LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Ergonomiška avalynė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-11-20
Tinkama avalynė gerina pėdų raumenų tonusą
Ortopedai rekomenduoja „Crocs" avalynę dėl elastingumo. Ši savybė suteikia galimybę dirbti pėdos skliautą formuojantiems raumenims. Vaikams, kurių pėdos skliautas dar vystosi, geras raumenų tonusas - viena iš sąlygų užkirsti kelią plokščiapadystei.

Plokščiapadystė - tai pėdos deformacija. Ji būna įgimta (stabili) 4-5 proc., o įgyta (mobili) - apie 95 proc. visų atvejų. Pėdų skliauto vystymasis priklauso nuo amžiaus, raumenų tonuso tipo, gyvenimo būdo ir fizinio aktyvumo. Iš unikalios „Croslite" medžiagos pagaminti „Crocs" batai ne tik stilingi bei patogūs, bet ir pasižymi ortopedinėmis savybėmis.

„Svarbiausia „Crocs" batų savybė - elastingumas. Kitaip nei kiti kieti batai, Crocs‘ai „eina" kartu su pėda, neleisdami jai pavargti. Elastingumas suteikia galimybę treniruoti pėdos raumenis, kurie formuoja taisyklingą pėdos skliautą", - teigė med. m. dr. Kęstutis Saniukas, Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Vaikų ortopedijos-traumatologijos centro vadovas.

„Crocs" avalynė vaikams profesionalų taip pat vertinama dėl lengvumo. „Crocs" modelis sveria 30-50 gramų ir neapsunkina vaiko eisenos bei fizinio aktyvumo. „Crocs" batus darbe avintis dr. K. Saniukas pasakojo, kad teigiamą poveikį taip pat turi masažuojantis avalynės padas. „Suaugusiems jis neturi įtakos plokščiapadystės profilaktikai, tačiau gerina kraujotaką ir mažina skausmą", - pasakojo jis.

Tai patvirtina atlikti ergonominiai tyrimai. „Crocs" avalynei suteiktas sertifikatas, įrodantis, kad dėvint šį apavą 67 proc. sumažėja kojų, klubų bei nugaros skausmai ir nugaros nuovargis. Avint „Crocs‘us" reikia 62 proc. mažiau pastangų, nei vaikštant basomis.

Nuo šiol „Crocs" avalynės mažiesiems galima rasti vaikiškų prekių parduotuvėse „Kotryna" Vilniuje ir Kaune. „Privalėjome reaguoti į palankius „Crocs" avalynės vertinimus visame pasaulyje. Tikime, kad patogumas, lengvumas ir išskirtinumo jausmas patiks visiems vaikučiams, besidžiaugiantiems „Crocs" avalyne ar aksesuarais", - teigė Stasys Petrauskas, bendrovės „Kotryna" rinkodaros vadovas.

„Kotrynos" parduotuvėse galima įsigyti aulinius batukus mergaitėms „Girls Nadia", lengvai įsiaunamus batus be dirželių „Kids Mammoth" ir „Mickey Mammoth Kids". Pastarasis modelis - tai žaismingi bei įvairiaspalviai batai iš Disnėjaus herojų kolekcijos.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Optinis ryšys (12)    Jautis (2)    Chemija (5)    Žmogaus teisės (18)    Avinas (7)    Vartotojai (29)    Psichologija (89)    Modemai (8)    Namų vaizdo technika (2)    Logistika (12)    Žmogaus teisės (52)    Dvarai (36)    BTV (3)    Pramogos (191)    Meninė gimnastika (14)    Dažasvydis (3)    Užsienyje (50)    Kelionių pasiūlymai (7)    Žirgų sportas (4)    Arkliai (12)    Ekonomika (259)    Kriptografija (3)    Vorai (2)    Filologija (2)    Ekologija (15)    Regbis (4)    Sektos (12)    Kompiuterių virusai (52)    Tiškevičiai (18)    Politologija (64)    Turizmas (151)    Meilė bloguose (6)    Interneto dizainas (5)    Skorpionas (7)    Leo LT (12)    Artūras Zuokas (41)    Krašto apsauga (27)    Žemės grobstymai (50)    Moterims (34)    Lotynų šokiai (5)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Kailiniai (15)    Homeopatija (5)    Architektūra (11)    Politikai (183)    Vokiečių aviganis (2)    Kazino (10)    Parašiutizmas (15)    Aerobika (3)    Medžioklė (63)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!