LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Krizė. Lietuva
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-01-14
Krizė moterų akimis (3): taupymas ir šopoholizmas

Dabar vėl į kone kiekvieno namus ateina taupymo mada, tad galima į šį reiškinį pasižiūrėti su susuktu veidu, liūdnai ir be nuotaikos.. O galima tai daryti linksmai, su tam tikru azartu ir žaismingai, lyg tai būtų kažkoks naujas žaidimas, kuriame dalyvaujate jūs visi ir laimės tas, kas suras įvairiausių neįtikėtinų sprendimų :)

Pirmiausia iškelkite sau klausimą prieš dėdami prekes ant prekybos centro kasos takelio: ar tikrai man/mums viso šito reikia? Neįtikėtina, bet šopoholizmo sindromą turi kone kiekvienas pirkėjas, sunkia forma sergama rečiau. Kiekvienam tikriausiai pažįstamas jausmas, kai išsiruoši į parduotuvę pirkti tarkim: duonos, pieno ir kiaušinių, o parsinešame du pilnutėliausius ir sunkiausius maišus, ten palikę virš 200 Lt. :))) Koks trečdalis pirkinių yra totalus šlamštas arba noriu - nereikia - noriu - gal pravers - imu. Jei dar kokia nuolaida ar magiškas žodis "akcija", tai šakės, rankos pačios tiesiasi, lyg nesavos. Rezultate - pinigai išplaukė ir nebesgrįš jie. :))

Taigi, prieš einant į PC sočiai pavalgom (alkanos akys ir gurgiantis skrandis - blogi patarėjai) ir susirašom lapuke papunkčiui, ko tikrai reikia. PC elgiamės kaip normalūs neligoti žmonės ir imam tik tai, kas griežtai papunkčiui lapuke. Viskas. Jūs jau sutaupėte :) Jei tam lapuke yra prekės, kurios patenka į akcijinių prekių sąrašą - puiku. Du šūviai į vieną zuikį :) Jei PC vyksta kažkokia turbinė akcija: kavai, aliejui, vynui, buitinei chemijai ir pan., galima šiek tiek pažaisti, bet nepamirškite sumos limitų, nusistatykite ją mintyse arba prisiminkite, kiek namuose turite to gėrio atsargų. Galbūt jums ši akcija visiškai nereikalinga, nes lūžta aruodai nuo visko ;)

Lūžtantys aruodai. Čia yra šopoholizmo įrodymas. Kiek turite vnt. šampūnų, dušgelių, kvepiančių muilų, rankų kremų, kitokių kremų, kaukių, losjonų ar pan.? Aš kai savo suskaičiavau, supratau, kad man kokia trečia šopoholizmo stadija: 7 įvairios dantų pastos, 5 įvairūs šampūnai, 2 plaukų balzamai, 4 plaukų kaukės, 8 įvairių kvapų dušgeliai, 3 įvairūs naudojami muilai, 6 muilai "atsargoje", 12 kvepalų ir t.t., ir pan. Nusprendžiau - žaidžiu taupymą ir nieko nieko nepirksiu, kol nesunaudosiu tai ką turiu!! Juk galų gale kosmetika sensta. Pagavau azartą ir tapo įdomu, kada gi aš pribaigsiu savo "sandėlį". O be to nerealus pasitenkinimo pojūtis, kai kokią nors priemonę pabaigi ir išmeti tuščią pakuotę. :)

Rūbai ir avalynė. Šioje vietoje gera taisyklė: geriau vienas, bet geras. Sunešiojote - meskite lauk. Nes paprastai būna n vnt. porų, bet apsiauti nėra kuo. Rengtis taip pat nėra kuo, bet spintos lūžta nuo visko. Visos mados yra laikinos, kam jų vaikytis? Atraskite savo universalų stilių, detales, aksesuarus, ir jūs visuomet būsite "ant bangos".

Nereikia rinktis asketiško ar itin suveržto gyvenimo būdo, ir taip kasdieninės naujienos neguodžia, kam tos depresijos ar liūdesys? Kartais vertėtų save palepinti. Bet lai tai tampa maža švente, pajuskite pirkimo malonumą.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Skaneriai (5)    Monitoriai (11)    Mitingai (5)    Priklausomybė (3)    Žmonės (241)    Žydai (32)    Šventasis Kazimieras (2)    Gintaras Beresnevičius (26)    Garso ir vaizdo technika (2)    Knygos (23)    Kovo 11 (4)    Parapsichologai (7)    Kūdikio maitinimas (3)    Wing Tsun (14)    Ekologiški produktai (2)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    6 branduolių (3)    Fantastika (21)    Korupcija (22)    LNK (2)    Šventasis Pranciškus (3)    Architektūra (11)    Aerobika (3)    Šv. Valentino diena (11)    Žinių visuomenė (14)    Politikai (183)    Naujieji metai (12)    Meninė gimnastika (14)    Vynas (16)    Skamp (16)    Mokykla be narkotikų (20)    Statyba (29)    Aiškiaregiai (11)    Kinų horoskopas (14)    Istorija (154)    EBSW (40)    Radvilos (32)    Jausmai (27)    Draudimas (7)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Literatūra (239)    Įdomybės (87)    Advokatai (10)    Leo LT (12)    Paukščių gripas (21)    Atsiprašymas (3)    Homeopatija (5)    Mazda (2)    Vytautas Bogušis (12)    Tiškevičiai (18)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!