LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Britų trumpaplaukės katės
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-12-25
Britų trumpaplaukės katės
Be abejonės, “britės”- populiariausia trumpaplaukių kačių veislė Europoje. Puikiai prisitaiko, todėl jaučiasi visiškai laimingos tiek kieme, tiek daugiaaukščio namo bute. Šios santūraus būdo, romios, draugiškos katės patinka daugeliui žmonių. Atrodo jos šauniai: apvali galva, didžiulės išraiškingos akys, kresnas kūno sudėjimas, švelnus ir tankus kailis- tikras pliušinis meškiukas. Būna įvairių spalvų ir raštų britų kačių, bet pati mylimiausia neabejotinai yra melsva.

Kūnas. Britų trumpaplaukė nuo paprastos naminės katės skiriasi ne tik tik kailiu, bet ir kūno sudėjimu, panašiu į persų kačių. Britų katės postambės, plačia krūtine ir pečiais, trumpa ir raumeninganugara. Kojos trumpos, tiesios,letenėlės tvirtos ir apvalios. Stora buka uodega palyginti trumpa. Britų katės galva apvali, masyvi, snukis platus, žandai putnūs, kaklas trumpas, storas, raumeningas, akys didelės, apskritos, jų spalva priklauso nuo kailio spalvos.

Kailis. Tankus trumpas kailis šiugždus ir stangrus. Dėl storumo ir tankumo jis ne glotnus, o šiek tiek papuręs. Kai kurių britų kačių plaukas per daug pūkuotas, per ilgas ar švelnus.

Spalvos. Britų trumpaplaukės būna įvairiausių spalvų. Tačiau garsiausia ir iki šiol populiariausia tebėra melsva britų katė.

Vienspalvės katės. Vienspalvių britų kačių būna labai įvairrių: baltų, juodų, melsvų, rausvų, kreminių, šokolado ir alyvų spalvos.Vienspalvių britų kačių akys turi būti vario arba oranžinės spalvos, išskyrus baltą katę- ši gali būti mėlynakė arba skirtingų spalvų akimis.

Margos katės. Margos katės - tai spalvotos katės su baltais lopais. Geraiusiai žinomos yra dvispalvės ir trispalvės. Abiem atvejais balti lopai neturi sudaryti daugiau kaip trečdalio (bet ne daug mažiau) viso kailiuko paviršiaus.

Vėžlio kiauto piešinio katės. Katės, kurių kailiuką sudaro skirtingų spalvų lopai (be baltų), vadinamos vėžlio kiauto piešinio katėmis. Šios katės beveik visada patelės. Šių kačių kailio spalvoti lopinėliai turi būti maži ir lygiai susimaišę- raštas panašus į marmurą ir daro fantastišką įspūdį.Pagrindinės spalvos juoda, melsva, šokolado ir alyvų. Akys turi būti vario ar oranžinės spalvos.

Rainos katės. Rainos katės būna keturių rūšių: taškuotos, tigro kailio piešinio, dėmėtos ir marmuro piešinio. Rainės paprastai būna juodos, rausvos arba melsvos, nors galimos ir kitos spalvos.Rainumas turi būti ryškus.Akys vario arba oranžinės, išskyrus sidabraspalvę rainę: šios akys oranžinės arba žalios.

Naujausios kačių veislės tai- sidabraspalvės ir katės su žymėmis.

Temperamentas

Šios veislės katės garsėja ramiu ir maloniu būdu. Dauguma britų trumpaplaukių labai pakančios, meilios ir lengvai prisitaiko. Kačiukai iki metų ar dviejų mėgsta žaisti, bet vėliau pasidaro ne tokie judrūs ir neįkyri- ne jų būdui balsu reikalauti dėmesio. Britų katės, paliktos vienos, nelabai nuobodžiauja. Kartais jos ištisas valandas miega, bet glamones ir glostymą labai mėgsta, kaip ir bendravimą su savininko šeimos nariais. Nors britų katės taikaus būdo, jų kantrybė turi ribas: tai katės su charaktėriu, neslepiančios nepasitenkinimo, jei kas nors negerai. Britų trumpaplaukės paprastai neblogai sutaria su kitomis katėmis ar šunimis. Jos gero būdo ir švelnios, todėl labai tinka vaikams.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Prezidento rinkimai (6)    Klonavimas (10)    Vaizdo kortos (3)    Alus (22)    Kandidatai į prezidentus (5)    EBSW (40)    IT parodos (10)    Vorai (2)    Mitingai (5)    Astrologija (27)    Bankrotas (2)    Mokslai (1219)    Egzorcizmas (11)    Tiškevičiai (18)    Laivyba (17)    Katarai (2)    Ekonomika (5)    Kabala (6)    Paukščiai (5)    Grybų patiekalai (6)    Dvyniai (9)    Velniai (9)    Radvilos (32)    Viešieji ryšiai (20)    Kelionių įspūdžiai (26)    Šokiai (56)    Muzika (196)    Atleidimas (4)    Drabužiai (41)    Metalistai (8)    Foje (3)    Baikeriai (8)    Mistika (446)    Šventės (117)    Pramogos (191)    Ekonomika (259)    Sportas (180)    Žvejyba (30)    Civilinė sauga (7)    Biologija (222)    Gimimo diena (3)    Arbata (10)    Seimo rinkimai 2004 (3)    MTV (5)    Amfetaminas (2)    Miniatiūros (7)    Archeologija (42)    Automobiliai (41)    Opijatai (13)    Kovos menai (72)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!