LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Ekonomika
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2005-02-02
Užsidarius konkurentams, "Fujifilm" tikisi pelno

Pasibaigus 2005 m., didžiausios fotorinkos atstovės pasaulyje skaičiuoja praradimus ir pelną: iš šios sferos traukiasi "Konica Minolta", spalį jau pasitraukė AQFA, KODAK atleidžia dešimtis tūkstančių savo darbuotojų, o "Fujifilm" – išlieka pelninga.

"Konica Minolta" paskelbė, kad nutraukia laboratorijų ir fotoaparatų gamybą nuo 2006 m. kovo 31 d., o per ateinančius metus ruošiasi užbaigti ir fotomedžiagų tiekimą.

"Šiuo metu pasaulyje vyksta didžiuliai technologiniai pokyčiai: skaitmeninių fotoaparatų kiekis baigia susilyginti su analoginių, o pardavimai 2005 m. jau viršijo daugiau nei dvigubai. JAV ir Japonijoje skaitmeninius fotoaparatus turi kas antras, o Europoje – kas trečias gyventojas. Todėl, mano manymu, "Konica Minolta" tiesiog neatlaikė kokybės ir kainos lenktynių." – komentuodamas konkurentus ištikusią nesėkmę sakė UAB "Fujifilm Lietuva" generalinis direktorius Edmundas Tradišauskas.

"Fujifilm" neketina mažinti savo apimčių. Lietuvoje 2005 m. jie pardavė 14 fotolaboratorijų, o fotoaparatų pardavimai, lyginant su 2004 m., išaugo 55 proc. Taip pat trečdaliu išaugo ir "Fujifilm" fotopopieriaus tiekimas.

2006 m. "Fujifilm" tikisi dar labiau padidinti savo pardavimus. Jau dabar dėl vykstančių pokyčių fotorinkoje dalis "Noritsu" fotolaboratorijų Lietuvoje pradėjo naudoti "Fujifilm" fotopopierių ir fotochemiją. Tikimasi, kad "Konica Minolta" pasitraukus iš fotorinkos, laboratorijų savininkai taip pat pradės naudoti "Fujifilm" fotopopierių. Juolab, kad greitu metu "Fujifilm" ketina jiems pasiūlyti ir fotochemiją.

Kontaktinis asmuo:
Edmundas Tradišauskas
UAB "Fujifilm Lietuva" gen. direktorius
Tel.: +370 699 55889
El. p.: e.tradisauskas@fujifilm.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Vaizdo sistemos (34)    Bankinės technologijos (11)    Garso sistemos (15)    Vadyba (89)    Miestų bendruomenės (7)    Šventasis Pranciškus (3)    Meninė gimnastika (14)    Sportiniai šokiai (2)    Religija ir tikėjimai (315)    Grupės (81)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Delfinologija (4)    Vaiko sveikata (8)    Pagonybė (3)    Narkotikai (97)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Labradoras (2)    Šalys (61)    Šokiai (56)    Sveikata (313)    Menas būti kartu (2)    Leo LT (12)    Kompiuteriai (148)    Pramogos (191)    Projektavimas (7)    Parapsichologija (22)    Gimimo diena (3)    Žemės ūkis (33)    Ekonomika (5)    Filosofija (326)    Viskis (8)    Jautis (7)    LICS (17)    Laikrodžiai (3)    Politika (363)    Buto remontas (3)    Romas (3)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Metalinės muzikos grupės (8)    Kanapės (15)    Nokia (24)    Rinkimai (23)    Skirmantas Valiulis (32)    Turizmo agentūros (10)    Breakdance (4)    Šventieji (10)    Pramoginiai šokiai (2)    Knygos (23)    Vaizdo kortos (3)    Soliariumai (5)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!