LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Hakeriai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-07-13
JAV valstybės departamentas atsigauna po įsilaužimų
Paskutines kelias savaites JAV Valstybės departamento kompiuterių tinklas kentėjo nuo kompiuterių įsilaužėlių. Masinių atakų taikiniu buvo valstybės departamento pagrindinė būstinė ir skyriai, susiję su Kinija ir Šiaurės Korėja.

Tyrimui vadovaujančių ekspertų teigimu, įsilaužėliams pavyko pavogti konfidencialią JAV informaciją bei nenustatytą skaičių slaptažodžių, o viešojo departamento tinklo kompiuteriuose įdiegti „galines duris“, leidžiančias bet prisijungti kada tik panorėjus. Be to, birželio mėnesio viduryje vykusios atakos bei atsakomieji JAV departamento veiksmai daugelyje biurų buvo sutrikdę interneto ryšį.

Kaip teigia departamento atstovas spaudai Kurtis Cooperis, interneto ryšio sutrikimai daugelyje skyrių jau yra sutvarkyti, tačiau kol tyrimas dar nesibaigė negalima tiksliai pasakyti ką pavyko sužinoti įsilaužėliams.

Paprastai yra sunku nustatyti tikrąja tokių įsilaužimų kilmę, tačiau kaip praneša departamento atstovai, labiausiai nukentėjo Rytų Azijos ir Ramiojo vandenyno reikalų skyrius, nagrinėjantis Kinijos, abiejų Korėjų ir Japonijos klausimus. Įtemptų savaičių metu, kai Šiaurės Korėja turėjo bandyti savo raketas, šis skyrius buvo likęs iš vis be interneto ryšio. Pagrindiniu įtariamuoju yra Kinijos vyriausybė, tačiau pačioje Kinijoje yra tiek neapsaugotų kompiuterių, kad bet kurios kitos šalies įsilaužėliai galiėjo laužtis į JAV valstybinius kompiuterių tinklus, prisidengę Kinija.

Po šių įsilaužimų daugeliui departamento darbuotojų buvo liepta pasikeisti slaptažodžius. Departamento IT darbuotojai buvo laikinai uždraudę naudotis saugių jungčių sluoksnio (SSL) protokolu, kuriuo paprastai tarp skyrių buvo perduodama slapta informacija. Buvo baiminamasi, kad įsilaužėliai, pasinaudoję tam tikrais šios technologijos netobulumais gali perimti slaptą informaciją ar paprasčiausiai perduoti ją koduotu kanalu iš JAV valstybės departamento tinklo. Uždraudus naudotis saugiu protokolu, daugelis diplomatų buvo likę be pinigų, nes daugelis internetinės bankininkystės paslaugų reikalauja saugaus internetinio ryšio kanalo. Pasak K. Cooperio, šios problemos jau yra išspręstos.

Tikėtina, kad prie įsilaužimų į JAV departamento kompiuterius galėjo prisidėti ir birželio mėnesį aptiktos kritinės spragos „Windows“ operacinėse sistemose bei „Word“ ir „Excel“ programose. Pasinaudoję šiomis spragomis, įsilaužėliai galėjo įdiegti programinį kenkėją paprasčiausiai nusiuntę DOC ar XLS rinkmeną ir departamento darbuotoją įtikinę atversti atsiųstą dokumentą.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Mada (4)    Egzorcizmas (11)    Sel (10)    Prezidento rinkimai 2009 (12)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Atmintis (4)    Hobi (106)    Žmonės (241)    Maxima (10)    Susitaikymas (9)    Prevencija (14)    Aviacija (38)    Vytautas Bogušis (12)    Kovo 8 (3)    Vasario 16 (12)    Jautis (2)    Viktor Uspaskich (61)    Imtynės (29)    Šokoladas (10)    Auklės (3)    Antanas Terleckas (2)    Ekologinis ūkis (2)    Šalys (61)    Metalinės muzikos grupės (8)    Kulinarija (181)    AMD (3)    Bildukai (3)    Apatinis trikotažas (17)    Moterims (34)    Depresija (29)    Netolerancija (6)    Klubai (5)    Grožio salonai (6)    Hipiai (9)    Motociklai (12)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Teisėtvarka (24)    Technologijos (1819)    Logistika (12)    Lietuva (2)    Lobiai (12)    Bendruomenės (158)    Turizmo agentūros (10)    Grupės (81)    Hakeriai (273)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Žemgrobiai (6)    Šventasis Kazimieras (2)    Kultūra (749)    Airija (9)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!