LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Hakeriai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-02-08
Hakeriai bandė „nulaužti” internetą

Pastebėta ženklų, kad antradienį programišiai užpuolė svarbiausias interneto stuburo dalis, tačiau žalos padaryti nesugebėjo, sako IT ekspertai.

Regis, pasaulinio tinklo chuliganų puolimas buvo nukreiptas į domenų sistemą (DNS), pažyminčią tekstinius domenų vardus, tokius kaip „Lrt.lt“. Keli DNS serverių srautai antradienio rytą buvo padidėję, o tai yra atakos požymis, praneša zdnet.com naujienų portalas.

„Tai neįprastai didelis duomenų srautas, smūgiavęs DNS serveriams“, – sako Johnas Crainas, Asignuotų vardų ir numerių interneto korporacijos (ICANN) technikos direktorius. ICANN valdo vieną iš pagrindinių pasaulio DNS serverių.

Tačiau IT technikai šį puolimą atlaikė, tad interneto vartotojai to net nepastebėję.

„Incidentas suerzino ir sujaukė visą mano nakties miegą, – portalui zdnet.com sakė J. Crainas. – Tai buvo taip neįprasta, mat sistemos sutriko daugeriopai.“

Vadinamieji DNS veikia kaip interneto adresų knygelė. Pasaulyje yra 13 pagrindinių šių serverių, jie sudaro visų serverių hierarchijos viršūnę.

Jeigu dalis DNS sistemos sutrinka ar žlunga, tam tikri tinklalapiai gali būti nebepasiekiami, o el. pašto pranešimai – nebenusiunčiami. Tačiau ši sistema yra gana atspari ir galinti lanksčiai atsikurti, todėl tokios programišių (angl. – hackers) atakos žlunga.

„Internetas suprojektuotas taip, kad galėtų atlaikyti ir branduolinį puolimą“, – tikina Zully Ramzanas programinės įrangos įmonės „Symantec Security Response“ tyrėjas.

Jo teigimu, praėjusios dienos puolimą perėmė minėtas ICANN serveris, vadinamasis L, bei JAV Gynybos departamento serveris G.

2002 metais buvo surengtas dar platesnio masto interneto puolimas – iš 13 serverių programišiai bandė „nulaužti“ devynis. Tačiau mėginimas perkrauti pasaulinį tinklą jiems neišdegė. Tąkart nusikaltimo tyrimo ėmėsi ir JAV Federalinis tyrimų biuras (FBI).

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Mama ir vaikas (48)    Vabzdžiai (5)    Kovo 8 (3)    Programavimas (20)    Joninės (6)    Vaizdo sistemos (34)    Pelės (5)    Savižudybė (12)    Pramoginiai šokiai (2)    Konspiracija (2)    Garso ir vaizdo technika (2)    Kietieji diskai (17)    Lotynų šokiai (5)    Zodiako ženklai (88)    Projektavimas (7)    Svarstyklės (7)    Narkotikai (97)    Dektinė (2)    Raganos (12)    Žuvininkystė (2)    Melagių diena (3)    Roko muzikos grupės (10)    Auklėjimas (7)    Gaisrininkai (7)    Shotokan (11)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Žvaigždės (19)    Sportas (180)    Spauda (3)    Prancūzų buldogas (2)    Kaziuko mugė (3)    Politologija (64)    Nekilnojamasis turtas (22)    Šventės (117)    Viešieji ryšiai (20)    Motociklai (12)    Istorija (154)    Bildukai (3)    Mada (4)    Katarai (2)    Grybų patiekalai (6)    Firmos (12)    Lobiai (12)    Garso sistemos (15)    Žala sveikatai (16)    Bibilija (10)    Soliariumai (5)    Vandenis (7)    Kovo 11 (4)    Vokiečių aviganis (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!