LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Hakeriai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-07-12
„Microsoft“ praneša apie 5 „naujas“ kritines saugumo spragas
Vakarykščio „pataisų antradienio“ metu „Microsoft“ paskelbė, pateikusi 5 kritinių saugumo spragų pataisas. Iš viso liepos mėnesio 11 dienos rinkinyje yra 4 „Windows“ ir 3 „Office“ saugumo spragų pataisos.

Pasak „Microsoft“ saugumo ataskaitos, neužtaisytos kritinės saugumo spragos kompiuteryje leidžia įvykdyti pašalinį programinį kodą ir į kompiuterį įdiegti „Trojos arklį“, virusą ar kitokią kenkėjišką programą. Vartotojai, uždraudę automatiškai siųstis bei diegti OS pataisas, raginami kuo skubiau apsilankyti http://update.microsoft.com/microsoftupdate/ svetainėje ir įdiegti minėtas kritinių spragų pataisas.

Šiuo rinkiniu yra užtaisyta ir birželio antrojoje pusėje aptikta „Excel“ saugumo spraga, leidusi XLS rinkmena į kompiuterį įkelti virusą ar kitą kenkėjišką programą. Taigi, nuo viešo patvirtinimo apie saugumo spragą iki jos užlopymo praėjo daugiau nei 20 dienų. Per šį laiką tikriausiai nukentėjo ne vienas kompiuterių vartotojas.
Visai tikėtina, kad šios spragos gali būti susijusios ir su JAV valstybinio departamento pranešimais apie jų viešojo tinklo kompiuterių darbo anomalijas. Pasinaudoję senokai žinomomis saugumo spragomis įsilaužėliai galėjo kur kas lengviau įsibrauti į šiuos kompiuterius.

Naujas pataisų rinkinys yra numatytas rugpjūčio mėnesio 8 dieną. Anksčiau, nei planuota pataisos yra pasirodžiusios anksčiau tik kelis kartus. Ir tai, tik po to, kai neoficialias saugumo spragų pataisas buvo parengusios saugumo kompanijos, tokios, kaip „Secunia“ ar „SANS“, o apie spragą buvo viešai informuojama spaudoje ir internete. Palyginimui, „Linux“ bei kitų atvirojo kodo programinės įrangos saugumo spragų pataisos pasirodo per vieną dvi dienas, o kritinės spragos kartais būna užlopomos netgi valandų bėgyje...

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Šaulys (7)    Mergelė (7)    Dektinė (2)    Hip hop dance (4)    Susitaikymas (9)    Helouvynas (7)    Draudimas (7)    Bankinės technologijos (11)    Rašytojai (11)    EBSW (40)    Krizė (59)    Krišnaizmas (3)    Joninės (6)    Antanas Terleckas (2)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Alkoholizmas (15)    Kelnaitės (2)    Ištikimybė (4)    Seimo Pirmininkas (2)    Roko muzikos grupės (10)    Filosofija (326)    Chiromantija (3)    Architektūra (11)    Telekomunikacijos (188)    Liberalų sąjūdis (5)    Žydai (32)    Foje (3)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Hobi (106)    Krikščionybė (135)    Lietuvoje (16)    Filatelija (11)    Reklama internete (18)    Aiškiaregiai (11)    Tamplieriai (7)    Sąmokslo teorijos (19)    Anglų kalba (35)    Atleidimas (4)    Eurointegracija (5)    Švietimas (1281)    Sony Ericcson (40)    Meilė bloguose (6)    Spauda (3)    Dieta (33)    Nekilnojamasis turtas (22)    Sodininkystė (22)    Egiptas (24)    Moterims (34)    Velniai (9)    Lotynų šokiai (5)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!