LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Kompiuterinis saugumas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-12-10
Proaktyvios "NOD32 Antivirus" apsaugos funkcijos pelnė aukščiausią įvertinimą

Pasaulinės kompiuterinio saugumo priemonių kūrėjos ESET antivirusinė programa "NOD32 Antivirus", pasižymėdama itin tiksliais rezultatais ir sparčiai atliekama paieška, pelnė aukščiausią įvertinimą "AV-Comparatives.org" proaktyvios apsaugos testuose, paskelbtuose šių metų lapkričio 27 dieną. Iš viso buvo palyginta 17 populiariausių antivirusinių sprendimų ir dviem iš jų, tarp kurių - ir "NOD32 Antivirus", skirti aukščiausio įvertinimo "Advanced+" sertifikatai.

Proaktyvios apsaugos testuose naudoti kelių mėnesių senumo kenksmingų programų sąrašai, o kompiuteriai buvo "užkrėsti" naujausiais virusais. "NOD 32 Antivirus" testų metu aptiko 71 proc. iš daugiau kaip 25 tūkst. neatpažintų grėsmių ir nė karto nesuklydo virusu palaikydamas įprastą sistemos failą. Be to, ESET produktas išsiskyrė ir vienu didžiausių paieškos greičiu, kuomet paieška buvo atliekama rankiniu būdu.

"Siekiant užtikrinti maksimalią kompiuterio apsaugą labai daug lemia antivirusinės programos proaktyvaus saugumo funkcijos. Tinkamai veikianti proaktyvi apsauga užkerta kelią naujausioms grėsmėms, kurios dažniausiai dar nebūna įtrauktos į virusų sąrašus. Patikimas tokio tipo sprendimas turi ne tik apsaugoti nuo nežinomų virusų, bet ir nevarginti vartotojo klaidingais signalais, kuomet virusais palaikomi niekuo dėti sistemos procesai", - teigia ESET kompanijos produkciją platinančios bendrovės "NOD Baltic" pardavimų vadovas Darius Černeckis.

Pasak D. Černeckio, "NOD32 Antivirus" pelnytas "Advanced+" įvertinimas skiriamas už nepriekaištingą proaktyvią apsaugą ir itin tikslius paieškos rezultatus. Nors ESET produktas neatpažino visų 100 proc. grėsmių (to neatliko nei vienas testuotų produktų), testų metu iš visų programų tik ESET virusais nepalikė ir nesunaikino nei vienos bylos, nekeliančios jokios realios grėsmės. Tokiomis bylomis paprastai gali būti net vartotojo taikomosios programos. Norint išlaikyti pusiausvyrą tarp maksimalaus saugumo ir tikslumo, būtinas tam tikras neatpažintų grėsmių skaičius, kurioms realybėje kelią užkerta antivirusinių programų atnaujinimai, taip pat taikomi kiti apsaugos metodai. Atlikti testai patvirtino, kad ESET "NOD32 Antivirus" išlaiko ilgametes patikimos antivirusinės apsaugos lyderio pozicijas.

"NOD32 Antivirus" nuolat pelno aukščiausius "AV-Comparatives.org" ir kitų testų įvertinimus. Itin tiksliai ir sparčiai ESET sprendimo atliekamą virusų paiešką užtikrina unikali technologija "ThreatSense" bei pažangus skenavimo variklis. Naujausioje "NOD 32 Antivirus" versijoje glaudžiai integruotos apsaugos nuo virusų, šnipinėjančių programų, interneto brukalų funkcijos ir ugniasienė.

"AV-Comparatives.org" yra kelių nepriklausomų IT specialistų vykdomas projektas, vertinantis vartotojams skirtų antivirusinių programų savybes. Naujausiame teste be "NOD32 Antivirus" buvo išbandyti saugumo sprendimai "Kaspersky Antivirus", "Symantec Norton Antivirus", "McAfee VirusScan", "AVG Anti-Malware" ir kiti.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Informaciniai karai (11)    Pirmoji meilė (3)    Shidokan (3)    Žala sveikatai (16)    Valdas Adamkus (11)    Politika (26)    Leo LT (12)    Teatrai (21)    Klonavimas (10)    AMD (3)    Aukštasis mokslas (13)    Partizanai (12)    Mada (4)    Interneto dienoraščiai (2)    Elektroninės šiukšlės (10)    Miestų bendruomenės (7)    Euro naujienos (2)    Seimo Pirmininkas (2)    Žindymas (14)    Astronomija (46)    Laivyba (17)    Pramoginiai šokiai (2)    Vaiko sveikata (8)    Artūras Zuokas (41)    IT parodos (10)    Arūnas Valinskas (4)    Rytietiški šokiai (16)    Matematika (2)    Mama ir vaikas (48)    Brendis (6)    Egiptas (24)    Mitingai (5)    Užgavėnes (9)    SSL sertifikatai (6)    Knygos (23)    Opijatai (13)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Netolerancija (6)    Foje (3)    Pasakos (60)    Specialiosios tarnybos (36)    Kompiuterinis saugumas (43)    Bildukai (3)    NLP (8)    Islamas (31)    Vadovavimas (185)    Roko muzikos grupės (10)    TELE-2 (7)    Mokyklos (22)    Literatūra (239)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!