LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Kinas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-12-02
Kalėdų belaukiant - daniški kino gardėsiai

Šiaurės šalių kino klubas Kalėdų laukiančius kino mėgėjus kviečia vaišintis daniškais gardėsiais. Gruodžio 3 ir 17 d. bus parodyti du danų kino kūrėjų filmai, sulaukę gerų kritikų atsiliepimų ir pripažinimo gimtinėje ir užsienyje. Filmai privers susimąstyti, ar gerai pažįstame artimiausius žmones ir primins, jog dažnai keisčiausi sprendimai gyvenime būna patys teisingiausi.

Pirmasis gruodžio filmas "Praha" (Prag) (gruodžio 3 d. 17.10 val.) pasakoja dviejų sutuoktinių istoriją. Mirus tėvui Kristoferis kartu su žmona Maja vyksta į Prahą pargabenti jo palaikų į Daniją. Tėvas jį ir jo motiną paliko prieš 25 metus ir nuo to laiko Kristoferis su juo nebendravo. Akivaizdu, kad tėvo mirtis Kristoferio nesukrėtė ir ši kelionė jam tėra formalumų tvarkymas.

Tačiau atvykus į Prahą jis vis daugiau sužino ne tik apie savo tėvą, bet ir žmoną. Pamažu ima eižėti iš pažiūros tobulas Kristoferio ir Majos santuokos fasadas. Atitrūkę nuo sau įprastos aplinkos ir būdami svetimame mieste sutuoktiniai supranta, kad jų santykiai nebegali būti tokie, kokie buvo iki šiol.

Šioje įtaigioje santykių dramoje intymumą kuria filmavimas stambiu planu nešiojama kamera. Tai veidų filmas - herojaus veido detalė ar akių išraiška pasako daugiau už dialogą. Už operatoriaus darbą "Praha" nuskynė laurus nacionaliniuose Danijos Robert ir Bodil kino apdovanojimuose; filmas taip pat buvo nominuotas geriausio Danijos filmo kategorijoje.

Pagrindinis antrojo mėnesio filmo "Kinietis" (Kinamand) (gruodžio 17 d. 17.10 val.) herojus yra Keldas. Pavadinti jo gyvenimą nuobodžiu ir monotonišku būtų per švelnu. Kažkada jis buvo garsus šachmatų žaidėjas, o dabar dirba santechniku ir nelabai išmano savo darbą. Paliktas žmonos ir išvargintas piktų klientų, jis vis dažniau randa užuovėją kinų užeigoje, kurios savininkas Fengas tampa jo draugu.

Fengas pasiūlo sandėrį - už nemenką pinigų sumą fiktyviai vesti nelegaliai šalyje gyvenančią jo seserį Ling. Ilgai svarstęs Keldas sutinka, nes jam verkiant reikia pinigų. Ling ir Keldas apsigyvena kartu ir nepaisant akivaizdžių kalbos ir kultūros barjerų tarp jų ima megztis ryšys. Neilgai trukus apie fiktyvią Keldo santuoką sužino buvusi jo žmona ir ima grasinti, jog juos įskųs.

Filmas "Kinas" buvo apdovanotas Karlovy Vary tarptautiniame kino festivalyje bei nominuotas nacionalinių Danijos Bodil ir Robert kino apdovanojimų geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje.

Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi originalo kalba su titrais anglų kalba du mėnesio trečiadienius "Skalvijos" kino centre (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.

Naujausius Šiaurės šalių kino filmus taip pat galima nemokamai skolintis Šiaurės šalių filmotekoje (Didžioji g. 5, Vilnius). Tai vienintelė Šiaurės šalims atstovaujanti filmoteka šalyje, kuri yra atvira visiems ir paslaugas teikia nemokamai.

Rengėjai pasilieka teisę keisti repertuarą.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Britų trumpaplaukės katės (2)    Jautis (7)    Chiromantija (3)    Vasario 16 (12)    Projektavimas (7)    Sportiniai šokiai (2)    Modemai (8)    Kelionių įspūdžiai (26)    Logistika (12)    Metalinės muzikos grupės (8)    Dailė (34)    Šventasis Antanas (2)    Bibilija (10)    Mokyklos (22)    Sel (10)    Nusikaltimai (6)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Buto remontas (3)    Arbata (10)    Meilė (138)    Teisė (61)    Skorpionas (7)    Mokslininkai (2)    Eurointegracija (5)    Žuvys (7)    Hipnozė (10)    Dažasvydis (3)    Psichologija (89)    Avalynė (7)    Kompiuterių virusai (52)    Aviacija (38)    Prokuratūra (4)    Toyota (2)    Filmai (91)    Skirmantas Valiulis (32)    Burtai (8)    Savivaldybių rinkimai (9)    Kovo 11 (4)    Krišnaizmas (3)    Specialiosios tarnybos (36)    Nokia (24)    Kazino (10)    Krikščionybė (135)    Atleidimo svarba (2)    Filosofija (326)    Zigmas Vaišvila (10)    Spausdintuvai (12)    Katės (33)    Klubai (5)    Kovos menai (72)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!