LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Vaizdo technologijos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-11-09
LEVEL klaidino DVD pirkėjus dėl kainų

LR Konkurencijos tarybos tyrimo duomenimis, UAB "Media Incognito", valdanti internetinės prekybos svetainę www.level.lt pripažinta pažeidusi Reklamos įstatymą interneto svetainėse www.obuolys.lt, www.music.lt ir www.level.lt skelbusi vartotojus klaidinusią reklamą.

Minėtose svetainėse filmų mėgėjams buvo siūloma įsigyti DVD diskų už teigtą mažiausią kainą Lietuvoje. LR Konkurencijos tarybos sprendimu, toks teigimas pažeidė vartotojų teisę į laisvą perkamų arba paslaugų pasirinkimą ir klaidinančios reklamos įtakoje veikė jų ekonominę elgseną.

UAB "Media Incognito" reklamoje skelbtos DVD diskų kainos "kitur", su palyginimo informacija "sutaupai", "įsigyk bet kurio filmo DVD pigiau www.level.lt" pripažintos neteisingomis. Surinkus reikalingą medžiagą paaiškėjo, kad minėtose interneto parduotuvėse DVD kainos ilgą laiką buvo pateikiamos neatsižvelgiant į kainas, kurias skelbia kiti DVD pardavėjai ir parduotuvės internete.

Interneto portalui DVDonline.lt pateikus konkrečių parduodamų DVD kainas, buvo įrodyta, kad filmų mėgėjai užsukę į www.level.lt ir kitas minėtas parduotuves internete, buvo klaidinami skelbiamų kainų skirtumu. Pavyzdžiui, filmo "Babelis" kaina tinklapyje www.level.lt - 18,99 Lt, www.dvdonline.lt - 17,87 Lt, nors atsakovų interneto svetainėje skelbiama, jog kaina kitur siekia net 19,99 Lt. DVD filmo "Ir velnias dėvi Prada" Level.lt nurodoma kaina siekia 28,49 Lt, skelbiama kaina "kitur" - 29,99 Lt, nors DVDonline.lt savo klientams šį filmą siūlo įsigyti už 26,69 Lt ir t.t.

UAB "Media Incognito" įpareigota nedelsiant nutraukti klaidinančią reklamą bei paneigti skelbtą klaidinančią reklamą interneto svetainėse www.level.lt, www.obuolys.lt bei www.music.lt. Už Konkurencijos tarybos laikino draudimo skleisti reklamą nevykdymą arba įpareigojimo paneigti klaidinančią ar neleidžiamą lyginamąją reklamą nevykdymą ar netinkamą jo vykdymą reklaminės veiklos subjektams skiriama bauda nuo 1 iki 20 tūkst. litų.

Skatindama užtikrinti filmų mėgėjų laisvą pasirinkimo teisę, DVDonline.lt visus DVD platintojus ir pardavėjus ragina konkuruoti sąžiningai, neklaidinti pirkėjų ir skelbti tik teisingas prekių kainas.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Įžymūs žmonės (68)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Tibetas (10)    Filosofija (326)    Vadyba (89)    Šaudymas iš lanko (2)    Pramogos (191)    Turizmas (151)    Shidokan (3)    Erich Fromm (5)    Kelionių organizatoriai (6)    Skirmantas Valiulis (32)    6 branduolių (3)    Logistika (12)    Samsung (3)    Religija ir tikėjimai (315)    Miestai (14)    Interneto dienoraščiai (2)    Kovo 11 (4)    Kaziuko mugė (3)    Viskis (8)    Vynas (16)    Radvilos (32)    Prevencija (14)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Vartotojai (29)    Žemės ūkis (33)    Helouvynas (7)    Linux/Unix (34)    Programavimas (20)    Egiptas (24)    Atmintis (4)    Automobiliai (41)    Metalistai (8)    Kačių veislės (25)    Chemija (5)    Geležinkeliai (4)    Kitos šventės (7)    Aiškiaregiai (11)    Kokainas (6)    P2P tinklai (2)    Skandalai (476)    Fizika (11)    Šunys (67)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Lietuvoje (43)    Prezidento rinkimai (6)    Kietieji diskai (17)    Omnitel (12)    Paieškos sistemos (14)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!