LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Meilė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Publikuota: 2012-04-01
Kaip susigrąžinti mylimą žmogų?

Kaip susigrąžinti mylimą žmogų?

Išėjus mylimam žmogui, daugeliui įvyksta refleksinė reakcija - pulti jį susigrąžinti.

Kai žmogus puola susigrąžinti, tai jis daro visa tai, ko daryti nereikia. Sėkmės šansų beveik nėra, o jeigu ir sugrįš, tai su tokiomis sąlygomis, kurios daug džiaugsmo jums neteiks.

Vienintelis šansas susigrąžinti partnerį - tai jį paleisti. Leisti jam apsispręsti.

Tačiau sėdėti ir laukti nepakanka. Reikia dar užsiimti savimi: savo tobulėjimu, pokyčiais.

Ką reikėtų daryti?

  • Nusiraminti.

    Suprantama, stresinėje situacijoje mus valdo emocijos. Jei veiksite vadovaudamiesi emocijomis, - darysite tai, ko daryti nereikia. Norimą rezultatą įmanoma pasiekti tik su proto pagalba. (Pravartu turėti šalia žmogų su "šalta galva".)
  • Išsaugoti geranorišką bendravimo atmosferą.

    Tačiau neatverti širdies, nes į ją dažnai spjauna. O nuo to pasidaro dar blogiau.
  • Sukurti informacijos deficitą.

    Nereikia smulkiai pasakoti, kas vyksta jūsų gyvenime. Pakaks geranoriškų frazių: "Ačiū, viskas gerai." Nereikia išdidžiai pasakoti apie sėkmes arba tyčia sukelti pavydą. Idealus variantas - kad apie jūsų sėkmę jis (ji) sužinotų iš trečiųjų asmenų.
  • Nepasiduoti provokacijoms.

    Kartais išėjusysis ima daryti veiksmus iš sąrašo "Ko nereikia daryti". Neįsivelkite į tai. Verčiau atsitraukite vengdami pokalbio.
  • Pasirūpinkite savimi.

    Bene svarbiausias punktas. Dabar pats laikas nueiti į sporto klubą, studijuoti ką nors nauja, gyventi savo gyvenimą, keistis. Labai svarbus momentas: darykite tai dėl savęs, ne dėl partnerio. Pokyčiai reikalingi pirmiausiai jums.
  • Įrodykite, kad pasimokėte iš ankstesnių savo klaidų. Nesitikėkite, kad jums pavyks susigrąžinti buvusį partnerį, jei elgsitės kaip anksčiau. Jums nereikia paklusti visiems partnerio norams, bet būtina ieškoti kompromisų, jei jūsų elgesys skaudina mylimą žmogų. Taip pat nebijokite prisipažinti suklydęs, jei suprantate padaręs klaidą ir įrodykite partneriui, kad galite klaidų nebekartoti. Stenkitės, kad už jus kalbėtų ne žodžiai, o veiksmai.
  • Priminkite buvusiam partneriui, už ką jus pamilo. Rutina, buities rūpesčiai, nedideli kivirčai dažnai išskiria poras, nes partneriai pamiršta už ką pamilo ir vertino vienas kitą. Priminkite mylimam žmogui, už kokias savybes jis jus pamilo ir parodykite, kad nepasikeitėte. Prisiminkite gražiausias judviejų gyvenimo akimirkas ir be pykčio prisiminkite konfliktų priežastis. Dabar jums gali pasirodyti, kad pykdavotės dėl niekų.
  • Stenkitės išklausyti partnerį ir jam padėti. Romantiški santykiai nėra vien tik meilė ir aistra, santykių pagrindą sudaro partnerystė. Jei skyrybas paskatino per menkas jūsų dėmesys partneriui, nemokėjimas ar nenoras išklausyti ar padėti, verta pasikeisti. Negalite reikalauti palaikymo, jei patys nepalaikote savo mylimo žmogaus.
  • Užsitarnaukite draugų simpatiją. Susigrąžinti buvusį partnerį sunku, ypač jei jis pyksta ir stengiasi išvengti susitikimo. Tačiau jis tikriausiai leidžia laiką su draugais. Jei draugai nuolatos kartos, koks teisingas žingsnis buvo išsiskyrimas su jumis, susitaikyti bus sunku. Tačiau jei draugai jus minės geruoju, buvęs partneris gali apsvarstyti galimybę su jumis pasimatyti ar net susitaikyti.
  • Pasidalinkite prisiminimais. Prisiminimai nepaprastai galinga priemonė, padedanti susigrąžinti buvusį partnerį. Prisiminimai padeda atkurti gražiausias ir svarbiausias kartu praleistas akimirkas.
  • Prisiminkite, kokia veikla užsiimdavote kartu ir pasistenkite ją atgaivinti. Bendra veikla suartina partnerius ir paverčia juos ne tik meilužiais, bet ir bičiuliais. Kartu praleistas laikas sužadins prisiminimus ir jausmus.

Patarimai moterims, norinčioms susigrąžinti vyrą:

Kaltės jausmas gali būti pražūtingas

Moteris turėtų suprasti, kodėl jai norisi susigrąžinti išėjusį vyrą. Ar tai - tikra meilė ar vien noras patenkinti savo ambicijas ir atkeršyti jam? Ar susigrąžinti vyrą tik todėl, kad sugadintum jam gyvenimą ir dar labiau įskaudintum.  Įgyvendinus šiuos norus, nieko gero nebus: nei jums, nei jūsų mylimam vyrui.

Todėl svarbu suprasti, ar vyras trumpam išėjo pas kitą, ar tiesiog jus paliko. Priklausomai nuo priežasties, jums teks atleisti jam arba atleisti sau. Nes apmaudo jausmas yra toks pat pražūtingas, kaip ir kaltės jausmas, o skirtumas tik pačiose emocijose.

Todėl prieš imantis kokių nors veiksmų, svarbu įsitikinti, kad jums to reikia, kad sugebėsite atleisti, ir kad užteks jėgų kovojant dėl savo meilės.

Išanalizuokite situaciją, stengdamasi prilaikyti emocijas

Ieškokite kažko tokio, kas liko tarp jųdviejų bendro. Negalima susigrąžinti to, jei jūsų daugiau niekas nesieja. Suprantama, pirmiausiai jausmai ir artumo poreikis. Negalima susigrąžinti vyro, kuris pamilo kitą.

Prisiminkite viską, kas buvo svarbu ir gera, kas jus tebesieja. Kadangi visko pamiršti neįmanoma, todėl atsiras poreikis atsigręžti į praeitį. Tačiau atspirties taškas turėtų būti ne vien jūsų noras ir interesai, o vyro.

Išanalizuokite situaciją, stengdamasi prilaikyti emocijas. Prisiminkite savo ir jo padarytas klaidas, kurios pastūmėjo  priimti tokį sprendimą. Ar tai buvo atsitiktinis konfliktas, ar nuolatiniai skandalai, didelė meilė „kairėje“, o gal apskritai nebuvo meilės tarp jūsų?

Vieno kalto nebūna

Kuo greičiau tai suprasite, tuo daugiau turėsite argumentų jį susigrąžinti. Tačiau šiame etape svarbu atsikratyti visų iliuzijų. Pavyzdžiui, jei vyrą visados labiau traukė kitos moterys, tai reikėtų sau sąžiningai prisipažinti, kad nieko gero iš to nebus. O jei jūs – įnoringa poniutė,  vietoj bučinių dosniai dalinusi vyrui antausius, reikėtų atvirai sau pasakyti, kad net jei tam ir buvo priežasčių, tačiau tai - ne geriausias harmoningų santykių palaikymo metodas.

Nepamirškite, kad jei santykiai nutrūksta, niekados nebūna kuris nors vienas kaltas. Todėl nereikia kaltinti vien jį arba vien save. Tiesiog ramiai padarykite išvadas.

Pirmiausiai reikia pačiai keistis

Jei kelerius metus jums buvo pramoga priekaištauti vyrui dėl menkiausios smulkmenos, tai pats laikas pasakyti jam šiltus žodžius. Jei turėjote įprotį apsipilti ašaromis, kai vyras bent kiek pakeldavo toną atsakydamas į jūsų isteriškus žodžius, pats laikas suimti save į rankas. Jei buvo pretekstas konfliktuoti, tai dabar ieškokite preteksto taikytis.

Tačiau, jei norite susigrąžinti vyrą, pirmiausia reikia pačiai keistis. Tai – neišvengiama. Bet nereikėtų prarasti savojo „aš“ vien dėl noro jam įtikti. Užtat reikėtų pakoreguoti tuos momentus, kurie trukdė jam matyti jus – vienintelę ir nepakartojamą. Pats geriausias orientyras: kai jis jums pirmą kartą prisipažino, kad myli.

Susitaikymas – ne santykių aiškinimasis

Jūs supratote savo klaidas, radote jėgų savyje atleisti, pasikeitėte ir sugalvojote pretekstą susitikti. Dabar viskas jūsų rankose.  Būkite kantri. Žinokite, kad pirmojo jūsų susitikimo tikslas – tiesiog susitaikyti ir nieko daugiau. Reikėtų paprašyti jo atleidimo ir pasakyti, už ką ir jūs atleidžiate savo vyrui. Tai padės išvengti įtampos.

Tačiau gali tekti ilgai jo klausyti, todėl suteikite jam galimybę išsikalbėti. Net jei tai bus ir nelabai malonūs dalykai, kuriuos kada nors esate girdėjusi. Svarbiausia, kad susitaikymas nepavirstų vien santykių aiškinimųsi. Ieškokite tokių pokalbio temų, kurios kažkada buvo įdomios abiems.

Kaip pradėti viską iš pradžių

Prieš atnaujinant santykius su žmogumi iš praeities, reikėtų apmąstyti, ar viską padarysite, kad antroji jūsų bendro gyvenimo dalis būtų įdomesnė už pirmąją. Todėl reikėtų iškilmingai „palaidoti“ tą vyro idealą, kuris ilgą laiką tūnojo vaizduotėje, ir neturėti vilčių, kad jis atėjo į protą, pasikeitė, nes atpažinsite ten saviškį su visais jo privalumais ir trūkumais. Dar geriau būtų, jei pavyktų įsikalti į galvą, kad net ir teisėtas vyras nėra nuosavybė. Įsivaizduokite, kad tai – pašalinis žmogus, kuris nori gyventi taip, kaip jam patinka. Jis net turi teisę bet kada viską mesti, išvykti į negyvenamą salą ir ten vesti. Jei nesusitaikysite su tokiomis mintimis, santykių nepavyks atnaujinti, nes tarsi savaime į pirmą vietą iškils pretenzijos, priekaištai ir reikalavimai.

Be to, labai gerai būtų rasti penkias klaidas, kurios buvo padarytos iki išsiskiriant. Tačiau nereikėtų aptarinėti su „buvusiu“ santykių žlugimo priežasčių. Būtumėte visa galva aukštesnės už jį, jei pripažintumėte savo klaidas ir iš jų padarytumėte išvadas.

Apsiginkluokite kantrybe ir „laukite“ kito žmogaus

Beje, moterys gana dažnai nori susigrąžinti savo buvusį tik dėl to, kad nepavyksta rasti kito vyro. Tačiau didelė klaida būtų atnaujinti žlugusius santykius tik iš baimės likti vienai. Juk nei iš šio, nei iš to santykiai negali pasitaisyti, nesvarbu, kiek bus praėję laiko. Todėl vėl pradėjus kartu gyventi būna dar blogiau. Gal geriau būtų apsiginkluoti kantrybe ir „laukti“, kol į namų duris pasibels kitas likimo atsiųstas žmogus. Tačiau jei vis dėlto tvirtai nusprendėte taikytis, reikėtų imtis to labai atsargiai ir apgalvotai. Moterų nelaimė ta, kad jos norėdamos kuo greičiau vėl susibėgti, prikrečia tokių dalykų, kurie tik dar labiau atstumia buvusį draugą ar vyrą.

Šaltiniai:

  1. Boris Grigorevich Litvak,
    cross-club.ru
  2. sveikata.diena.lt
  3. Alfa.lt

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

                                 

Komentuoti

Diskusijos - aptarti forume

Versija spausdinimui - versija spausdinimui

Atgal













































































































































































Atsitiktinės gairės:    Firmos (12)    Dektinė (2)    Švedija (9)    Liberalai demokratai (3)    Zodiako ženklai (88)    NSO (33)    Proza (157)    Bučiniai (31)    Įdomybės (87)    Makaronai (2)    Žmogaus teisės (18)    Savivaldybių rinkimai (9)    Kovo 11 (4)    Savižudybė (12)    Sektos (12)    Sportas (180)    Klubai (5)    Egiptas (24)    Internetas (184)    AMD (3)    Kinų horoskopas (14)    Duomenų apsauga (3)    Atleidimo svarba (2)    Geologija (20)    Išpažintis (16)    Kalbos kultūra (39)    Kelionių organizatoriai (6)    Pelės (5)    Muzika (196)    Variakojis (11)    Mokykla be narkotikų (20)    Hipiai (9)    Toyota (2)    Ištikimybė (4)    Drabužiai (41)    Spausdintuvai (12)    KGB (35)    Žemės ūkis (33)    Simbolika (2)    Romas Kalanta (4)    Siamo katės (2)    Buto remontas (3)    Raganos (12)    Žvejyba (30)    Tėvynės sąjunga (4)    Mama ir vaikas (48)    Kitos šventės (7)    Kaimo turizmas (5)    Šventieji (10)    Sveikata (313)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!