LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Ekonomika
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2003-03-07 Spausdinti Spausdinti
Investicijos ir verslas Vilniuje

Vilnius yra didžiausias Lietuvos miestas ir pagal plotą, ir pagal gyventojų skaičių. Jame gyvena 580 tūkst. gyventojų, beveik pusę jo teritorijos užima želdynai. Vilniaus senamiestis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo registrą. Vilniuje sutelktos pagrindinės Lietuvos mokslo, meno ir kultūros įstaigos.

Miesto ribose esantis oro uostas jungia Vilnių su beveik visomis Europos valstybių sostinėmis. Dirba aštuoni komerciniai bankai, kuriasi užsienio bankų filialai. Veikia Nacionalinė vertybinių popierių birža, draudimo kompanijos. Profesionaliai klientus aptarnauja finansų maklerio įmonės. Mieste steigiami vis nauji viešbučiai.

Vilniuje sparčiai vystėsi mokslo, projektyvimo ir technologijų centrai. Juose dirba daug universitetinį išsilavinimą turinčių specialistų, ypač elektronikos, mašinų konstravimo, statybos industrijos srityse. Vilnius turi geras informacinių technologijų vystymo tradicijas, daug firmų turi aukštos klasės kompiuterinių sistemų projektuotojus ir programuotojus.

Užregistruota virš 3 tūkstančių įmonių su užsienio kapitalu. Daugiausiai investuojama į tokias sritis: telekomunikacijos, naftos produktų prekybos, statybinių medžiagų ir farmacijos pramonė.

Didžiausi eksportuotojai - drabužių siuvėjai, elektros įrenginių, tekstilės, staklių ir mechaninių įrengimų, elektronikos, medienos ir jos dirbinių, tiksliųjų prietaisų ir odos dirbinių gamintojai.

Vilnius, išsaugojęs savo teritoriją, gamtos ir kultūros vertybes, kviečia atvykti, apsigyventi, įsteigti savo verslo įmones, būti lygiaverčiais partneriais kuriant ir įgyvendinant Vilniaus - klestinčio Europos miesto - viziją.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Mokslai (1219)    Buto remontas (3)    Gyvūnai (174)    Kietieji diskai (17)    Prezidento rinkimai 2009 (12)    Kreditai (2)    Logistika (12)    Geležinkeliai (4)    Restoranai (5)    Vandenis (7)    Nusikaltimai (6)    Kinas (193)    Garso sistemos (15)    Vorai (2)    Nokia (24)    Lietuvių fantastika (11)    Gatvės šokiai (5)    Elektronika (8)    Tibetas (10)    Mazda (2)    Sodininkystė (22)    Auklėjimas (7)    Švedija (9)    Šokiai (56)    Kultūra (749)    Nekilnojamasis turtas (22)    P2P tinklai (2)    Prokuratūra (4)    Škotų aviganis (3)    Prancūzų buldogas (2)    Filologija (2)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Svarstyklės (7)    Barai (7)    Mokesčiai (8)    Lotynų kalba (11)    Kriptografija (3)    Aukštasis mokslas (13)    Zigmas Vaišvila (10)    Darbo partija (4)    Vilniaus bendruomenės (4)    Netolerancija (6)    Erotika (8)    Žvaigždės (19)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Homeopatija (5)    Kovo 8 (3)    Klonavimas (10)    Vytautas Bogušis (12)    Skamp (16)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!