LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Gimtadienio šventė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-06-05
Kad gimtadienis būtų smagus

Vaiko gimimo diena – viena svarbiausių šeimos švenčių. Kaip ją atšvęsti, kad ir vaikų norai būtų išpildyti, ir šventės idėja atitiktų tėvų galimybes? Jei fantazija kasmet vis senka, o šių metų šventei nieko naujo nesugalvojote – šis straipsnis kaip tik jums. Galbūt viena ar kita idėja jums bus nauja.

Gimtadienis namuose

Jei esate pasiryžę visą dieną būti linksmintojais-virėjais-padavėjais-tvarkytojais – tuomet šis šventės variantas jums. Tačiau nepamirškite, kad net ir patys ramiausi vaikai, susirinkę į kompaniją (daugiau nei 3) virsta triukšmadariais ir juos suvaldyti sunkiau. Vaikai už stalo ilgai nesėdės, todėl jums teks pasirūpinti, kad didžiąją gimtadienio dalį jie turėtų žaidimų – tiek ramių, tiek judresnių.

„Stebuklinga virvutė“

Iš anksto dalyviams paruoškite smulkių siurprizų. Sukabinkite juos ant virvutės skirtingame aukštyje. Kiekvienas gimtadienio dalyvis užrištomis akimis turi nusikirpti žirklėmis  sau dovanėlę (kiti vaikai gali sufleruoti į kurią pusę kirpti). Jei vaikai per maži kirpti žirklėmis, tegu pasigauna dovanėlę rankomis ir nutraukia ją.

„Vieta prie stalo“

Neverskite vaikų susėsti tam tikra tvarka. Jiems tai atsibodo darželiuose ir mokyklose. Geriau nupirkite linksmų atvirukų kiekvienam svečiui. Gražiai perkirpkite kiekvieną į 2 dalis. Vieną dalį palikite koridoriuje ant staliuko, o kitą – ant lėkštelės ar kėdės. Atėjęs į gimtadienį vaikas turi išsirinkti koridoriuje esančią atviruko dalį, o įėjęs į kambarį, susirasti antrą jo pusę – tai ir bus jo vieta prie stalo.

„Kiaušiniai“

Šį žaidimą galima sužaisti tik kartą. Ir nors pagrindinis žaidėjas – tik vienas vaikas – linksmybės visiems garantuotos!  Vaikai išrenka vieną pagrindinį žaidėją. Jam prieš akis ant žemės kambaryje išdėliojami nevirti kiaušiniai. Po to jam užrišamos akys. Visiems kitiems vaikams ženklais parodome, kad tylėtų ir greit surenkame kiaušinius. Po to, apsimesdami, kad kiaušiniai vis dar guli ant žemės, visi choru pasakinėjame, kur jam eiti: „Kairiau!” “Atsargiai! Vos neužmynei. Tiesiai“ „Dešinėn“ ir t.t. Galutinis tikslas gali būti bet koks – pereiti visą kambarį, arba nueiti iki padėto prizo ir pan. Daugiausia juoko sukelia situacija, kai žaidėjui atrišamos akys ir jis pamato, kad jokių kiaušinių ant žemės nebuvo.

Gimtadieniui einant į pabaigą, pasiūlykite vaikams pažaisti ne itin triukšmingą „intelektualų“ žaidimą. Pavyzdžiui, „Beždžionę“:

Vaikai pasidalina į 2 komandas. Pirmosios komandos žaidėjai pasitaria ir sugalvoja kokį nors žodį vienam iš antrosios komandos žaidėjų. Pašnibžda jam į ausį, o jo užduotis – parodyti savo komandos nariams gestais, ką reiškia šis žodis. Negalima naudoti nei žodžių, nei garsų. Jei žodis atspėjamas – komandos apsikeičia užduotimis. Galima pradėti nuo paprasčiausių žodžių: automobilis, žinomas animacinio filmo herojus ir pan.

Gimtadienis sporto klube arba vandens pramogų parke

Jei jūsų šeima sportiška, gimtadienį švęsti galėtumėte sporto klube su baseinu, vandens kalneliais, arba vandens pramogų parke. „Sportinės“ šventės variantui neprireiks puošnių drabužių, todėl visus svečius įspėkite, kad pasiruoštų tik sportui ir maudynėms (maudymosi kostiumėliai, šlepetės, rankšluosčiai ir pan.).

Tikram vyrui

Jei auginate sūnų, ir į gimtadienį kviečiami tik berniukai, surenkite jiems vyrišką gimtadienio šventę. Galima iš anksto užsakyti kartodromo trasą ir vyručiai galėtų palenktyniauti  kartingais. Galima suorganizuoti šventę su tėveliais ir visiems kartu komandomis pažaisti dažasvydį. Tiesa, čia nedidelių traumų (mėlynių) neišvengiama, tad berniukai turėtų būti ne jaunesni nei 10 m.

Visi į gamtą!

Jei oras puikus, surenkite šventę parke, kur yra atrakcionų ar žaidimų aikštelių. Arba surenkite iškylą miške, ieškokite „lobio“ (gimtadienio dovana).

Sudarykite nedidelį maršrutą ir nubraižykite vaikams žemėlapį. Žemėlapis pas vaikus turi atsirasti pačiu paslaptingiausiu būdu. Pavyzdžiui, rengdami stovyklavietę ir iškasę duobę laužavietei, staiga duobės dugne „surasite“ paslaptingą dėžutę, o joje... aptrintą ir apiplyšusį „senovinį“ žemėlapį. Patiems mažiausiems žemėlapį galima piešti maždaug taip:

Galite išmokyti vaikus naudotis kompasu. Surenkite pakeliui kankorėžių mėtymo varžybas, užduokite vaikams mįslių, liepkite surasti tam tikrą augalą pievoje, padarykite įvairių užtvarų. Na, o jei tai atrodo per daug sudėtinga, galite tiesiog pakeliui išslapstyti žemėlapio dalis, o suradęs jas vaikas gaus užuominų, kur ieškoti toliau...
Kai lobis bus surastas, pasivaišinkite. Pavargę lobių ieškotojai tikrai bus gerokai praalkę.

Smagaus gimtadienio!

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Islamas (31)    Narkotikai (97)    Architektūra (11)    Joninės (6)    Vynas (16)    Optinis ryšys (12)    Sektos žudikės (6)    Burtai (8)    Žmogaus teisės (52)    Restoranai (5)    Pramoginiai šokiai (2)    Atsiprašymas (3)    Geležinkeliai (4)    Bendruomenės (158)    Automobiliai (41)    Pagalba ir prevencija (124)    Katalikybė (49)    Kino kritika (10)    Kovo 8 (3)    Sąmokslo teorijos (19)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Gaisrininkai (7)    Išpažintis (16)    Kulinarija (181)    P2P tinklai (2)    Lietuvoje (16)    Lobiai (12)    Egiptas (24)    Rasos (2)    Ekonomika (259)    Eurointegracija (5)    Žvaigždės (19)    Helouvynas (7)    Fantastika (21)    Lobių ieškotojai (3)    Skinheadai (9)    Partijos (41)    Joga (56)    Akvariumai (58)    Maxima (10)    Parašiutizmas (15)    Operacinės sistemos (50)    Mergelė (7)    Kvepalai (10)    Istorija (154)    Žindymas (14)    Renginiai (31)    Šaulys (7)    Šventasis Kazimieras (2)    „Lietuvos” kino teatras (13)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!