LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Konservavimas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-01-08
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 5 dalis

Marinuoti burokėliai obuolių sultimis

Burokėliai, obuolių sultys, druska, lauro lapeliai, pipirai.

Virtus burokėlius (nuluptus) sutarkuojame arba supjaustome užpilame karštomis obuolių sultimis (geriausiai tinka naminės), dedame druskos pagal skonį, lauro lapus, pipirus, užkaičiame iki virimo. Supilstome į indelius. gero apetito.

"Ikra"

2 kg aguročių arba cukinijos
1 kg obuolių
1 kg svogūnų
1 kg morkų
0,5 l aliejaus
0,5 l aštraus pomidorų padažo
4 šaukštai cukraus
1,5 šaukšto druskos

Viską sumalti mėsmale (obuolius, aguročius nulupti) supilti priedus ir virti ant silpnos ugnies 2,5 val. (galima troškinti orkaitėje, tada nepridega ir mažiau reikia maišyti). Supilstyti į stiklainius. Tinka prie visko ir labai skanu.

Baklažanų ir paprikų salotos

1 kg baklažanų
200 g paprikos
500 g. pomidorų
1-3 "čili" paprikos
4 skilrelės česnako
100 g aliejaus
60 g acto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos

Baklažanus supjaustyti griežinėliais (1-2 cm) apkepti mišinyje aliejaus, acto, cukraus ir druskos. Po to kartu pakepinti žiedais supjaustytas paprikas. Česnaką ir "čili" susmulkinti. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis. Paruoštus produktus sluoksniais dėti su pakepintais į stiklainius ir sterilizuoti 30-35 min.

Baklažanų salotos

1 kg baklažanų
500 g saldžios paprikos
500 g pomidorų
500 g obuolių
300 g svogūnų
5 skiltelės česnako
400 g aliejaus, druskos

Baklažanus supjaustyti griežinėliais (1-2 cm) apkepti aliejuje. Kitus produktus susmulkinti (jums norimo dydžio ir formos), viską sudėti į puodą ar troškintuvą užpilti aliejumi ir troškinti ant silpnos ugnies (geriausiai orkaitėje) apie 1 val.

Supilstyti į indelius.

Gero apetito
Lidija

Firminis mano marinatų receptas. Keistokas, bet patikrintas.

Agurkėlius labai kruopščiai nuplauname ir sukemšame į stiklainius. Įdedame prieskonių skirtų agurkų konservavimui (krapų, česnakų, lauro lapų, pipirų, garstyčių grūdelių ir pan) Beje, man labiausiai patinka pirktinis prieskonių rinkinys konservavimui. Va ten viskas viename.

Taigi agurkėliai ar kitos daržovės ( paprikos, pomidorai, aguročiai ir kt…) sutalpinti į stiklainius. 1 litrui 1 valgomas šaukštas prieskonių mišinio. Jį beriame ant viršaus. Kupinas valgomas šaukštas druskos ir 1,5 šaukšto cukraus. Tada pilame 3 valgomus šaukštus acto ir šalto, geriau pastovėjusio vandens. Pridengiame dangteliu, stiklainius krauname į puodą pilame šalto vandens, kad apsemtų stiklainius iki gurklelio.

Puodą ant ugnies ir kaitiname kol užvirs. Tada dar 5 minutes paverdame, ištraukiame stiklainius, užsukame ir susukame į kokį dekiuka, kad ten jie nesušaltų.

Kuo puikiausi agurkėliai, standūs, traškūs…

Panašiai darau ir kompotus. Tik ten druskos ir acto nepilu. O cukraus dedu daugiau: 1 litrui net 4 valgomus šaukštus.

Virgilija

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Pankiškos muzikos grupės (15)    Kovos menai (72)    Tadas Blinda (10)    Hobi (106)    Kalėdos (12)    Vokiečių aviganis (2)    Kornreksai (3)    Vasario 16 (12)    Mazda (2)    Kriptografija (3)    Bendruomenės (158)    Viešieji ryšiai (20)    Vilius Navickas (2)    Filatelija (11)    Breakdance (4)    Gaisrininkai (7)    Narkotikai (97)    Kompiuteriai (148)    Pirmoji meilė (3)    EBSW (40)    Bučiniai (31)    Kelionių įspūdžiai (26)    Elektroninės šiukšlės (10)    Mokslininkai (2)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Joninės (6)    Sodininkystė (22)    NSO (33)    Vaiko sveikata (8)    Ožiaragis (7)    Kinų horoskopas (14)    Akvariumai (58)    Archeologija (42)    Emo (10)    Sąmokslo teorijos (19)    Baikeriai (8)    Dvarai (36)    Sąmokslo teorija (19)    Istorija (154)    Optinis ryšys (12)    Pagalba ir prevencija (124)    Likeris (2)    Gimimo diena (3)    Masonai (7)    Vytautas Bogušis (12)    Informaciniai karai (11)    Miestai (14)    Geologija (20)    Paukščių gripas (21)    Interneto komentarai (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!