LT   EN   RU  
2019 m. birželio 26 d., trečiadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Brendis
  Kulinarija > Alkoholiniai gėrimai > Brendis
Brendis
Lankomumo reitingas

Brendis laikomas seniausiu iš distiliuotų (spiritinių) gėrimų, pradėtas gaminti dar XII amžiuje, o kai kurių istorikų manymu - dar anksčiau (Romos imperijos ar ankstesniais laikais). Vynas buvo distiliuojamas, siekiant supaprastinti jo pervežimą į tolimas šalis. Labiausiai brendžiai ėmė plisti XVII-XVIII amžiuose, įvairių šalių gamintojams bandant sukurti gėrimus, panašius į Prancūzijoje gaminamus konjaką ir armanjaką. Labiausiai paplitusios brendžio rūšys gaminamos imituojant konjako gamybos technologijas, regionuose, esančiuose netoli Cognac provincijos. Šiais laikais pamėgdžiojami netgi konjako markiravimai (X.O., Napoleon ir pan.). Kadangi brendžių standartizavimas gan menkai paplitęs, toks markiravimas neretai būna melagingu (gali reikšti seniausią iš rūšių, panaudotų gamyboje, arba net iš viso...

  Komentarų: 1
Grand Cavalier
Lankomumo reitingas

„Grand Cavalier“ - švelnaus, ilgai išliekančio skonio, turtingo aromato brendis, 6 metus brandintas ąžuolo statinėse tam, kad įgautų nepaprastą skonį bei charakterį. Gamyboje naudojamas vyno distiliatas iš Prancūzijos vyndarystės širdies - Bordo regiono, suteikiantis brendžiui ypatingą skonį ir aromatą. Brendis išpilstytas elegantiškuose brendžio buteliuose. Šiuo metu visame pasaulyje ryškėja brendžių rinkos lyderių padiktuota mados tendencija brendį pilstyti į būtent tokios formos butelius. Tai šiuolaikiškas, aukštos kokybės bei ypatingo skonio brendis, kurį tiesiog būtina išmėginti. Tai brendis, vertas aristokrato taurės. Gamintojas: „LATVIJAS BALZAMS“, Latvija. Kompanijos įkūrimo metais laikomi 1900-ieji, kuomet Rygoje pradėjo veikti valstybinis vyno sandėlys Nr.1. Nuo 1970 m. kompanija...

Torres 5
Lankomumo reitingas

Šis brendis pasižymi topazo spalva, su žalsvais ir seno aukso atspalviais bei giliu ir tirštu aromatu, atskleidžiančiu graikiškų riešutų ir džiovintų vaisių kvapų niuansus. Skonis intensyvus, švelnus ir koncentruotas, su švelniais vanilės ir cinamono poskoniais. Jo gamybai naudojamos Xarello, Macabeao ir Parellada vynuogės. Tai jauniausias Torres brendis, kuris gaminamas naudojant tradicinį "solera" distiliatų gamybos technologiją. Proceso pagrindas yra praktinė patirtis: sumaišydami skirtingus brendžius gaunama harmoninga ir subalansuota skonio ir aromato visuma. Brendis pilstymui visuomet imamas iš paskutiniosios statinių eilės: tos, kuri arčiausiai žemės (isp.: suelo), todėl ir suteikiamas vardas "solera". Be to, šioje eilėje laikomi seniausieji brendžiai. Seniausias distiliatas yra...

Torres 20
Lankomumo reitingas

Ekspertai apibūdino šį brendį kaip turintį kilnią tamsią gintaro spalvą, gilų ir šiltą aromatą, pasižymintį riešutų bei džiovintų vaisių užuominomis. Elegantiškos prieskonių užuominos, tokios kaip vanilė, cinamonas ir muskatas, susilieja su švelniu, įspūdingu skoniu, subalansuotumu bei kilniu aristokratišku charakteriu. Torres 20 brendis yra gaunamas dvigubos distiliacijos metu ir brandinant naujose ąžuolo statinėse. Seniausias distiliatas laikomas net 20 metų. 1997 metais Tarptautiniame vynų ir stiprių alkoholinių gėrimų konkurse Vinexpo parodoje, Torres 20 brendis buvo pripažintas geriausiu tarp puikiausių viso pasaulio brendžių ir konjakų. Netgi ir dalyvaujant geriausiems Prancūzijos konjakams Torres 20 brendis gavo daugiausiai taškų ir buvo išrinktas "Geriausiu Brendžiu Pasaulyje"....

Torres 10
Lankomumo reitingas

Šis ispaniškas brendis pasižymi tamsia topazo spalva, stipriu aromatu, intensyvia kvapų puokšte su cinamono ir vanilės kvapų niuansais. Skonis pilnas ir turtingas taninais, pereinantis į sodrų ir ilgai išliekantį poskonį. Brendžio gamybai naudojamos Xarello, Macabeo ir Parellada vynuogės, o brandinima amerikietiško ąžuolo statinėse, naudojant tradicinį "solera" metodą. Per eilę metų distiliatas yra perpilamas iš vienų statinių, esančių žemiausiose eilėse (isp.: Criaderas) palaipsniui iki paskutiniosios statinių eilės (isp.: Soleras), kur brandinami seniausieji brendžiai. Šio metodo dėka stimuliuojamas brandinimo procesas, o gamintojas turi galimybę įsitikinti, kad "solera" brendžiai įgyja geriausias savybes. Laikui bėgant, elegantiškos savybės įgytos brandinimo ąžuolo statinėse metu harmoningai persipina...

Torres Jaime I
Lankomumo reitingas

Torres Jaime I yra gilios, turtingos ir tamsios gintaro spalvos brendis. Jame atsiskleidžia koncentruotas kvapų aromatas su kokonuto, džiovintų vaisių ir prieskonių užuominomis. Brendžio lengvas ir švelnus skonis pažymi brendžio kokybę. 18a. Torres šeima nusipirko pirmąjį vynuogyną Penedes regione, o 1870 m. Jaime Torres Vendrell įkūrė Torres vyninę. Jaime Torres šūkis buvo "darbą atlikti tik gerai", kuris buvo perduodama iš kartos į kartą. Torres sukūrė šį brendį ir pavadino jį įkūrėjo vardu. Jaime I brendis gaminamas senu "solera" metodu iš baltųjų vynų distiliato. Šio brendžio gamybai naudojami tik reserva distiliatai, gaunami iš geriausių derlių. Pagaliau, kad išgauti visišką šio brendžio...

Kada paskutinį kartą gėrėte brendį?

Šiandien

Vakar

Prieš kelias dienas

Prieš savaitę

Prieš kelias savaites

Prieš mėnesį

Prieš kelis mėnesius

Prieš pusę metų

Prieš metus

Prieš kelis metus

Prieš daug metų

Visai negeriu

Dar per jaunas/-a gerti

Gerti dar neteko

Jūsų lytis: Vaikinas Mergina
 Balsavimo rezultatai
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!