LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Cenzūra
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-07-14
Žalia šviesa globalinei cenzūrai

Seimas atmetė prezidento veto ir priėmė prieštaringai vertinamą nepilnamečių apsaugos įstatymą.

Įvyko tai, ko labiausiai bijojau. Bet tikėtis, kad nugalės sveikas protas tada, kai mazuroniai ir gražuliai žarsto tokius argumentus kaip: “Nejaugi norite, kad mūsų vaikai užaugtų homoseksualais?” Džiaugsiesi, kad apskritai užaugs, laikyti šiltnamyje ir laistyti pasakomis. Net ne bet kokiomis – atrinktos specialios mazuronių ir gražulių komisijos, kad tik neduok die niekas nenuklystų nuo doros kelio. Nuo vienintelio teisingo kelio.

Jeigu šis įstatymo papildymas nėra kuo tikriausia globalinė cenzūra, tada nežinau kas tai. Dabar tam tikra atitinkamų asmenų atrinkta komisija (ar šiaip neapibrėžta žmonių grupė) galės spręsti, kokia informacija gali patekti į eterį, o kuri ne. Jeigu, pavyzdžiui, gėjus mokslininkas atras vaistus nuo vėžio, niekas apie tai nesužinos – vaikai gali pamanyti, kad būti gėjumi yra gerai. Jie gali gėjų palaikyti, atleiskite už išsireiškimą, teigiama figūra.

Daugiau jokių Eltono Džono koncertų per LTV. Jokių veiksmo filmų, kur rodomos muštynių scenos, arba erotinės scenos. Netgi bučiniai gali traumuoti vaiko psichiką ir jis užaugs seksualiniu maniaku. Per žinias matysime tik seimo narius ir gėlytes su paukščiukais. Nors pats būdamas toj aukščiau paminėtoj komisijoj vengčiau rodyti seimūnus vaikams. Jei tikėsime statistika, kažkiek gėjų ten turi būti, o kadangi nežinome kurie, geriau jau apsidrausti. Rodyti tik gėlytes su paukščiukais. Negalima leisti vaikams sužinoti, kad žmonės miršta – geriau tegu galvoja, kad jie išvažiuoja pas močiutę į kaimą, kaip ir Kudlius aną žiemą. Sužinos, kai tam bus laikas. Galbūt būdami dvidešimties, kai nustos žiūrėti televizorių – kaip kad aš.

Kas yra keisčiausia, net 87 seimo nariai pasisakė “už”. Tačiau atsirado ir šiek tiek mąstančių. Liberalai kreipsis į Konstitucinį teismą. O man įdomu – įstatymo redakcijos rengėjai prieš ją rengdami skaitė LRK?

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Pedagogika (21)    Šokiai (56)    Skundai (22)    Grožio salonai (6)    Pankiškos muzikos grupės (15)    Psichiatrija (64)    Filmai (91)    Mityba (43)    Procesoriai (28)    Kompiuterinis saugumas (43)    Tatuiruotės (7)    Sportiniai šokiai (2)    Vaistai (15)    Parašiutizmas (15)    Viešnia iš ateities (2)    Grupės (81)    Shotokan (11)    Džiazo muzikos grupės (11)    Savižudybė (12)    Užgavėnes (9)    Gimimo diena (3)    MTV (5)    Pankai (6)    Vynas (16)    Vabzdžiai (5)    Šventieji (10)    Opijatai (13)    Žiniasklaida (108)    Spauda (3)    Politologija (64)    Mada (4)    Žala sveikatai (16)    Masonai (7)    Kalėdos (12)    Vilniaus bendruomenės (4)    Jautis (7)    Drabužiai (41)    Kovo 8 (3)    Skolininkai (12)    Antanas Terleckas (2)    Meino meškėnas (2)    Prezidento rinkimai 2009 (12)    Liberalai demokratai (3)    Interneto dienoraščiai (2)    Vestuvės (16)    Moters diena (4)    Rasos (2)    Interjero dizainas (13)    Žinių visuomenė (14)    Pramoginiai šokiai (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!