LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Elgesio etiketas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-07-07
Etiketas Lenkijoje

Gero elgesio taisyklės Lenkijoje nesiskiria nuo įprastų gero elgesio taisyklių visose Vakarų Europos šalyse. Susitinkant paduodama dešinė ranka, kartais pakanka tik pasisveikinimo "Laba diena" arba "Labas". Ypatinga pagarba moterims išreiškiama rankos pabučiavimu. Tokia pasisveikinimo forma populiari tarp vyresnės kartos žmonių. Dažnai susitikus pasibučiuojama į skruostą, ypatingai tarp draugų ar šeimos narių. Šiuo atveju nėra griežtų nurodymų: gali būti lengvas bučinys į skruostą (ypatingai populiari ir jaunimo mėgstama pasisveikinimo forma) arba keletas bučinių (dažniausiai tarp šeimos narių).

Arbatpinigiai, duodami padavėjams arba taksi vairuotojams, dažniausiai apskaičiuojami laikantis taisyklės - apie 10% nuo visos sąskaitos sumos.

Viešajame transporte galioja taisyklė, kad jaunesni užleidžia vietą vyresniems, tačiau vertėtų įsitinkinti, kad pasiūlymas užleisti vietą neįžeis vyresnio asmens: ypatingai vidutinio amžiaus moterys nemėgsta, kai primenami jų metai.

Vyresnės kartos atstovai vis dar laikosi taisyklių, kurios jaunesniems gali atrodyti pasenusios. Retkarčiai galima pamatyti, kad vyras paduoda ranką išlipančiai iš autobuso moteriai. Taisyklės, nurodančios, kad moteris turi eiti vyrui iš dešinės, laikomasi tik iškilmingų progų – susitikimų ar ceremonijų – metu. Mandagūs vyrai vis dar praleidžia moteris pro duris, prilaiko automobilio dureles ir pan. Tokios lenkų vyrų pagarbos moterims vakarietės gali tik pavydėti.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Šaudymas iš lanko (2)    Siamo katės (2)    Mobilūs ryšiai (193)    Jausmai (27)    Restoranai (5)    Subkultūros (99)    Lietuvių valgiai (28)    Vaiduokliai (23)    Kompiuterio ergonomika (8)    Tamplierių ordinas (7)    Turizmo agentūros (10)    Dailė (34)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Žemės grobstymai (50)    Šv. Valentino diena (11)    Jautis (7)    Lietuvoje (16)    Bendruomenės (158)    Darbdaviai (10)    Augalai (8)    Civilinė sauga (7)    Vilius Navickas (2)    Vadyba (89)    Teisė (61)    Moters diena (4)    Istorija (154)    Masonai (7)    Fotografija (17)    Omnitel (12)    Nusikaltimai (6)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Fizika (11)    Melagių diena (3)    IT parodos (10)    Striptizas (8)    Valdas Adamkus (11)    Miniatiūros (7)    Kelionių pasiūlymai (7)    Liemenėlės (3)    Skundai (22)    Helouvynas (7)    Sektos žudikės (6)    Duomenų apsauga (3)    Velniai (9)    Baikeriai (8)    Pirmoji meilė (3)    Kokainas (6)    Hipnozė (10)    Euro naujienos (2)    Stomatologija (6)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!