LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Žinių visuomenė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2004-01-28
"Langas į ateitį" ir VRM įsteigė 100 nemokamų interneto centrų Lietuvoje
Vidaus reikalų ministerija ir verslo paramos informacinės visuomenės plėtrai aljansas "Langas į ateitį" Lietuvoje pernai įsteigė dar 100 nemokamų interneto centrų.

Šią žinią antradienį Vilniuje žurnalistams paskelbęs vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas teigė, jog steigdami tokius interneto centrus šioje srityje mažiname skirtumą tarp Lietuvos ir Europos Sąjungos daugumos šalių.

Premjero patarėjas Renaldas Gudauskas pažymėjo, kad sparti interneto plėtra Lietuvoje sudaro sąlygas teikti daugiau viešųjų elektroninių valdžios institucijų paslaugų, prieinamų ir didžiausiuose šalies miestuose, ir atokiuose kaimuose.

"Langas į ateitį" direktorė Loreta Križinauskienė minėjo, kad pagal bendrą "Langas į ateitį" ir VRM projektą įsteigti interneto centrai įsikūrė 44 bibliotekose, 10 "Lietuvos pašto" skyrių, 8 seniūnijose, 23 prekybos tinklo "SIMAS" taškuose ir 15 įvairių organizacijų.

Šis projektas įgyvendintas pagal sutartį, pasirašytą 2002 m. gruodį ir numatančią šalies verslo lyderių įsteigtos asociacijos ir Vyriausybės bendrą veiklą steigiant viešuosius interneto prieigos centrus.

2002-ųjų gegužės mėnesį sukurtas aljansas "Langas į ateitį" savo jėgomis pirmaisiais veiklos metais įvairiose šalies vietose kartu su savivaldybėmis įsteigė septyniasdešimt viešųjų interneto centrų. Taigi dabar jau yra 172 viešieji interneto centrai.

L. Križinauskienės duomenimis, beveik pusė "Langas į ateitį" centrų yra įsteigti nedidelėse gyvenvietėse, kuriose gyvena 400-4500 žmonių. Iš viso "Langas į ateitį" savo centrus yra įsteigęs jau 58 Lietuvos savivaldybėse.

Interneto centrams administruoti "Langas į ateitį" sukūrė specialią programinę įrangą, leidžiančią iš vieno centrinio kompiuterio stebėti visų interneto centruose esančių kompiuterių darbą.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Egiptas (24)    Operacinės sistemos (50)    Menas būti kartu (2)    Fotografija (17)    Elektronika (8)    Rinkimai (23)    Filatelija (11)    Regbis (4)    Sąmokslo teorija (19)    Šaudymas iš lanko (2)    Žydai (32)    Ekologija (15)    Linux/Unix (34)    Paieškos sistemos (14)    Vabzdžiai (5)    Neištikimybė (2)    Picerijos (4)    Žemės grobstymai (50)    Skirmantas Valiulis (32)    Filologija (2)    Avinas (7)    Augalai (8)    Duomenų apsauga (3)    Siamo katės (2)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Kompiuteriai (148)    Likeris (2)    Vestuvės (16)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Poltergeistai (2)    Netolerancija (6)    Interneto dizainas (5)    Taksas (2)    Laivyba (17)    Aiškiaregiai (11)    Kabala (6)    Vilniaus bendruomenės (4)    Kūdikio maitinimas (3)    Naujieji metai (12)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Vartotojai (29)    Pedagogika (21)    Mokyklos (22)    Lotynų kalba (11)    Tamplieriai (7)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Šamanai (7)    Nokia (24)    Ginklai (22)    Įdomybės (87)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!