LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Knygos apie bendravimą
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-07-29
Knygos: Dale Carnagie – „Kaip susirasti draugų ir daryti žmonėms įtaką“

Pradėjau skaityti: 2009-09-23
Baigau skaityti: 2009-10-08

Knyga išleista 1936-ųjų metų pabaigoje ir nuo to laiko parduota daugiau kaip 15 milijonų kopijų ir išversta į daugelį pasaulio kalbų.

Buvo atliktas tyrimas parodęs, kad daugumai žmonių aktualu išmokti sėkmingai bendrauti su kitais. Bet nebuvo paprastos ir aiškios medžiagos mokymuisi. Ši knyga šią spragą užpildė.

„Kaip susirasti draugų ir daryti žmonėms įtaką" suskirstyta į keturis skyrius. Kiekviename skyriuje yra principai. Galima juos vadinti patarimais kaip pagerinti bendravimą su aplinkiniais. Trys, keturios istorijos kiekvieno principo dalyje parodo, kaip ir kokioje situacijoje jis tinka.

Knyga išleista prieš 72 metus ir gali manyti, jog neatitiks šių dienų realijų. Skaitant pamatai knygos ilgaamžiškumą. Bendravimo principai nesikeičia. Tie patarimai parašyti 1936-ais metais puikiausiai pritaikomi ir dabar. Tiesiog reikia pabandyti. Ir jei bent dešimt kartų iš šimto pavyks pasiekti norimą rezultatą, tai jau pasiekimas! O tobulėjimui ribų nėra.

Knyga verta vietos namuose ant lentynos ar staliuko. Naudinga kartas nuo karto praversti ir prisiminti užrašytas mintis. Turbūt visus principus gražiai susirašysiu ir pasikabinsiu ant sienos.

Į kolegos klausimą kaip vertinu šią knygą galėčiau atsakyti: Vieną kartą perskaityti būtina visiems, kurie nori daugiau sužinoti apie tarpusavio bendravimą ir tobulėti. Kita vertus man asmeniškai pasirodė ryški amerikietišką kultūra: tik ten (buvo?) galima šiuos principus sėkmingai taikyti. Skeptiškai vertinu tokį naudingumą mūsų šalyje. Daugelis pavyzdžių buvo iš verslo srities.

Visgi suradau nemažai paminėtų dalykų, kuriuos darome kasdien bendraudami. Tad ši knyga tik praplečia mūsų bendravimo arsenalą.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Žindymas (14)    Domenai (11)    Windows (7)    Modemai (8)    Depresija (29)    Tamplierių ordinas (7)    Restoranai (5)    Aikido (14)    Parapsichologija (22)    Elektronika (8)    Nusikaltimai (6)    Liūtas (7)    Ekonomika (5)    Komunikacija (166)    Seimo Pirmininkas (2)    6 branduolių (3)    Stilius (86)    Optinis ryšys (12)    Žemgrobiai (6)    Psichiatrija (64)    Feng šui (7)    Opijatai (13)    Katės (33)    Mada (4)    Vaizdo sistemos (34)    Interneto tinklai (4)    LICS (17)    Metalinės muzikos grupės (8)    Kovos menai (72)    Gyvūnai (174)    Ožiaragis (7)    Lietuva (2)    Viešnia iš ateities (2)    Zodiako ženklai (88)    Sąmokslo teorija (19)    Masonai (7)    Automobiliai (41)    Politologija (64)    Amfetaminas (2)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Kokainas (6)    Žvejyba (30)    Egzorcizmas (11)    Arūnas Valinskas (4)    Ekologija (15)    Avinas (7)    EBSW (40)    Tibetas (10)    Simbolika (2)    Grybų patiekalai (6)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!