LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Draugai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-09-29
Vyrams svarbu draugų kiekybė, moterims – kokybė

Pasirodo, kad vienišumą vyrai ir moterys supranta labai skirtingai. Ilinojaus (JAV) universiteto psichologai atliko tyrimą, kuriuo stengėsi išsiaiškinti, kaip lytis įtakoja vienišumo sampratą. Pagrindiniai šio tyrimo kintamieji buvo socialinių kontaktų kiekis ir santykių artumas. Tyrimo rezultatai parodė, kad vyrai ir moterys, įvardydami, ar jie yra vieniši, ar ne, naudoja skirtingus kriterijus. Vyrams svarbesnis grupinės draugystės kriterijus, tuo tarpu moterys daugiau akcentuoja santykių tarp dviejų žmonių artimumą. Spręsdami pagal šio tyrimo rezultatus galime teigti, jog moteriai, kad ji nesijaustų vieniša, gali pakakti vieno tikrai artimo draugo ar draugės, o vyrams vienišumo jausmą sėkmingai išsklaido tuzino net ir ne ypač artimų draugų kompanija.

J. Stokes, I. Levin, Gender Differences in Predicting Loneliness from Social Network Characteristics, Personality and Individual Differences, Vol. 12, Issue 8, p. 801-809, 2007

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Meilė (138)    Labradoras (2)    Vytautas Landsbergis (6)    Namų vaizdo technika (2)    Energetika (13)    Sony Ericcson (40)    Kandidatai į prezidentus (5)    Nusikaltimai (6)    Moterims (34)    Joga (56)    Vokiečių aviganis (2)    Sekimas ir privatumas (12)    Literatūra (239)    Lobių ieškotojai (3)    Geologija (20)    Klonavimas (10)    Imtynės (29)    Žinių visuomenė (14)    Pedagogika (21)    Alkoholizmas (15)    Optinis ryšys (12)    Gimimo diena (3)    Atleidimo svarba (2)    Viktor Uspaskich (61)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Garso sistemos (15)    Kompiuterinis saugumas (43)    Partizanai (12)    Šaulys (7)    Kanapės (15)    Hakeriai (273)    Variakojis (11)    Paukščiai (5)    Žemgrobiai (6)    Šamanai (7)    Eurointegracija (5)    Feng šui (7)    Kailiniai (15)    Ožiaragis (7)    Specialiosios tarnybos (36)    Romas Kalanta (4)    Procesoriai (28)    Šv. Valentino diena (11)    Vilius Navickas (2)    Interneto tinklai (4)    Aerobika (3)    Vorai (2)    Shidokan (3)    Atmintis (4)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!