LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Įveikiant krizę
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-02-18
Ar turėtum investuoti per Finansinę Krizę?

Pastaruoju metu žiniasklaida pilna pranešimų apie krentančias akcijų kainas, atleidžiamus darbuotojus, mažėjantį įmonių pelną, bei jų bankrotus.  Atrodo, kad viskas tik blogėja ir pasaulis ritasi į nebūtį.  Taigi ar verta tokiu metu investuoti? Taip, manau, kad dabar puikus metas investuoti ir štai kodėl:

Klasikinėje knygoje apie investavimą "Stocks for the Long Run" Jeremy Siegel'as parodo, kad akcijų rinkos labai stabiliai grįžta į savo vėžias po įvairių nuosmūkių.  Taip įvyko po dviejų pasaulinių karų, didžiosios depresijos,  juodojo pirmadienio, teroristinių atakų, bei kitų krizių. Ši pasaulinė finansų krizė neturėtų būti išimtis, akcijų kainos ims vėl kilti. Taigi kodėl jų nenusipirkus dabar, kada jų kainos yra žemos?

Nesekite minios

Garsusis investuotojas, milijardierius Warren'as Buffet'as yra pasakęs: sėkmingas investuotojas turi būti godus, kai kiti bijo ir bijoti kai visi kiti yra godūs  (the successful investor should be ‘greedy when others are fearful and fearful when others are greedy )  Tai nereiškia, kad turėtumėte pirkti pirmas pasitaikiusias akcijas vien dėl to, kad šiuo metu jų kaina yra kritusi.  Nemažai įmonių tikrai gali bankrutuoti per krizę, tačiau pasaulyje yra daugybė įmonių su puikiais augimo, pelno gavimo rodikliais, laiko patikrinta valdyba, pasižyminčių inovatyvumu,  gaminančios/teikiančios puikias prekes/paslaugas. Tokioms įmonėms bankrotas negresia, o jų akcijų kaina šiuo metu yra smarkiai kritusi, dėl bendro pasaulinių rinkų nuosmukio.

Investuokite, o ne prekiaukite akcijomis

Jei perkate akcijas, tikėdamiesi, kad jų kaina staigiai pašoks ir jas parduosite po poros savaičių, jūs prekiaujate akcijomis. Tai nėra investavimas, o panašiau į lošimą kazino. Tikras investavimas yra, kai "skolinate" savo pinigus biržoms bent porai, penkeriems ar daugiau metų, pirkdami stiprių įmonių akcijas. Laikas daro stebūklus, jei pradėsite investuoti būdama(s) 25-erių tik po 100 litų per mėnesį su 10% metinių palūkanų (kas yra realu), išeidami į pensiją turėsite arti 600 000 litų kišenėje.  Taigi, negaiškite laiko ir pradėkite investuoti jau dabar.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Poetai (11)    Dektinė (2)    Kovo 11 (4)    Vox Populi (14)    Samsung (3)    Savivaldybių rinkimai (9)    Lobių ieškotojai (3)    Įdomybės (87)    Modemai (8)    Roko muzikos grupės (10)    Bučiniai (31)    Radvilos (32)    NSO (33)    Rinkimai (23)    Drakonai (36)    Simbolika (2)    Sportas (180)    Astronomija (46)    Viešnia iš ateities (2)    Prokuratūra (4)    Panayiotis Zavosas (2)    Mistika (446)    Aviacija (38)    Žmogaus klonavimas (2)    Budizmas (73)    TV3 (4)    Sodininkystė (22)    Kazimiera Prunskienė (13)    Vorai (2)    Soliariumai (5)    Vokiečių aviganis (2)    Lotynų šokiai (5)    Aiškiaregiai (11)    Bendruomenės (158)    Leo LT (12)    Klonavimas (10)    Filmai (91)    Miestų bendruomenės (7)    Lietuva (2)    Metalinės muzikos grupės (8)    Pedagogika (21)    Kalbos kultūra (39)    Filosofija (326)    Striptizas (8)    Feng šui (7)    Pelės (5)    Renginiai (31)    Politikai (183)    Trys karaliai (5)    Toyota (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!