LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Internetas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-04-18
Internetą išstums... Žmonių tinklas

Įprasto interneto greitai nebeliks: jau kelerius metus jį neatpažįstamai keičiame mes patys, paprasti vartotojai.

Su IP telefonija, interneto dienoraščiais, „YourTube", ir kitu mūsų pačių kuriamu turiniu Internetas tampa „Žmonių tinklu" - sako „Cisco" padalinio Lietuvoje vadovas Rimvydas Maskaliūnas.

„Daugiau ne dešimtmetį internetas plito palyginti vangiai, ir viena iš priežasčių - labai paprasta: jame tiesiog nebuvo pakankamai turinio, - sako R.Maskaliūnas. - O turinio nebuvo todėl, kad nebuvo kam jį sukurti. Tų „dedikuotų" asmenų ar įmonių, galėjusių talpinti turinį internete, buvo akivaizdžiai per mažai".

Tačiau, pasak „Cisco" vadovo, situacija iš esmės pradėjo keistis tada, kai interneto vartotojai tapo ir jo kūrėjais - pradėjo rašyti dienoraščius, talpinti savo filmus, muziką ir patį įvairiausią kitokį skaitmeninį turinį. „Jei anksčiau skaičiavome apie milijoną naujų interneto puslapių per parą, tai dabar tas skaičius dar keliskart išaugo, - sako R.Maskaliūnas. - Taigi, internetas tiesiog žmogiškėja - kiekvienas su juo ir per jį kontaktuoja tiesiogiai, ir ne tik raštu, bet ir balsu, vaizdais ir t.t."

Tema „Sveiki atvykę į žmonių tinklą" Lietuvos informacinių technologijų bendruomenei bus pristatyta kitą savaitę vyksiančioje „Cisco Expo" - parodoje, kuri Europos šalyse nebe pirmus metus sutraukia daugybę IT specialistų. „Faktiškai "Cisco Expo„ yra naujovių pristatymas ir demonstravimas, - sako R.Maskaliūnas. - Savo sprendimus joje pristato ne tik mūsų kompanija, bet ir jos partneriai. Beje, šių metų renginyje kaip niekada anksčiau gausu inovacijų ir technologijos vizijų, kurias inspiruoja žmonių tinklo tema."

Parodos metu vyksiančioje konferencijoje šalies IT šviesuomenė rengiasi nagrinėti ir e-valdžios, ateities sveikatos apsaugos sprendimų, švietimo, saugos ir kt. temas, susijusias su besikeičiančiu internetu.

Lietuvoje „Cisco Expo" vyksta tik antri metai, o Centrinės ir Rytų Europos regione tai - jau ilgametis ir populiarus renginys. Kai kuriose šalyse, pvz., Lenkijoje, jis yra išskirtinai populiarus, teigia R.Maskaliūnas.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Netolerancija (6)    Anglų kalba (35)    Gaisrininkai (7)    Specialiosios tarnybos (36)    Labradoras (2)    Optinis ryšys (12)    Vorai (2)    Mama ir vaikas (48)    Užsienyje (2)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Vytautas Bogušis (12)    Pagalba ir prevencija (124)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Gintaras Beresnevičius (26)    Teatrai (21)    Skorpionas (7)    Žvejyba (30)    Rinkimai (23)    Erotiniai šokiai (23)    Žmonės (241)    Kaimo turizmas (5)    Opel (4)    Brendis (6)    Turizmo agentūros (10)    Politika (26)    Laikrodžiai (3)    Atleidimo svarba (2)    Sportiniai šokiai (2)    Nekilnojamasis turtas (22)    Gender Loops (6)    Geležinkeliai (4)    Bendruomenės (158)    Kelionių pasiūlymai (7)    Naršyklės (7)    Atviras kodas (23)    Jautis (7)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Interneto dizainas (5)    LNK (2)    Lietuvoje (16)    Baikeriai (8)    Vaiko sveikata (8)    Modemai (8)    Kelionių įspūdžiai (26)    Švedija (9)    Breakdance (4)    Mokesčiai (8)    Astronomija (46)    Tadas Blinda (10)    Vaiduokliai (23)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!