LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
Akimirkos sentencija
Žmogaus prigimtis liepia alkaniems kovoti dėl maisto, išsekusiems stengtis pailsėti, darbo išvargintiems ieškoti atokvėpio, o pažemintiems rūpintis pagarba.
Kung Sun Jangas
Draugai
Matulaičio bažnyčia
Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjunga
Tautinės krypties portalas
Etninės kultūros erdvė
Biržų krašto naujienos
Slaptai.lt - unikalus leidinys
Lietuvių sąjunga „Tauta ir Tėvynė“
Lietuvos žaliųjų judėjimas
Žaliosios minties laikraštis
Istorijos puslapiai
Receptai, patiekalai, kulinarija.
Skanus.lt
Reklama
  Krizė. Lietuva
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-01-08
Krizė užkniso juodai

Užkniso. Nelabai yra ir ka nors daugiau pasakyti apie tai, užtat galiu pateikti keletą įdomybiu apie musų visų išrinktą, ir numylėta valdžią.

Krizė:

Nejaučiu, ir nemanau, kad kas nors smarkiai jautė gigantiškąją krizę, kol ponas premjeras, visa gerkle nepradėjo rėkauti apie krachą. Kaip įmonė/žmogus gali neišsigasti, kai jam rėkia į ausį, kad šakės. Nebėr litukų, tuoj ir vyriausybės nebebus, o tada prasidės chaosas, ir visiems bus šakės. Baisu.

Regis metų pradžioje ( 2008 ) buvo numatytas vos procentu su trupučiu sumažėjas BVP augimas. Nieko čia nuostabaus, juk kelis metus atgal, BVP ohoho kaip augo. Beeeeeeet, kai per visus laikraščius, kanalus, forumus visi pradeda politikuoti kad bus krachas, BVP kažkaip numatomas minusinis.

Taupymas:

Keistai vyriausybė taupo. Juk krizė tai ant nosies, bet juk atšaukti valdovų rūmų statybas tai būtų negražu. Koks čia valdovas be rūmų.

Koks valdovas be pinigėlių. Katik delfi parašė, kad Vilniaus savivaldybė sau pasidalijo 2mln lituku, na, algoms, premijoms už gerą darbą ir pan.

Dirba iš viso ~1k žmonių, tai po 2k į rankas. Sunkiai patikėčiau, kad gavo visi, ir tik po tiek. Juk, šefs visada turi gaut daugiau?

Krizės įveikimo planas aka Taupymas v2

Toks truputi aukštyn kojom. Krizė įveiksim pradėdami nuo šaknų. Atimsim po lituką iš šito gyventojo, po lituką iš ano. Štai įmonei už mašiniuką reikės mokėt daugiau, hmm, o kodėl gyventojai nemoka? Tegul moka ir jie, o kad mokėtų dar daugiau, tai ir benzo kainas pakelsim. Šaunu. Valstybei trūksta pinigėlių, vadinas atimkim iš gyventojų, ir tikėkimės gauti daugiau pajamų.

PVM. Pelno mokestis etc. Labai geras sprendimas surinkti dar daugiau mokesčių, ir beje, labai efektyvus. Esu praktiškai tikras, kad surinks pinigėlių daugiau, bet klausimas, kiek ilgam?

Ką išsirinkome, tą ir gavome:

Nieko nerinkau, nebalsavau. Neišsirinkau. Juk tiek taug tų partijų, ant pirštų tikriausiai visų nesuskaičiuosi. O juk visi žadą tokį gerą gyvenimą jeigu juos išrinksim. Kaip ant mielių klotą. Absurdas, raskit antrą tokią valstybę, kurioje toks gigantiškas pasirinkimas. Gal ir rasit.. Latvijoje, Estijoje, ar kitame morališkai ir demokratiškai atsilikusiame pasaulio kampelyje.

Over and Out

Mastau, ir vis neišmastau kiek ilgai užsitęs šitas įveikimo planas. Kiek teigia, tai bus tik keleri metukai, o poto gryš viskas į savo vėžės, ir gyvensim laimingai kaip iki šiol. Hmm, gyvensim lygiai taip pat laimingai kaip ir prieš rinkimus? Ar laimingiau? Kad pinigėlio kišenėje neturesim, tai faktas, bet visgi būsim laimingi?

Įdomi taktika, atimsim pinigus iš gyventojų, mes valdininkai tai busim laimingi, bet dėl kitų nesirūpinam.

Vargšas žmogeliukas, turėtu litą kitą, tai bent bandelę nusipirktų, ar degtuku dėžutę, vis kažkoks indelis kažkam. Kažkas juk iš to lituko ir pelną gautų, įskaitant ir valstybę. O visgi, kas prasidės, kai didžioji dauguma įjungs taupymo režimą, ir laikys pinigėlius juodesniai dienai? Tikriausiai sulauksim naujo mokesčio.. Batų mokesčio..

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Žiniasklaida (108)    Literatūra (239)    Katės (33)    Sektos (12)    Sektos žudikės (6)    Budizmas (73)    Gaisrininkai (7)    Civilinė sauga (7)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Seimo Pirmininkas (2)    Mama ir vaikas (48)    Duomenų apsauga (3)    Tadas Blinda (10)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Užsienyje (50)    Istorija (154)    Katarai (2)    Svarstyklės (7)    Žuvininkystė (2)    Mokslininkai (2)    KGB (35)    Procesoriai (28)    Skolininkai (12)    Slaptos bendrijos (24)    Šventieji (10)    Kovo 8 (3)    Televizoriai (2)    Kokainas (6)    Škotų aviganis (3)    Darbo partija (4)    Rytietiški šokiai (16)    Skinheadai (9)    Sportiniai šokiai (2)    Interneto tinklai (4)    Firmos (12)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Grybų patiekalai (6)    Šv. Valentino diena (11)    Pelės (5)    Islamas (31)    Intel (6)    Elektronika (8)    Teatrai (21)    Rasos (2)    Šachmatai (11)    Krikščionys demokratai (3)    Kultūra (749)    Kaziuko mugė (3)    Parapsichologai (7)    Architektūra (11)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!