LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Žinių visuomenė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-11-22
Vilniaus miesto meras dalyvavo iškilmingame "Saulėtekio slėnio" - mokslo ir technologijų parko - statybų atidaryme

VšĮ "Saulėtekio slėnis", įgyvendindama "Mokslo ir technologijų parko (MTP) vystymo projekto" pirmąjį etapą, į būsimo pirmo Mokslo ir technologijų parko pastato pamatą iškilmingai įmūrijo kapsulę su Lietuvos akademinės ir verslo bendruomenės, valdžios atstovų palinkėjimais. Renginyje dalyvavo Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas, universitetų, LR Vyriausybės, verslo asociacijų ir įmonių atstovai.

Tarp Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Vilniaus universiteto tarptautinio verslo mokyklos įsikursiantis parkas turėtų skatinti Saulėtekyje besimokančius studentus ir mokslininkus kurti šiuolaikiškas įmones ir taikyti žinias, įgytas mokslo įstaigose. Mokslo ir technologijų parke įsikurs atrinktos aukštųjų technologijų ir verslo paramos įmonės. Pasak Vilniaus miesto mero J. Imbraso, technologijų parkas išsiskirs ryšiais su Lietuvos universitetais, profesionalių paslaugų gausa. Tarp svarbiausių - technologijų perdavimo, intelektinės nuosavybės vadybos, rizikos kapitalo finansavimo, konsultacijų įmonių kūrimo ir plėtros.

"Šiandien išskirtinis įvykis, Lietuvos pažangos ir progreso rodiklis. Džiaugiamės ir didžiuojamės tuo, ką pasiekėme. Tai ambicingas projektas. Nuo idėjos gimimo praėjo 3,5 metų, tačiau pajudėjome į priekį. Tai mokslo ir verslo visuomenei svarbi data ir objektas",- sakė Vilniaus miesto meras J. Imbrasas.

Mokslo ir technologijų parko projekto vertė - per 28 mln. litų. Jo įgyvendinimui 2006 m. gruodį skirta daugiau nei 10,5 mln. litų Europos Sąjungos Struktūrinių fondų parama. Projektą 6 mln. Lt parems Vilniaus miesto savivaldybė, iki 12 mln. Lt ketinama skolintis iš bankų.

Verslo paramos infrastruktūrai skirtoje 2,4 ha ploto teritorijoje Saulėtekio al. ketinama sukurti iki 50 tūkst. kv. m ploto parko ir inkubatoriaus patalpų, skirtų aukštųjų technologijų įmonių plėtrai.

2003 metų gegužę žinių ekonomikos branduolio - erdvės, palankios inovacijoms ir verslumui - sukūrimo projektui įgyvendinti buvo įkurta viešoji įstaiga "Saulėtekio slėnis". Viešosios įstaigos dalininke tapo ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Atidaryti pirmąjį 6300 kv. m ploto parko pastatą numatoma 2008 m. rugsėjo 1 d. Iki 900 kv. m ploto jame numatoma skirti verslo inkubatoriui - čia patalpas lengvatinėmis sąlygomis galės nuomotis pradedantieji verslininkai.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Domenai (11)    Nokia (24)    Švedija (9)    Romas Kalanta (4)    Filosofija (326)    Pelės (5)    Žiniasklaida (108)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Skirmantas Valiulis (32)    Medžioklė (63)    Rinkimai (23)    Bildukai (3)    Telekomunikacijos (188)    Tatuiruotės (7)    Žemės grobstymai (50)    Elektronika (8)    Bučiniai (31)    Viešnia iš ateities (2)    Transportas (125)    Elektroninės šiukšlės (10)    Geležinkeliai (4)    Užsienyje (2)    Lietuva (2)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Fotografija (17)    Parapsichologai (7)    Namų vaizdo technika (2)    Kornreksai (3)    Ekologiškas maistas (2)    Erich Fromm (5)    Subkultūros (99)    Žvejyba (30)    Mergelė (7)    Pedagogika (21)    Sveikata (313)    Sąmokslo teorija (19)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Informaciniai karai (11)    Makaronai (2)    Metalinės muzikos grupės (8)    Programavimas (20)    Matematika (2)    Konditerija (10)    Įdomybės (87)    Vabzdžiai (5)    Logistika (12)    Dieta (33)    Grybai (3)    Politologija (64)    Seimo Pirmininkas (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!