LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 19 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Aviacija
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-06-19
R.Pakso skrydis aplink pasaulį (7)
Po sparnu – Centrinė Amerika

Aplink pasaulį vienmotoriu lėktuvu SM–2000 skrendantys Rolandas Paksas ir Vladimiras Makagonovas sekmadienį po beveik pusšeštos valandos skridimo pasiekė kitoje Meksikos įlankos pakrantėje plytintį Meridos miestą.

Tai buvo kol kas ilgiausia maršruto atkarpa – 1600 kilometrų. Tik nedidelė pradinė šios trasos dalis driekėsi virš sausumos – beveik visą kelią teko skristi virš Meksikos įlankos vandenų. Šį kartą pilotai skrido ir kol kas didžiausiame 5100 m aukštyje.

Dėl siautėjusių audrų ir labai prasto matomumo Meksikos įlankos pakrantėje šeštadienį pilotai turėjo priverstinio poilsio dieną. Ją lakūnai išnaudojo rengdami žemėlapius kitoms skridimo atkarpoms. Vis dėlto, kaip sakė Rolandas Paksas, atsitiktinė atokvėpio diena išėjo į naudą –sekmadienį abu lakūnai jautėsi žvalesni negu kitais rytais.

Šiandien pilotų laukia dar ilgesnis – 1800 kilometrų – perskridimas iš Meksikos į Panamą. Jeigu pavyks operatyviai papildyti ne tik degalų, bet ir deguonies atsargas, be kurių ilgas skridimas dideliame aukštyje tiesiog neįmanomas, Rolandas Paksas ir Vladimiras Makagonovas šiandien galbūt bandys pasiekti ir Pietų Ameriką, Ekvadoro miestą Mantą, esantį jau kitoje Žemės pusiaujo pusėje, Ramiojo vandenyno pakrantėje.

Lėktuvo SM–2000 sistemos ir variklis veikia be sutrikimų.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

         

Komentuoti

Lankomumo reitingas

Diskusijos - aptarti forume

Versija spausdinimui - versija spausdinimui

Atgal


















Atsitiktinės gairės:    Šachmatai (11)    Meilė (138)    Kanapės (15)    Foje (3)    AMD (3)    Akvariumai (58)    Vox Populi (14)    Samsung (3)    Savivaldybių rinkimai (9)    Renginiai (31)    Archeologija (42)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Žindymas (14)    Vaiko sveikata (8)    Velniai (9)    P2P tinklai (2)    Slaptos bendrijos (24)    Artūras Zuokas (41)    Krašto apsauga (27)    Žuvys (7)    Metalinės muzikos grupės (8)    Gender Loops (6)    Optinis ryšys (12)    Įdomybės (87)    Aiškiaregiai (11)    Vampyrai (9)    Kačių veislės (25)    Filosofija (326)    Motociklai (12)    Lietuvoje (16)    Likeris (2)    Runkeliai (18)    Civilinė sauga (7)    Pagalba ir prevencija (124)    Delfinologija (4)    Partijos (41)    Restoranai (5)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Amfetaminas (2)    Skinheadai (9)    Maudymosi kostiumėliai (7)    6 branduolių (3)    Paieškos sistemos (14)    Vėlinės (5)    Aukštasis mokslas (13)    Knygos (23)    Gyvūnai (174)    Įvaikinimas (3)    Užgavėnes (9)    Ekologija (15)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!