LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Skirmantas Valiulis
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2003-12-10
Fotografijos projektas “Erozija”

FOTOGRAFIJOS IŠŠŪKIAI

XXI a. pradžioje įžengiame į informacinę, globalinę, virtualią visuomenę. Postmodernistinę, amžiną dabartį išstumia vis labiau nuspėjama ir vis aiškiau konkretėjanti valstybės ir pasaulio ateitis. Su biotechnologijos sparčia raida iškyla pasvarstymai apie žmogaus, kaip autonominės būtybės, koncepcijos pabaigą. Bet kartu viskas atgyja, ką mėgino išklibinti ir nustumti nuo pamatų postmodernizmas – istorija, metafizika ir netgi utopija su antiutopija. Mene vėl varžysis įvairios kryptys. Fotografijoje – neodokumentalumas su neovirtualumu. Viena vertus, turime gerai sudarytus ir išleistus pokario partizanų kovų ir Vilniaus universiteto istorijos fotoalbumus. Kita vertus, jaunųjų parodose kyla nauji vardai ir naujos koncepcijos. Į fotografiją, pasirodo, galima žiūrėti, kaip į tikrovės vaizdo aukojimą, o ne išgelbėjimą ar išsaugojimą. Baltas bokštas, laiko ir erdvės protarpiai tarp fotografijų gali būti įdomesni už vaizdo atpažįstamumą. Apskritai, ir fotografijos istorija ir jos dabartis skatina neignoruoti jokio požiūrio į fotografiją: menotyrinio, istorinio, žurnalistinio, sociologinio, kultūrologinio ir kt. Galbūt to mūsų diskusijose labiausiai ir stokojame?

Fotografijos ir kino kritikas Skirmantas Valiulis

Ištrauka iš straipsnio fotografijos projektas “Erozija”

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Lietuvos istorija (110)    AMD (3)    Atmintis (4)    Kultūra (749)    Ekologiški produktai (2)    Kelionių pasiūlymai (7)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Monitoriai (11)    Joninės (6)    Ekologija (15)    Automobiliai (41)    Jausmai (27)    Spiritizmas (4)    Religija ir tikėjimai (315)    Šv. Valentino diena (11)    Menas būti kartu (2)    Foje (3)    Paukščių gripas (21)    Egzorcizmas (11)    Įvaikinimas (3)    Logistika (12)    Kandidatai į prezidentus (5)    Geležinkeliai (4)    Dalia Grybauskaitė (16)    NLP (8)    Breakdance (4)    Gotai (17)    Tėvynės sąjunga (4)    Šaudymas iš lanko (2)    Seimo Pirmininkas (2)    Vitaminai (2)    Valdas Adamkus (11)    Paukščiai (5)    Energetika (13)    Vilius Navickas (2)    6 branduolių (3)    Grožio salonai (6)    Skirmantas Valiulis (32)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Žemgrobiai (6)    Kokainas (6)    Erotika (8)    Ekologinis ūkis (2)    Viešnia iš ateities (2)    Neištikimybė (2)    Bučiniai (31)    Renginiai (31)    BTV (3)    Joga (56)    Sąmokslo teorija (19)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!