LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Programos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-11-06
"Microsoft" išleido dvi naujas nemokamas programas
Vartotojai jau gali nemokamai parsisiųsti dvi naujas "Microsoft" programas. Kompiuterio apsaugą nuo šnipinėjančios programinės įrangos sustiprins "Windows Defender". O filmų peržiūrai ir muzikos klausymui išleista nauja populiariausio pasaulyje daugialypės terpės grotuvo "Windows Media Player" versija. Planuojama, kad per keletą artimiausių savaičių šias programas įsidiegs dešimtys milijonų vartotojų visame pasaulyje.

"Tyrimai rodo, kad šnipinėjančios programos lemia apie pusę visų užfiksuotų kompiuterio "pakibimų" ir apie 20 proc. skambučių į techninės pagalbos centrus. Todėl, siekdama toliau stiprinti vartotojų saugumą, "Microsoft" nusprendė juos nemokamai aprūpinti specialia su šiomis problemomis kovojančia programa", - sako "Microsoft Lietuva" Windows produktų grupės vadovas Aleksandras Golod.

"Windows Defender" padės vartotojams apsisaugoti nuo kenksmingų ir kitų nepageidaujamų programų, trikdančių sklandų darbą kompiuteriu bei mažinančių produktyvumą. Ji leis išvengti įkyriai "iššokančių" (ang. – pop-up) langų, kompiuterio veikimo sutrikimų bei saugumo grėsmių, kurias sukelia šnipinėjančios programos. Tuo pačiu "Windows Defender" užkirs kelią asmeninių duomenų, pavyzdžiui slaptažodžių, vagystėms.

Bandomoji "Windows Defender" versija per tris testavimo mėnesius aptiko ir nukenksmino daugiau nei 22 mln. šnipinėjančių ar kitų nepageidaujamų programų. Anksčiau ši programa buvo žinoma "Windows Antispyware" vardu.

"Microsoft" taip pat išleido naują daugialypės terpės grotuvo "Windows Media Player" versiją "Windows Media Player 11". Joje patobulinta paieška, garso ir vaizdo įrašų organizavimas, pagerintas suderinamumas su nešiojamais grotuvais. Nuo ankstesnių versijų grotuvas skirsis ir patrauklesniu dizainu bei patogesniu valdymu.

Su naujuoju "Windows Media Player 11" yra suderinta daugiau kaip 200 įvairių nešiojamų ir stacionarių įrenginių ir apie 250 internetinio radijo ir televizijos stočių. Be to, jame įdiegta skaitmeninė muzikos paieškos sistema MTV URGE, per kurią vartotojai galės pasiekti daugiau nei 2 mln. muzikos įrašų katalogą.

Programas parsisiųsti galima iš oficialios "Microsoft" svetainės be jokio užmokesčio. Nemokami bus ir visi jų atnaujinimai. Planuojama, kad per kelias ateinančias savaites vien "Windows Defender" parsisiųs ir savo kompiuteriuose įsidiegs daugiau nei 28 mln. kompiuterių vartotojų visame pasaulyje.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Egiptas (24)    Delfinologija (4)    Viešieji ryšiai (20)    Namų vaizdo technika (2)    Filmai (91)    Šaudymas iš lanko (2)    Tinklapiai (13)    Krišnaizmas (3)    Žemės ūkis (33)    Duomenų apsauga (3)    Klubai (5)    Helouvynas (7)    Stomatologija (6)    TELE-2 (7)    Ekologiški produktai (2)    Stilius (86)    Tėvynės sąjunga (4)    Energetika (13)    Fizika (11)    Viešnia iš ateities (2)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Archeologija (42)    Lietuvoje (5)    Imtynės (29)    Hipnozė (10)    Metalistai (8)    Vampyrai (9)    Šalys (61)    Gintaras Beresnevičius (26)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Kompiuterinis saugumas (43)    Architektūra (11)    Žiniasklaida (108)    Krikščionys demokratai (3)    Meilė bloguose (6)    Valstiečių sąjunga (2)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Užsienyje (50)    Ginklai (22)    Knygos (23)    Vitaminai (2)    Tiškevičiai (18)    Vox Populi (14)    Neištikimybė (2)    Bitė (5)    Poltergeistai (2)    Šachmatai (11)    Sąmokslo teorija (19)    Lotynų šokiai (5)    Velykos (10)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!