LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Dovanos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-12-16
Kad dovana netaptų problema

Kalėdinės dovanos darbuotojams - ir viena iš motyvacinių priemonių, ir dėmesio parodymas. Jų forma - pati įvairiausia: šventiniai vakarai, piniginės premijos, čekiai, dovanos. Būtent jas renkantis patariama gerai apgalvoti, ar dovana, tegul ir originaliausia, neįstums darbuotojo į nepatogią padėtį.

Nors daugelis įmonių apsiriboja darbuotojams surengdamos kalėdinius pobūvius ar kitokias linksmybes, tačiau dovanas teikti irgi madinga.

Asmeniniame gyvenime mes dovanojame kalėdines dovanas žmonėms, kuriuos mylime ir gerbiame, su kuriais norime pasidalinti šventine nuotaika ir vidine šiluma. Jei įmonė vertina darbuotojus, švenčių proga ji turėtų tai parodyti. Nebūtinai tai turi būti brangūs daiktai, pagrindinis tikslas - parodyti dėmesį ir užkrėsti šventine nuotaika.

Naivu būtų tikėtis, kad Kalėdinių dovanų įteikimas tiesiogiai turės įtakos darbo rezultatams, bet tai yra puiki priemonė didinti darbuotojų pasitenkinimą darboviete ir ugdyti lojalumą.

Į tikslą

Anot specialistų, dovanų pasirinkimas yra intymus procesas, ir įmonė turėtų atsižvelgti į darbuotojų asmenybes ir poreikius.

Jie atkreipia dėmesį, kad jeigu dovanos vertė viršija 20% darbuotojo mėnesinio atlyginimo (10% - jei darbuotojas gauna mažas pajamas), ji turi būti parenkama atsižvelgus į jo asmeninius poreikius ir turėti praktinę naudą.

Kitu atveju darbuotojas gali net įsižeisti, nes tuos pinigus būtų išleidęs galbūt naudingiau. Brangios dovanos negarantuoja sėkmės, jos pirmiausia turi būti tinkamos darbuotojams.

Viena pagrindinių klaidų, tai formalus požiūris į dovanas, kai manoma, kad svarbiausia atlikti pareigą.

Specialistai pataria atsargiau elgtis su dovanomis - pokštais. Juk ne visi vienodai supranta humorą, tad kai kurie darbuotojai gali pasijusti įskaudinti ar įžeisti. Nevertėtų įteikti dovanų, kurios gali žmogui atnešti daugiau rūpesčių nei džiaugsmo. Įteikiant jas gali būti smagu, bet vėliau žmonės pradeda pykti dėl sukurto nepatogumo.

Taip nutiko ir vienoje įmonėje, kai vadovas Kūčių dieną kiekvienam darbuotojui įteikė po maišelį, kuriame... spurdėjo gyvas karpis. Nors daugelis dovanas priėmė su šypsena, tačiau buvo ir nepasitenkinimo: reikėjo sukti galvą, kas tą karpį nudobs, kas imsis išdarinėti, juo labiau kad ne vienas darbuotojas skubėjo Kučių vakarienės pas gimines.

Tiesa, kitais metais vadovas tokios klaidos jau nepakartojo. Kiekvienam darbuotojui buvo įteikta po žąsį, šį kartą - jau šaldytą.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Katės (33)    Advokatai (10)    Geležinkeliai (4)    Rašytojai (11)    LNK (2)    Saugus internetas (11)    Delfinologija (4)    Džiazo muzikos grupės (11)    Draugystė (10)    Augalai (8)    Egiptas (24)    Teisėtvarka (24)    Sekimas ir privatumas (12)    Šatrija (4)    Samsung (3)    Artūras Zuokas (41)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Helouvynas (7)    Užsienyje (50)    Sel (10)    SSL sertifikatai (6)    Mazda (2)    Žemės grobstymai (50)    Interneto dienoraščiai (2)    Akvariumai (58)    Bankrotas (2)    Smurtas mokyklose (10)    Novelės (102)    TV3 (4)    Internetas (184)    NLP (8)    KGB (35)    Pasakos (60)    Restoranai (5)    Šaudymas iš lanko (2)    Statyba (29)    Gimimo diena (3)    Žvejyba (30)    Foje (3)    Sportiniai šokiai (2)    Feng šui (7)    Runkeliai (18)    Džiaugsmas (2)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Vilniaus bendruomenės (4)    Valdas Adamkus (11)    Politologija (64)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Sektos žudikės (6)    Gintaras Beresnevičius (26)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!