LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Japonų chinas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-12-14
Japonų chinas

Vieni šunų augintojai laiko, kad ši veislė dar VIII a. Pateko iš Kinijos į Japoniją ir greitai čia išpopuliarėjo. Japonijoje esama daug šio veislės atmainų. Kiti mano, kad ši veislė išvesta Japonijoje per daugelį metų. Į Europą (į Angliją) pirmą šuniuką 1860 metais atvežė Anglijos admirolas Peris ir jį laikė kaip brangenybę. Vėliau, Europai užmezgus prekybinius santykiussu Japonija, buvo atvežama vis daugiau šios veislės šunelių. Šimtmečiais naudojant grynaveislį veisimą, ši veislė nepakito ir šuneliai išliko tokie pat protingi, supratingi, tinkami auginti net mažiausiuose butuose.

Tai nedidelis, supratingas ir švelnus šunelis plačia ir plokščia galva, apaugęs ilgais ir minkštais plaukais, kurie suteikia jam grožio ir gracijos. Aukštis ties ketera beveik lygus ilgiui ir siekia apie 30 cm. Kuo smulkesnis šunelis, tuo labiau vertinamas. Paprastai kalytės smulkesnės už patinus.

Galva palyginti stambi, kaukolė plati, suapvalinta iš priekinės pusės. Ryškus perėjimas iš kaktos  į snukį.

Snukis trumpas. Nosies veidrodėlis platus, juodas ar tamsiai rudas, derantis prie kailio spalvos. Šnervės plačios. Žandikauliai platūs ir trumpi, išsišovę į priekį. Dantys balti, stiprus. Kaplinis sukandimas – perkandimas.

Šunelio ketera aukšta ir gerai išvystyta. Nugara tiesi ir trumpa. Juosmuo platus ir truputį iškilęs, krūtinė plati ir gili. Šonkauliai pakankamai iškilę. Pilvas įtrauktas.

Priekinės kojos tiesios ir plonos, apaugusios ilgais plaukais. Letenos ir nagai kaip ir priekinių kojų.

Uodega užsukta ant nugaros, apaugusi ilgais šilkiniais plaukais. Kūnas apaugęs minkštais, šilkiniais, beveik tiesiais, ilgais plaukais, išskyrus galvą, kur jie trumpi.

Japonų chinai paprastai  būna balti su juodomis arba rausvai rudomis dėmėmis.

Judesiai lengvi, laisvi, eisena, išdidi, letenos aukštai keliamos.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Kaukazo aviganis (2)    Lietuva (2)    Viktor Uspaskich (61)    Avalynė (7)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Makaronai (2)    Spausdintuvai (12)    Delfinologija (4)    Policija (2)    Budizmas (73)    Bankrotas (2)    Viešnia iš ateities (2)    Kazimiera Prunskienė (13)    Vasario 16 (12)    Konditerija (10)    Parapsichologija (22)    Simbolika (2)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Svarstyklės (7)    Bendruomenės (158)    TV3 (4)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Civilinė sauga (7)    Muzika (196)    Žemės ūkis (33)    Šventasis Pranciškus (3)    Gaisrininkai (7)    Kompiuterių virusai (52)    Vox Populi (14)    Maxima (10)    Raganos (12)    Romas Kalanta (4)    Kornreksai (3)    Vynas (16)    Likeris (2)    Emo (10)    Kompiuterio ergonomika (8)    Žemgrobiai (6)    Kabala (6)    Kvepalai (10)    Kalėdos (12)    Paukščių gripas (21)    Alkoholizmas (15)    Fajetai (2)    Elektronika (8)    Interneto tinklai (4)    Viešieji ryšiai (20)    Labradoras (2)    Prezidento rinkimai 2009 (12)    Įžymūs žmonės (68)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!