LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Programos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-05-13
"Adobe" prakalbo lietuviškai
„Tilde IT" užbaigė naujausios „Adobe Acrobat 8" versijos vertimą į lietuvių kalbą. Tai vienas iš didžiausių apimčių programinės įrangos lokalizavimo projektų Lietuvoje.

Pasak „Adobe Acrobat" kūrusios kompanijos „Winsoft" atstovų, šiandien kiekvienai tarptautinei kompanijai yra svarbu turėti savo programinės įrangos lietuvišką versiją, nes remiantis bendrovės atliktais tyrimais akivaizdu, kad Lietuvos kompiuterių vartotojai daug mieliau naudoja lietuviškai kalbančias programas ir tokių programų vartotojų skaičius nuolatos auga.

Tokių didelių programinės įrangos kūrėjų kaip „Winsoft" programų lietuvinimas yra labai svarbus procesas, nes jau seniai Lietuvoje programine įranga naudojasi ne tik kompiuterių specialistai, bet ir kitose srityse dirbantys žmonės. Nors Lietuvoje dar didelė dalis programinės įrangos nėra sulietuvinta, tačiau „Tilde IT" atlikti programų lietuvinimo darbai leidžia manyti, kad jau netolimoje ateityje daugelis programų kalbės su mumis lietuviškai.

Pasak „Tilde IT" direktoriaus Apolinaro Škikūno, nors pagal sulietuvintų kompiuterinių programų kiekį Lietuva vis dar atsilieka nuo kitų Europos šalių, tačiau pastaruoju metu situacija sparčiai keičiasi. „Tai, kad didžiausi pasaulinės programinės įrangos gamintojai rūpinasi savo produktų lokalizavimo darbais, yra puikus pavyzdys ir kitiems užsienio gamintojams, siekiantiems įsitvirtinti Lietuvos rinkoje ir padaryti savo produktus suprantamus ir prieinamus platesniam vartotojų ratui. Tai taip pat puikus pavyzdys ir Lietuvos programinės įrangos gamintojams, kaip greičiau pasiekti užsienio šalių rinkas ir jose įsitvirtinti", - sako A. Škikūnas.

Tai jau ne pirmas didelis programinės įrangos lokalizavimo projektas, kurį įvykdė bendrovė „Tilde IT". Lokalizavimo paslaugas bendrovė teikia tokiems pasaulinės programinės įrangos rinkos gigantams kaip „Microsoft", „Oracle", „IBM" ir kt. Techninės dokumentacijos vertimo paslaugomis naudojasi įvairiausios įrangos gamintojai: „Sony Ericsson", „Hewlett-Packard", „Motorola", „Nokia", „Peugeot", „Volvo", „Samsung", „Siemens", „Xerox" ir kt.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Euro naujienos (2)    Labradoras (2)    Seimo rinkimai (4)    Korupcija (22)    Įdomybės (87)    Projektavimas (7)    Moterims (34)    Prancūzų buldogas (2)    Siamo katės (2)    Interneto dienoraščiai (2)    Mazda (2)    Optinis ryšys (12)    Tiškevičiai (18)    Smurtas mokyklose (10)    TV3 (4)    MTV (5)    SSL sertifikatai (6)    Užsienyje (2)    Vytautas Bogušis (12)    Pedagogika (21)    Sveikata (313)    Makaronai (2)    Darbdaviai (10)    Kreditai (2)    Lietuvoje (16)    Transportas (125)    Interneto dizainas (5)    Žinių visuomenė (14)    Gaisrininkai (7)    IT parodos (10)    Škotų aviganis (3)    Šokiai (56)    Alkoholizmas (15)    Mistika (9)    Sąmokslo teorija (19)    Politologija (64)    Hobi (106)    Sodininkystė (22)    Vaizdo sistemos (34)    Tadas Blinda (10)    Liberalai demokratai (3)    Picerijos (4)    Bildukai (3)    Ekologija (15)    Amfetaminas (2)    Klubai (5)    Egzorcizmas (11)    Kietieji diskai (17)    Konditerija (10)    Hip hop dance (4)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!