LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Knygos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-06-01
“Žvalgybų intrigos Lietuvoje (1994 – 2006)” – populiariausių knygų dešimtuke užėmė 1-ąją vietą
“Žvalgybų intrigos Lietuvoje (1994 – 2006)” knygynuose pardavinėjamos dar tik keletą savaičių. Tačiau šis specialiųjų tarnybų temomis rašančio žurnalisto Gintaro Visocko ir buvusio karinės žvalgybos bei kontržvalgybos darbuotojo Kęstučio Kaminsko veikalas ne tik kad neiškrenta iš labiausiai perkamų knygų dešimtuko, bet jau užėmė 1-ąją vietą negrožinės literatūros dešimtuke. Kalbinti knygynų darbuotojai ne tuščiai spėliojo, kad “Žvalgybų intrigos Lietuvoje” artimiausiu metu gali iškovoti pirmąją vietą - tapti labiausiai perkama negrožinės literatūros knyga visoje Lietuvoje! Jau dabar “Žvalgybų intrigos Lietuvoje” savo populiarumu lenkia tokius skaitytojų pamėgtus kūrinius, kaip, sakykim, Sharan Newman romaną “Iškoduoti da Vinčio kodą”. 

Kur slypi G.Visocko ir K.Kaminsko knygos populiarumo priežastys? Juk specialiųjų tarnybų temomis besidominčius skaitytojus šiandien sunku nustebinti. Knygynų lentynos lūžta nuo KGB, MI 5 ar “Mossad” karininkų, agentų, bendradarbių prisiminimų. Tačiau “Žvalgybų intrigos Lietuvoje” tikrai išsiskiria iš panašaus pobūdžio leidinių.

Lietuvos skaitytojus ji domina jau vien dėl to, kad čia analizuojama mūsų šalies žvalgybų veikla. Pagrindiniai knygos herojai – tai mūsų žvalgybininkai, mūsų politikai, mūsų žurnalistai, dalyvaujantys sudėtinguose žvalgybiniuose žaidimuose.

Ši knyga įdomi dar ir dėl to, kad joje pasakojama būtent apie šių dienų įvykius. Čia analizuojamos konkrečios žvalgybų intrigos Lietuvoje. Knygos autoriai pateikia savo versijas apie kai kuriuos vos kelerių metų senumo įvykius, vertina šiandien specialiosiose tarnybose dirbančius ar dar visai neseniai ten dirbusius pareigūnus.

Čia daug vietos skiriama su Lietuvos karine žvalgyba ir kontržvalgyba susijusiems asmenims. Ypatingas dėmesys Antrojo departamento pareigūnams – ne atsitiktinis. Knygos autoriai: šešerius metus karinėmis temomis intensyviai rašęs žurnalistas G.Visockas bei karinėje žvalgyboje ir kontržvalgyboje penkerius metus dirbęs K.Kaminskas.

Knygoje esama įžvalgų, kurių vienareikšmiškai vertinti neįmanoma. Žvalgyba – sudėtingas žaidimas. Čia nelengva pasakyti, kur juoda, o kur – balta. Knygoje nėra numylėtinių. Joje neliaupsinama nė viena pusė – nei proamerikietišką, nei prorusišką poziciją ginančios jėgos. Knygos autoriai atvirai, nevengdami kritiškai pažvelgti net į didžiausius autoritetus, pavyzdžiui, generolą Joną Kronkaitį, svarsto, kodėl Rusijos specialiosios tarnybos, veikdamos NATO ir Europos Sąjungai priklausančioje Lietuvoje, nesutinka deramo pasipriešinimo.

“Žvalgybų intrigas Lietuvoje” platina UAB “Mūsų knyga”. “Žvalgybų intrigas Lietuvoje” galima įsigyti visuose Lietuvos knygynuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Biržuose…) bei interneto pagalba. Įsigijantiems internetu taikomos nuolaidos.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Netolerancija (6)    Politologija (64)    Lietuvių fantastika (11)    Skundai (22)    Kalbos kultūra (39)    Biologija (222)    Vilniaus bendruomenės (4)    Interneto dizainas (5)    Šventasis Pranciškus (3)    Lobiai (12)    Vynas (16)    Emo (10)    Vabzdžiai (5)    Ekologiškas maistas (2)    Operacinės sistemos (50)    Šalys (61)    Stomatologija (6)    Meilė (138)    Striptizas (8)    Filatelija (11)    Tibetas (10)    Vaizdo sistemos (34)    Mistika (446)    Geografija (22)    Apatinis trikotažas (17)    Vestuvės (16)    Metalistai (8)    SSL sertifikatai (6)    Moterims (34)    Prokuratūra (4)    Opel (4)    Parapsichologai (7)    LNK (2)    Filologija (2)    Panayiotis Zavosas (2)    Ekologija (15)    Meino meškėnas (2)    Kaukazo aviganis (2)    Saugus internetas (11)    Omnitel (12)    Žemės grobstymai (50)    Vytautas Bogušis (12)    Kaimo turizmas (5)    Paieškos sistemos (14)    Smurtas mokyklose (10)    Kulinarija (181)    Katalikybė (49)    Atleidimas (4)    Opijatai (13)    Kazino (10)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!