LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Hakeriai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-09-04
Kinijos armijos hakeriai buvo įsibrovę į Pentagono tinklapius

"The Financial Times" antradienį pranešė, kad prieš JAV valdžios institucijų kompiuterines sistemas vykdomi Kinijos technologiniai išpuoliai tampa vis sudėtingesni ir reguliaresni. Ši kartą JAV pareigūnai pranešė apie tai, kad Kinijos kariuomenės atstovai įsibrovė į Pentagono kompiuterines sistemas.

JAV pareigūnai, kurių pavardės nėra atskleistos, teigia, kad Kinijos kompiuterių specialistai kartu su Kinijos Liaudies išlaisvinimo armija (LIA) šių metų birželio mėnesį įsibrovė į neslaptą JAV Gynygos sekretoriaus padėjėjo Roberto Gateso interneto puslapį.

"LIA įrodė, kad ji gali įsibrauti į mūsų kompiuterių sistemas ir jas sugadinti, ir tai, kad konfliktinėje situacijoje ji gali vis iš naujo įsibrauti ir padaryti dar platesnio masto pažeidimus," - teigė tas pats pareigūnas, pridurdamas, kad LIA taip pat buvo įsibrovusi į JAV gynybos institucijų ir tyrimo centrų tinklapius.

Į Pentagono tinklapį buvo įsiskverbta prieš tris mėnesius, kai prieš JAV Gynybos deartamentui keletui mėnesių pavyko atitolinti šias kompiuterines atakas. Atsargumo priemonių buvo imtasi, pastebėjus, kad per pastaruosius keletą metų Kinijos kariuomenės atstovai keletą šimtų kartų per dieną tikrina Pentagono tiklalapius, rašo "The Financial times".

Aukšto rango JAV pareigūnas, nenorėjęs viešinti savo pavardės "The Financial times" sakė, kad "nėra jokios abejonės, kad Kinija tikrino elektroninius laiškus, siunčiamus neslaptoje JAV vyriausybinių puslapių sistemoje".

Tai nėra pirmas atvejis, kai Kinijos armija kaltinama įsibrovimu į užsienio valstybių oficialių institucijų kompiuterines sistemas. Praėjusią savaitę, Pekine vykstant Vokietijos kanclerės Angelos Merkel susitikimui su Kinijos ministru pirmininku Wen Jiabao, Vokietijos laikraštis "Der Speigel" rašė, kad Kinijos hakeriai, naudodamiesi šnipinėjimo sistemomis, įsibrovė į Vokietijos vyriausybės kompiuterių tinkles.

"Der Spiegel" buvo rašoma, kad Vokietijos žvalgybos tarnyba nustatė, kad už įtariamųjų hakerių slepiasi Kinijos armija. Hakeriai buvo įsibrovę į kanclerės A.Merkel institucijos, Užsienio ir ekonomikos ministerijų, Tyrimų ir plėtros ministerijų tinklapius. Pirmieji šnipinėjimo atvejai Vokietijoje buvo nustatyti prieš keletą mėnesių, Federalinei Konstitucinės apsaugos tarnybai, Vokietijos vidaus žvalgybos agentūrai ir Federalinei Informacijos saugumo tarnybai atlikus atitinkamus tyrimus.

Rugpjūčio 27-ąją, po susitikimo su A.Merkel, Wen Jiabao pažadėjo, kad jo vadovaujama vyriausybė imsis priemonių hakerių veiklai užkirsti.

A.Merkel vizito Kinijoje metu Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai taip pat sakė, kad Kinija smerkia neteisėtą įsibrovimą į užsienio valstybių institucijų kompiuterių tinklus ir kovojant su kompiuteriniais nusikaltimais yra pasirengusi bendradarbiauti su kitomis valstybėmis.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Akvariumai (58)    Vaistai (15)    Chiromantija (3)    Bankrotas (2)    Romas Kalanta (4)    Teisė (61)    Kačių veislės (25)    Aikido (14)    Vitaminai (2)    Kinas (193)    Hipiai (9)    Burtai (8)    Meninė gimnastika (14)    Kelionių pasiūlymai (7)    Radvilos (32)    Apskaita (15)    Žindymas (14)    Klaviatūros (11)    Melagių diena (3)    Emigrantai (22)    Vaizdo kortos (3)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Kompiuterių virusai (52)    EBSW (40)    Hakeriai (273)    Mobilūs ryšiai (193)    Politika (363)    Procesoriai (28)    Žvaigždės (19)    Dailė (34)    Svarstyklės (7)    TELE-2 (7)    Žuvys (7)    Operacinės sistemos (50)    Šaudymas iš lanko (2)    Išpažintis (16)    Užgavėnes (9)    Simbolika (2)    Slaptos bendrijos (24)    Technologijos (1819)    Bendravimas (743)    Lietuva (2)    Tinklapiai (13)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Meilė (138)    Mokyklos (22)    Televizija (17)    Krašto apsauga (27)    Skinheadai (9)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!