LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Komunikacija
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-06-24
Tikimasi vaizdo telefonijos proveržio
Elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė "Fima" prognozuoja, kad Lietuvoje sparčiai populiarės vaizdo telefonija. Šio proveržio įmonė tikisi pradėjusi siūlyti savo partnerės amerikiečių telekomunikacijų kompanijos "Avaya" naujos kartos kompiuteriu arba įprastu būdu valdomus IP (internetinio protokolo) telefonus.

Šie produktai, pasaulinėje rinkoje pasirodę praėjusių metų pabaigoje, leidžia vartotojams skambinant telefonu ne tik girdėti pašnekovo balsą, bet jį ir matyti. Tokios galimybės daugiausia naudojamos telekonferencijoms tarp vidutinių ir didelių įmonių filialų, bendravimui su užsienio partneriais, nes padeda operatyviau ir pigiau spręsti iškilusius klausimus.

"Iki šiol telekonferencinių pokalbių galimybes ir dėl prastos vaizdo kokybės, ir dėl pakankamai didelių būtinųjų priemonių kaštų buvo išnaudojamos labai kukliai. Naujieji sprendimai situaciją kiek pakeis – lengvai jungiami prie įprastos telefoninės sistemos, daugelį dabar rinkoje esančiųjų jie lenkia ne tik paprastu valdymu ir daug kartų geresne kokybe, bet ir kelissyk mažesne kaina", - sakė "Fima" Telekomunikacinių sprendimų departamento direktorius Eugenijus Kurtinaitis.

Vaizdo telefonijos sprendimai įmonių vadovams ir specialistams bus pristatomi šį ketvirtadienį specialiai rengiamoje "Avaya dienoje 2006". Joje taip pat ketinama pristatyti ir daugiau įdomių amerikiečių kompanijos pasiekimų, kurie pritaikyti šiuo metu Vokietijoje vykstančiam futbolo čempionatui, "Formule 1" "Honda" komandoje, ne viename Lietuvos skambučių centre.

"Fima" atstovo teigimu, apskritai telekomunikacijų rinkoje pastebima nauja tendencija, kurios esme tampa nebe patys funkcionalūs prietaisai, o tai, kaip jie integruoti į bendrą sistemą ir pritaikyti individualiems darbuotojų poreikiams tenkinti.

"Tokios sistemos yra sudėtingos, svarbiausiu etapu tampa jų projektavimas, kuriam reikia stiprių specialistų. Esame numatę gilinti savo darbuotojų kompetenciją šioje srityje", - sakė E. Kurtinaitis.

"Avaya" ir "Fima" partnerystė tęsiasi jau 5 metus. Iki tol "Fima" bendradarbiavo su "Lucent Technologies" bei jos motinine kompanija "AT&T" iš kurių ir išsivystė kompanija "Avaya". Šią vasarą Lietuvos bendrovė tikisi įgyti Auksinio "Avaya" partnerio statusą, kuris yra suteiktas vos kelioms dešimtims Europos kompanijų.

Apie UAB "Fima"

Elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje – bendrovė "Fima" – teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui.

1992 metais įkurta bendrovė per 15 veiklos metų jau įgyvendino daugiau nei 4,5 tūkst. įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų Lietuvoje ir užsienyje. Iš 100 didžiausių Lietuvos kompanijų daugiau kaip pusė yra "Fimos" klientai.

Bendrovė, kurioje dirba 280 aukštos kvalifikacijos specialistų, yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.

"Fima", kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, yra įsteigusi filialus Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. "Fima" yra oficiali plačiai žinomų užsienio kompanijų, tokių kaip "Avaya", "Lucent technologies","Bosch", "Phillips", "IBM", "HP" ir kitų bendrovių partnerė.

Apie "Avaya"

Bendrovė "Avaya Inc." projektuoja, kuria ir valdo komunikacijų tinklus, skirtus daugiau negu milijonui verslo įmonių visame pasaulyje, įskaitant daugiau nei 90 proc. įmonių, įtrauktų į Fortune 500® sąrašą. ir į smulkiojo, ir į stambaus verslo įmones orientuota kompanija pasaulyje pirmauja saugaus ir patikimo interneto protokolo (IP) telefonijos sistemų, komunikacijų programinės įrangos ir paslaugų srityje. Vystydama balso ir duomenų komunikacijų suliejimą su taikomosiomis verslo programomis, bendrovė "Avaya" padeda klientams patobulinti esamųjų ir naujų tinklų galimybes geresniam verslo rezultatui pasiekti.

Bendrovėje, turinčioje apie 2,5 tūkst. partnerių visame pasaulyje, dirba apie 20 tūkst. darbuotojų, iš kurių net 2,5 tūkst. mokslinių tyrimų ir vystymo srityje. Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite bendrovės "Avaya" tinklalapyje www.avaya.com

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Kinas (193)    Užsienyje (50)    Neištikimybė (2)    Labradoras (2)    Vaistai (15)    Euro naujienos (2)    Tamplierių ordinas (7)    Interneto tinklai (4)    Filatelija (11)    Politikai (183)    Netolerancija (6)    Televizoriai (2)    Amerikos lietuviai (7)    Kelionių pasiūlymai (7)    Kandidatai į prezidentus (5)    Teatrai (21)    Siamo katės (2)    Makaronai (2)    Apskaita (15)    Seimo rinkimai (4)    Viešieji ryšiai (20)    Lietuvoje (16)    Stomatologija (6)    Vartotojai (29)    Bendravimas (743)    Grožio salonai (6)    Ekonomika (5)    Kinų horoskopas (14)    Krizė (59)    Barai (7)    Žmogaus klonavimas (2)    Miestai (14)    Šventasis Pranciškus (3)    Internetas (184)    Fantastika (21)    Moterims (34)    Ekologinis ūkis (2)    Savižudybė (12)    Sportas (8)    Procesoriai (28)    Tiškevičiai (18)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Zigmas Vaišvila (10)    Kaziuko mugė (3)    Gender Loops (6)    Liberalų sąjūdis (5)    Anglų kalba (35)    Striptizas (8)    Drakonai (36)    Įvaikinimas (3)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!