LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Aviacija
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-06-21
R.Pakso skrydis aplink pasaulį (9)
2006 m. birželio 21 d.

Ore – stichijos šėlsmas, žemėje – biurokratijos cunamiai

Vakar Rolandas Paksas ir Vladimiras Makagonovas patyrė realią Pietų Amerikos aviacijos biurokratijos galią. Jie buvo priversti sugrįžti į aerodromą, iš kurio neseniai buvo pakilę.

Audringais orais laimingai kirtę Žemės pusiaują ir pasiekę Ekvadoro miestą Mantą, labiausiai šioje maršruto dalyje į Pietus nutolusį tašką, lakūnai nusprendė atsisakyti poilsio ir skristi į Kosta Riko sostinę San Chose. Tokį sprendimą paskatino tai, kad dėl prastų meteorologinių sąlygų šeštadienį neskridę pilotai viena diena atsilieka nuo išankstinio grafiko.

Kita vertus, Ekvadoro aviacijos žemės tarnybų žmonės aplink pasaulį skrendančiai įgulai buvo nepalyginamai draugiškesni negu jų kolegos Panamoje, todėl pavyko gana greitai pasirengti kitam skridimo etapui į Kosta Riką.

Tačiau vėliau, kai priešinga, negu iki šiol, šiaurės vakarų kryptimi dabar jau skridęs SM–2000 pasiekė horizontalaus skrydžio aukštį, lakūnų laukė nemaloni staigmena – dėl kažkur užstrigusio leidimo skrydžių valdymo tarnyba nurodė pilotams sugrįžti į Mantos aerodromą.

Lakūnai telefonu sakė neabejoją, jog iki ryto ši problema bus išspręsta, tačiau gaila prarasto laiko.

Paklaustas, koks jausmas apima skrendant virš pusiaujo, Rolandas Paksas pajuokavo, girdi, ant Žemės paviršiaus jis nenupaišytas, be to, tuo metu skridę debesyse. Užtat navigacinės sistemos GNS ekrane pusiaujas matyti, ir lakūnai tą vaizdą nufotografavo.

Technika, be sugedusio autopiloto, veikia gerai ir nekelia pilotams didesnių rūpesčių. Prasčiau, kad neretai tenka skristi lietaus debesyse, o pilotų kabina, kaip lakūnams teko patirti, nėra labai sandari. Tad marškiniai sykiais sudrėksta ir ne nuo prakaito.

Vis dėlto didžiausią įspūdį Rolandui Paksui, kaip atrodo, paliko ankstesnis skridimo etapas į Panamą, kai radijo lokatoriaus ekrane tarsi žarijos ištisai švytėjo audrų židinius ženklinančios atžymos. Jie leidosi į aerodromą, iš kurio tuo metu dėl audrų nekilo joks lėktuvas, ir tik po to, kai nedidelis SM–2000 nuriedėjo tūpimo taku, oro uoste atgijo gyvenimas ir ėmė kilti lėktuvai.

Jeigu neiškils kokių nors nenumatytų kliūčių ir bus pakenčiamos oro sąlygos, Rolandas Paksas ir Vladimiras Makagonovas šiandien tikriausiai neapsiribos 1400 kilometrų atkarpa iki Kosta Riko ir kils dar sykį. Nauja, irgi 1400 km atkarpa drieksis virš Nikaragvos, Salvadoro ir Gvatemalos iki Meksikos miesto Oaksaca.

Plačiau apie skrydį skaitykite www.tvarka.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

         

Komentuoti

Lankomumo reitingas

Diskusijos - aptarti forume

Versija spausdinimui - versija spausdinimui

Atgal


















Atsitiktinės gairės:    Stilius (86)    Politika (363)    Šalys (61)    Sportas (180)    Grybų patiekalai (6)    Trys karaliai (5)    Škotų aviganis (3)    Islamas (31)    Prezidento rinkimai (6)    Alus (22)    NLP (8)    Kompiuterinis saugumas (43)    Skamp (16)    Kitos šventės (7)    Sveikata (313)    Gotai (17)    Garso sistemos (15)    Hipiai (9)    Prancūzų buldogas (2)    Lietuva (2)    Liberalai demokratai (3)    Zigmas Vaišvila (10)    Sportas (8)    Vestuvės (16)    Optinis ryšys (12)    Tinklapiai (13)    Namų vaizdo technika (2)    Kovo 11 (4)    Šatrija (4)    Zodiako ženklai (88)    Kompiuterio ergonomika (8)    Šaulys (7)    6 branduolių (3)    Viešnia iš ateities (2)    Logistika (12)    Bankinės technologijos (11)    Vasario 16 (12)    Šunų veislės (52)    Poltergeistai (2)    Skandalai (476)    BTV (3)    Dalia Grybauskaitė (16)    Egiptas (24)    Bučiniai (31)    Interneto tinklai (4)    Žmogaus teisės (18)    Filatelija (11)    Sąmokslo teorija (19)    Budizmas (73)    Interjero dizainas (13)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!