LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Aviacija
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-07-09
R.Pakso skrydis aplink pasaulį (22)
Okinavoje – dar mažiausiai tris dienas

Dėl techninių bei meteorologinių priežasčių Rolandas Paksas ir Vladimiras Makagonovas priversti vėl kelioms dienoms stabtelėti. Prieš dvi dienas nusileidę Okinavos saloje, kuri yra už tūkstančio kilometrų nuo didžiųjų Japonijos salų, lakūnai savo SM–2000 įridenti į angarą turėjo dėl artėjusio taifūno ir lėktuvo gedimo.

Pilotai išsiaiškino gedimo stabdžių sistemoje priežastį – pasirodo, trūko viena iš stabdžių kamerų. Pataisyti ją Japonijoje nėra galimybių, todėl tenka atsiųsdinti iš lėktuvą pastačiusios firmos “Technoavia”.

Kaip ir Chabarovske, koją pakišo savaitgalio dienos, tad reikalingoji detalė į tolimą kelią leisis tik pirmadienį. Lakūnai tikisi gauti ją trečiadienį ir per kelias valandas pataisyti lėktuvą.

Taifūnas, dėl kurio pilotai irgi negalėtų nė pagalvoti apie skridimą, Okinavoje jau slopsta. Kaip sakė Rolandas Paksas, prognozuota, kad vėjo greitis sieks 90 m/sek., bet iš tikrųjų užfiksuota 70 m/sek. Kas tai per įspūdis matyti ir jausti tokį stichijos šėlsmą, sužinosime tik lakūnams užbaigus žygį.

Keista, tačiau tradiciniu telefono ryšiu iš šios Ramiojo vandenyno salos Lietuva kažkodėl sunkiai pasiekiama. Paskambinti į Lietuvą Rolandui Paksui pavyko tik palydoviniu telefonu, kuriuo lakūnai sėkmingai pasinaudojo irgi tik kartą kitą per mėnesį, praėjusį nuo skrydžio aplink pasaulį pradžios.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Medžioklė (63)    Policija (2)    Shidokan (3)    Firmos (12)    Liberalų sąjūdis (5)    Modemai (8)    Kelnaitės (2)    Viešnia iš ateities (2)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Logistika (12)    Šachmatai (11)    Antanas Terleckas (2)    Mokyklos (22)    Žinių visuomenė (14)    Kūdikio maitinimas (3)    Džiaugsmas (2)    Kokainas (6)    Rytietiški šokiai (16)    Trys karaliai (5)    Kultūra (749)    Viskis (8)    Optinis ryšys (12)    Erich Fromm (5)    Lietuvoje (5)    Prezidento rinkimai 2009 (12)    Viktor Uspaskich (61)    Mergelė (7)    Liemenėlės (3)    Vampyrai (9)    Švietimas (1281)    Vytautas Landsbergis (6)    Meino meškėnas (2)    Panayiotis Zavosas (2)    Kovos menai (72)    Omnitel (12)    Darbo partija (4)    Parašiutizmas (15)    Psichologija (89)    Moterims (34)    Sportas (8)    Artūras Zuokas (41)    Buto remontas (3)    Arūnas Valinskas (4)    KGB (35)    Fantastika (21)    Projektavimas (7)    Novelės (102)    Parapsichologai (7)    Šventieji (10)    Kovo 11 (4)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!