LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
Akimirkos sentencija
Aristotelis tvirtino, kad moteris turi mažiau dantų negu vyrai, ir nors jis buvo du kartus vedęs, jam nešovė į galvą mintis patyrinėti savo žmonų burnų.
Bertrand Russell
Draugai
Matulaičio bažnyčia
Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjunga
Tautinės krypties portalas
Etninės kultūros erdvė
Biržų krašto naujienos
Slaptai.lt - unikalus leidinys
Lietuvių sąjunga „Tauta ir Tėvynė“
Lietuvos žaliųjų judėjimas
Žaliosios minties laikraštis
Istorijos puslapiai
Receptai, patiekalai, kulinarija.
Skanus.lt
Reklama
  Televizoriai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2004-03-15
Modernūs televizoriai pagal pažangiausias technologijas

"Pastogės" skaitytojų klausimus atsako "Philips Baltijos" atstovybės vadovas Giedrius Martusevičius.

  • Kokius televizorius šiuo metu labiausiai renkasi Lietuvos pirkėjai?

    Lietuvos pirkėjai pastaruoju metu vis didesnį dėmesį skiria moderniems, žinomų gamintojų produktams. Šiuose televizoriuose įdiegtos naujausios technologijos garantuoja ilgaamžiškumą bei aukštą vaizdo kokybę, ko dažnai negauna perkantys nežinomų gamintojų produktus. Vis dar populiarių įprastų televizorių pasirinkimą lemia žemesnė kaina, tačiau ir čia reikėtų rinktis žinomo gamintojo televizorių.

    Kiekvienas pirkėjas turi pats nuspręsti, ko ieško, ir išsirinkti optimalų variantą. Žinomi garsūs gamintojai į televizorių technologijų bei saugumo sistemų kūrimą investuoja daug lėšų ir gali pirkėjui pasiūlyti aukštos kokybės produktus. Praėjusiais metais iš visų parduotų televizorių 7 proc. buvo modernūs, plokščiaekraniai. 2004-ųjų prognozėmis šis skaičius turėtų išaugti iki 20 procentų.

  • Į ką reikia atkreipti dėmesį, perkant naują televizorių?

    Jei perkate naują televizorių, visų pirma siūlyčiau pasidomėti, ar jums patinkantis modelis yra naujas, ar senas. Kartais parduotuvėse galima rasti net ir 2 metų senumo modelių, kurie ir technologiškai senesni nei nauji.

    Siūlyčiau apsilankyti gamintojo interneto svetainėje ir pasidomėti, kokios technologijos buvo naudotos kuriant pasirinktą modelį. Šią informaciją taip pat turėtų suteikti prekybos konsultantai. Modenūs televizoriai sukurti pagal pažangiausias technologijas, kurios užtikrina puikią vaizdo kokybę bei saugumą. Daugelio panašiai atrodančių televizorių kaina labai skiriasi, todėl verta pasidomėti, už ką mokate.

    Dažnai televizoriuose įdiegtos įvairiausios papildomos funkcijos, kurių pirkėjui galbūt visai nereikia. Pavyzdžiui, tam tikruose modeliuose įmontuotos namų kino kolonėlės, tačiau jūs planuojate namų kino sistemą pirkti atskirai arba ją jau turite.

  • Ar televizoriai skirstomi Į klases, kaip, sakykim, buitinė technika? Jei taip, i kokias?

    Patys televizoriai, kaip buitinė technika, į klases nėra skirstomi, tačiau reikėtų išskirti televizorius pagal juose naudojamas technologijas: televizoriai neplokščiu ekranu, kurie dar ir dabar yra daugumoje namų; televizoriai plokščiu ekranu, juose vaizdas natūralesnis, tarsi žvelgiant pro langą; televizoriai, naudojantys 100 hz technologiją. Šiuose televizoriuose vaizdas kinta 100 kadrų per sekundę greičiu. Tokiu būdu pašalinamas mirgėjimas, kurį jaučia akis, sukuriamas stabilus vaizdas. Ir, žinoma, reikia paminėti vadinamuosius FLAT TV. Šie televizoriai sukurti naudojant pažangiausias technologijas. FLAT TV galima pakabinti ant sienos tarsi paveikslą ar pastatyti ant stalo. Šie televizoriai užima labai mažai vietos, naudojamos technologijos garantuoja puikią vaizdo kokybę. Televizorių kaina priklauso nuo naudojamų technologijų, komponentų kokybės.

  • Vaikai dažnai iš labai arti žiūri televizorių, kartais įjungtus liečia rankomis. Tai saugu?

    Gamintojai produktų naudojimo instrukcijose nenurodo, jog nėra saugu liesti įjungtą televizorių ar negalima jo žiūrėti iš arti. Vis dėlto labai svarbu išlaikyti reikiamą atstumą, kad akys nebūtų varginamos. Televizorių saugumą garantuoja žinomi gamintojai, kurie gaminimo procesus griežtai kontroliuoja, naudoja tik kokybiškus komponentus, o jų gaminiai atitinka saugumo reikalavimus. Nežinomų gamintojų televizoriuose įdiegtos technologijos bei apsauga gali būti ne tokia veiksminga.

  • Ar gali sugesti televizorius, jei bus įjungtas ilgą laiką?

    Teoriškai televizorius gali veikti neribotą laiką. Nėra nurodoma, kad televizorių reikia išjungti po tam tikro laiko. Atsargiau reikėtų elgtis su neaiškių gamintojų produktais.

  • Ar reikia išjungti televizorių prijungiant papildomą įrangą, pvz., vaizdo kamerą?

    Jungiant bet kokią papildomą įrangą prie televizoriaus, patartina jį išjungti iš elektros tinklo. Taip apsaugosite ir televizorių, ir papildomą įrangą nuo galimų gedimų. Tokius gedimus dažnai būna sunku pataisyti ir tam reikia laiko.

  • Ar galima televizorių valyti drėgna pašluoste?

    Valant televizorių siūloma naudoti specialius antistatinius valiklius. Šie valikliai puikiai nuvalo nešvarumus, nekenkia paviršiams, juos išmagnetina. Valant televizorių drėgna pašluoste, jam nieko neatsitiks, tačiau būtina saugoti, kad vandens nepatektų į patį televizorių, jį valyti išjungus iš tinklo. Taip pat siūloma ant televizoriaus nestatyti pašalinių daiktų, gėlių. Tai padės išvengti galimų gedimų.

  • Girdėjau apie naują technologiją "Pixel Plūs". Kokia tai technologija ir kaip ji lemia vaizdo kokybę?

    Televizoriaus ekrano skiriamoji geba priklauso nuo jame esančių eilučių bei taškų (pikselių), per kuriuos kuriamas vaizdas, skaičiaus. "Pixel Plūs" technologija kelis kartus padidino standartinių televizorių skiriamąją gebą - horizontaliąją dvigubai, o vertikaliąją trečdaliu.

    Kalbant tiksliai, standartinių PAL televizorių skiriamoji geba - 625 eilutės po 1024 pikselių, tuo tarpu "Pixel Plūs" televizorių - 833 eilutės po 2048 pikselių. Visi šie techniniai parametrai reiškia, kad su "Pixel Plūs" technologija vaizdas, net žiūrint plačiaekranį televizorių iš labai arti, išlieka natūralus ir vientisas, be jokio mirgėjimo. Tai ypač aktualu žmonėms, norintiems turėti plačiaekranius televizorius, tačiau gyvenantiems nedideliuose butuose, kur atstumas tarp televizoriaus ir žiūrovo yra gana mažas.

    Su šia technologija vaizdo kokybė nepriklauso nuo to, kokią televiziją žiūrite - palydovinę, kabelinę ar paprasčiausią analoginę.

  • Kokį televizorių rinktis gyvenantiems mažuose butuose, kur atstumas tarp žiūrovo ir televizoriaus yra mažas?

    Optimalus atstumas tarp televizoriaus ir žiūrovo - vidutiniškai penkis šešis kartus didesnis už televizoriaus ekrano vertikalės ilgį. Sakykime, jei ekrano vertikalė yra 30 centimetrų ilgio, atstumas nuo televizoriaus iki žiūrovo turėtų būti 1,5-1,8 metro. Nauji televizoriai su įdiegtomis vaizdą gerinančiomis technologijomis garantuoja puikų vaizdą žiūrint bet kokiu atstumu.

    Šaltinis

    Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

    Atsitiktinės gairės:    Svarstyklės (7)    Leo LT (12)    Procesoriai (28)    Šventasis Pranciškus (3)    IT parodos (10)    Novelės (102)    Šaudymas iš lanko (2)    Kaukazo aviganis (2)    Dažasvydis (3)    Kalėdos (12)    Prokuratūra (4)    Kompiuteriai (148)    Teisė (61)    Advokatai (10)    Buto remontas (3)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Teatrai (21)    Psichiatrija (64)    Zodiako ženklai (88)    Pagonybė (3)    Astronomija (46)    Televizija (17)    Fantastika (21)    Antanas Terleckas (2)    Stomatologija (6)    Hipiai (9)    Amerikos lietuviai (7)    Vytautas Landsbergis (6)    Telekomunikacijos (188)    Gotai (17)    Turizmas (151)    Įžymūs žmonės (68)    Architektūra (11)    Paieškos sistemos (14)    NSO (33)    Picerijos (4)    Viskis (8)    Helouvynas (7)    Paukščių gripas (21)    Vadovavimas (185)    Filologija (2)    Kelionių įspūdžiai (26)    Tėvynės sąjunga (4)    Restoranai (5)    Apskaita (15)    Grožio salonai (6)    Arkliai (12)    Euro naujienos (2)    Narkotikai (97)    E - komercija (87)
    1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
    2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
    3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
    4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
    5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
    6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
    7. Nusipirkau pasaulį
    8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
    9. Vivisektorius. Žvėris viduje
    10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
       
     
         
    Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!