LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Taksas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-12-14
Trumpaplaukis taksas (Dachshund)
Apibūdinimas:
Kilmės šalis: Vokietija
Buvo: Barsukų pabaidytojas
Dabar: Namų šuo
Ūgis: iki 35 cm.
Svoris: Nykštukinis 4 – 5kg; Didysis 6.2 – 11.5 kg.
Gyvenimo trukmė: 9 - 17 metų

Manoma, jog trumpaplaukis didysis taksas, tikriausiai yra seniausias iš visų taksų, kuris kadaise buvo naudojamas pėdsakams susekti. Trumpaplaukis taksas, priklausantis skalikų grupei, šiandien auginamas namuose kaip šeimos draugas, vedamas į parodas. Nors šis šuo yra mažas, trumpomis kojomis, tačiau jo ilgas kūnas puikiai sudėtas, raumeningas, krūtinė plati ir stipri, priekinės kojos gerai išvystytos. Takso migdolo formos akys yra tamsios, žvilgsnis protingas, ausys nukarusios ir ilgos.

Šie taksai yra protingi, tačiau juos dresiruoti nėra lengva, nes jie yra labai smalsūs aplinkai ir rūpinasi savo pasauliu. Gali būti sunkoka sutramdyti medžioklės instinktus ir paleidus šunį prisikviesti sugrįžti. Tad norint sutelkti jų dėmesį ir nugalėti šuns dominuojantį charakterį, reikės tvirtos technikos. Tiesa, tai medžioklinis – urvinis šuo, tad paleidus kieme taksą, nenustebkite, jei šis ims rausti žemes.

Trumpaplaukiam taksui kasdieną reikia 20-40 minučių aktyvios veiklos: 1-2 kartus per dieną ar dažniau būtina su šuneliu pasivaikščioti. Taksas loja tik tuomet, kad to reikia, todėl tai puikus namų sargas. Šis šuo nėra agresyvus, tačiau nelabai sutaria su kitais gyvūnais. Taksai labai prisiriša prie šeimos, ypatingai pasirenka vieną šeimininką. Su nepažystamais šis šuo nėra labai draugiškas.

Kartą per savaitę reikia gerai iššukuoti kailį su šepečiu ir šukomis. Papildomi plaukai prie jų letenų triminguojami. Ypatingai reikia išvalyti ausis, tiek vidų, tiek išorę.

Taksai dažniausiai turi gerą apetitą, nėra išrankūs. Jaunikliams nuo 2 mėn. iki 10 mėn. rekomenduojamas „Royal Canin“ ėdalas „Mini junior“; nuo 10mėn. iki 8metų „Mini adult“. Taip pat išrankiems ir jautriems šunims yra siūlomas „Mini sensible“. Galima duoti konservus arba konservų ir sauso pašaro mišinį. Svarbiausiai neperšerti šuns, kad nekiltų viršsvorio problemų.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Novelės (102)    Mada (4)    TELE-2 (7)    Kalbos kultūra (39)    Muzika (196)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Matematika (2)    Skorpionas (7)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Aviacija (38)    Runkeliai (18)    Rašytojai (11)    Interneto dizainas (5)    Homeopatija (5)    Foje (3)    Pankiškos muzikos grupės (15)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Vandenis (7)    Meilė bloguose (6)    Vitaminai (2)    Nusikaltimai (6)    Breakdance (4)    Hipiai (9)    Vaizdo kortos (3)    Romas (3)    Kitos šventės (7)    Lietuvių fantastika (11)    Elektroninės šiukšlės (10)    Teisėtvarka (24)    Grupės (81)    Jautis (7)    Liberalai demokratai (3)    Bankinės technologijos (11)    Aerobika (3)    2009 metų horoskopas (15)    Žemgrobiai (6)    Literatūra (239)    Opijatai (13)    Kovos menai (72)    Sel (10)    Kinas (193)    Draugystė (10)    Mityba (43)    Sportas (8)    Fotografija (17)    TV3 (4)    Mokykla be narkotikų (20)    Kalėdos (12)    Vox Populi (14)    Kietieji diskai (17)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!