LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Flamenko
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-06-18
Pirmą kartą organizuojamas „Vilniaus flamenko festivalis“

Birželio 24-28 dienomis po atviru dangumi skambės ispaniško stiliaus gitaros. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje pirmą kartą organizuojamas „Vilniaus flamenko festivalis“. Čia bus galima išgirsti pasaulinius flamenko gitaros virtuozus, patiems mokytis groti ir šokti bei mėgautis laisva ispaniška atmosfera ragaujant tradicinius šalies virtuvės patiekalus.

„Šio festivalio idėja kilo iš noro supažindinti lietuvius ne tik su tradiciniu flamenko stiliumi, tačiau ir šiuolaikinėmis jo pakraipomis, - pasakoja festivalio sumanytojai Marc Mercade ir Ruben Pellon. – „Vilniaus flamenko festivalis“ sieks supažindinti su visomis šio stiliaus formomis, perteikiamomis daina, šokiu, perkusija ir, žinoma, gitara“.

Organizatoriai teigia, kad festivalio programa bus įdomi įvairaus amžiaus žmonėms: „Ir jauniems, ir vyresniems, ir tiems, kurie iki šiol nesidomėjo flamenko, ir tiems, kurie pažįsta šį stilių nuo pat šaknų – norime sukurti šventę ir suteikti lietuviams progą mėgautis flamenko, kaip kultūriniu judėjimu“.

Joninių vakarą, birželio 24 d., „Vilniaus flamenko festivalį“ pradės flamenko gitaristas Marc Mercade ir rumba catalana stiliaus kolektyvas „Meztuca“ . Gitaromis ir nacionaliniais Katalonijos regiono instrumentais grojančių „Meztuca“ koncertinis grafikas itin įtemptas: vyrukai dažnai grojai ne tik gimtojoje Barselonoje, tačiau ir visoje Europoje. Susibūrusi prieš septynerius metus, grupė jau spėjo išleisti tris albumus ir grojo vienoje scenoje su tokiais atlikėjais kaip „Gipsy Kings“, „Pescaílla“, „Peret“ ar Gato Pérez.

Birželio 25 d. Vilniaus flamenko festivalio vairą perims ispanai „Alma Cale“ su romų muzikos projektu klasikinio flamenko stiliumi. Šio kolektyvo idėjinį vadą Jose Andres Cortes vadina žmogumi-orkestru: jis ir gitaristas, ir kompozitorius, ir prodiuseris, įvairių flamenko konkursų laureatas, bendradarbiavęs su tokiais atlikėjais kaip „Chicuelo“ ir „Rafael Amargo“.

„Alma Cale“ pasirodymą papildys ir čigoniškų dainų atlikėjas Cafelete bei vienas geriausių flamenko šokėjų Ispanijoje Luis De Luis, bendradarbiavęs su žymiais atlikėjais Sara Baras bei Eva La Hierbabuena.

Birželio 25 – 28 d. vakarais Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyks flamenko šokių ir gitaros pamokos, o pirmajį flamenko festivalį žadama pabaigti su ispaniška paelja, vynu ir improvizacijų „jam sessionu“.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Drakonai (36)    Restoranai (5)    Žmogaus klonavimas (2)    Žinių visuomenė (14)    Poltergeistai (2)    Mokėjimo kortelės (7)    Prevencija (14)    Intel (6)    Kazimiera Prunskienė (13)    TV3 (4)    Tėvynės sąjunga (4)    Vitaminai (2)    Romas (3)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Fantastika (21)    Go-go (10)    Moters diena (4)    Šaulys (7)    Slaptos bendrijos (24)    Žmonės (241)    Kokainas (6)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Samsung (3)    Chemija (5)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Kompiuterinis saugumas (43)    Klaviatūros (11)    Domenai (11)    Joninės (6)    Elektroninės šiukšlės (10)    Dailė (34)    Biologija (222)    Drabužiai (41)    Šatrija (4)    Pankiškos muzikos grupės (15)    Airija (9)    Kelnaitės (2)    Lietuvoje (43)    Kaimo turizmas (5)    Kovo 11 (4)    Filmai (91)    Mitingai (5)    Knygos (23)    Pelės (5)    Arkliai (12)    Mistika (9)    Opel (4)    Kvepalai (10)    Teisėtvarka (24)    Astronomija (46)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!