LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 16 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Įsimylėjimas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-10-29
Kaip priversti įsimylėti

Neseniai JAV Šiaurės Vakarų universiteto psichologų atliktu eksperimentu išsiaiškinta, kad moteris, užuot sėdėjusi ir laukusi atjojant savo princo ant balto žirgo, turėtų pati intensyviai ieškoti vyrų ir skirti vienam ne daugiau kaip keturias minutes, rašoma „Journal of Experimental Social Psychology“.

Pakanka keturių minučių kontakto su priešingos lyties atstovu

Minėto universiteto psichologai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo 350 studentų. Iš pradžių moterys sėdėjo, o vyrai vaikštinėjo pakaitomis šmėžuodami jų akyse. Paskui jie pasikeitė vietomis. Paaiškėjo, kad po keturių minučių kontakto su priešingos lyties atstovais kai kurie eksperimento dalyviai pajuto romantišką pakylėjimą, nes labai užtikrintai elgėsi. Paskui studentai specialiame teste parašė, ar jie norėtų dar kartą susitikti su kuriuo nors partneriu ar partnere.

Stipriau sudomina šmėžuojantys akyse

Kai vyrai pakaitomis rinkosi sau tinkamą partnerę, gauti rezultatai patvirtino seną tiesą, kad vyrai – ne itin išrankūs. Kai ši galimybė buvo suteikta moterims, rezultatas – analogiškas. „Pats faktas, kad prie jūsų artinasi potencialus partneris, sustiprina susidomėjimą juo“, – sakė Veinbergo meno ir mokslo koledžo psichologijos profesorė Elli Finkel.

Pasak jos, nepriklausomai nuo lyties, tie, kurie vaikštinėjo ir šmėžavo sėdinčių akyse, jautė stipresnį susidomėjimą jais (potencialiais partneriais), palyginus su tais, kurie sėdėjo ir laukė. Be to, tie, kurie vaikštinėdami sugebėjo pademonstruoti esantys aktyvūs, dar labiau atkreipė dėmesį.

Eksperimentas turėtų padėti išspręsti vienatvės problemas

„Turint omenyje, kad toks elgesys tradiciškai būdingas vyrams, šie duomenys intriguoja“, – teigė E. Finkel. Suprantama, šis atradimas tarsi prieštarauja žinomam evoliuciniam partnerio pasirinkimo mechanizmui, nes moterims suteikiama galimybė pačioms rinktis partnerius.

Tokio pobūdžio tyrimai rodo, kad žmogaus fizinė veikla ir psichologiniai procesai veikia net ir būdami už mūsų sąmonės ribų. Išeina, kad žmogaus artinimasis prie potencialaus meilės ar susižavėjimo objekto gali sustiprinti savo seksualinį patrauklumą.“ Pasak mokslininkės, moterys turi pasitikėti tuo eksperimentu, nes jis padės ne vienai jų išspręsti vienatvės problemą, kurios šaknys – drovumas ir pasyvumas.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Dvyniai (9)    Rytietiški šokiai (16)    Rokeriai (3)    Valdas Adamkus (11)    Filologija (2)    Skolininkai (12)    Naujieji metai (12)    Metalas (22)    BTV (3)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Pramogos (191)    Samsung (3)    Vox Populi (14)    Mokyklos (22)    Prezidento rinkimai (6)    Šventasis Antanas (2)    Seimo Pirmininkas (2)    Jautis (7)    Žmogaus klonavimas (2)    Kandidatai į prezidentus (5)    Skirmantas Valiulis (32)    Leo LT (12)    Narkotikai (97)    Kino kritika (10)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Atleidimo svarba (2)    Arbata (10)    Melagių diena (3)    Šunų veislės (52)    P2P tinklai (2)    Vynas (16)    Lietuvos istorija (110)    Ginklai (22)    MTV (5)    Zigmas Vaišvila (10)    Delfinologija (4)    Kovo 11 (4)    Lotynų kalba (11)    Neištikimybė (2)    Vaizdo kortos (3)    Anglų kalba (35)    Dailė (34)    Skundai (22)    Drabužiai (41)    LICS (17)    Amerikos lietuviai (7)    Sportiniai šokiai (2)    TELE-2 (7)    Telekomunikacijos (188)    Klonavimas (10)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!