LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Celiulitas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-11-10
Celiulitas. Atėjo laikas išsklaidyti mitus!

Nepaslaptis, kad apie celiulitą sklinda daugybė mitų. Tokius mitus dažniausiai paskleidžia žmonės, kurie niekada neturėjo celiulito. Dauguma jų net neįsivaizduoja, kiek kartėlio tenka patirti, kai kūną puošia apelsino žievė. Atėjo laikas išsklaidyti neteisybę ir tuo pačiu išsiaiškinti teisingus faktus.

1. Mitas, kad celiulitas atsiranda nuo gazuotų gėrimų. Buvo manoma, kad natris esantis, gazuotuose gėrimuose, išpučia riebalines ląsteles ir tokiu būdu susiformuoja celiulitas. Dabar jau žinoma, kad tai netiesa. Taip, celiulitas sudarytas iš riebalinių ląstelių, bet tos ląstelės neišsipučia, o tiesiog tarsi sugrupuojamos ir užrakinamos jungiamajame audinyje.

2. Kitas dažnai aptinkamas mitas, kad celiulitas atsiranda tik nuo 40–ties metų. Celiulitas daugumai žmonių išryškėja tik vyresniame amžiuje, nes oda su amžiumi išplonėja. Tačiau tai nereiškia, kad jis tik tada atsiranda, iš tikrųjų celiulitas gali atsirasti bet kuriuo amžiaus periodu.

3. Mitas, kad celiulitas atsiranda tik ant šlaunų ir ant sėdmenų. Tiesa, celiulito mėgstama vieta šlaunys ir sėdmenys, tačiau jis gali atsirasti ir ant pilvo, rankų ar net kaklo.

4. Dar vienas mitas, kad celiulitas atsiranda tik moterims. Deja, bet kartais celiulito žala kankina ir vyrus, tik vyrai yra konservatyvesni ir mažiau kreipiasi pagalbos.

5. Dažnai tenka girdėti, kad celiulitas atsiranda tik pas tuos žmones, kurie turi viršsvorio problemų. Toks mitas tik sukelia pasipiktinimą žmonių, kurie neturi viršsvorio, kurie netgi sportuoja ar griežtai prisižiūri savo mitybą. Faktas tas, kad riebalinių ląstelių turi visi, tame tarpe ir liesi žmonės. Taigi, net ir jie gali tapti celiulito aukomis.

6. Sakoma, kad dietos ir mankštos yra puikus būdas atsikratyti celiulito. Taip teigti negalima jau vien dėl celiulito prigimties. Laikantis dietų ir sportuojant riebalai dega dėl žmogaus medžiagų apytakos. Celiulitas yra susiformavęs (užrakintas) jungiamajame audinyje, o tai reiškia, kad jis gan mažai reikalų turi su pačia medžiagų apykaita.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Dektinė (2)    Slaptos bendrijos (24)    Skinheadai (9)    Kelnaitės (2)    Pagonybė (3)    Trys karaliai (5)    Civilinė sauga (7)    TV3 (4)    Augalai (8)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Advokatai (10)    Darbo partija (4)    Mityba (43)    Subkultūros (99)    Leo LT (12)    Shidokan (3)    Lietuvių valgiai (28)    Bibilija (10)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Kalėdos (12)    Maxima (10)    Užsienyje (50)    Hobi (106)    Renginiai (31)    Paukščių gripas (21)    Alkoholizmas (15)    Šventieji (10)    Katalikybė (49)    Išpažintis (16)    Psichologija (89)    Soliariumai (5)    Statyba (29)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Lotynų šokiai (5)    Klubai (8)    Vandens slidės (2)    Depresija (29)    Programavimas (20)    Lobiai (12)    Matematika (2)    Meninė gimnastika (14)    Spauda (3)    Kompiuterio ergonomika (8)    Joninės (6)    Komunikacija (166)    Meino meškėnas (2)    Prezidento rinkimai 2009 (12)    Poetai (11)    Mama ir vaikas (48)    Susitaikymas (9)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!