LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Kreditai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-03-31
Greitas kreditas – greitas ir krachas

“Moment Credit” gimtadienis – šventė ir mums, ir mūsų klientams. Mums – jau 3 metai! Per trejus metus momentiniu kreditu jau pasinaudojo daugiau kaip 27 tūkstančiai klientų... Tokio turinio  laiškus pastarosiomis dienomis savo pašto dėžutėse randa vilniečiai.

Na, o gimtadienio proga, suprantama, geradarė firma  žada  visokių malonių dovanų ir kviečia apsilankyti “jaukiame savo skyriuje”. Mat „ Moment Credit“ – tai ne koks žiaurus skandinavų bankas, šiais laikais nenorintis dalinti kreditus ne tik verslui, bet ir eiliniam krizės prispaustam piliečiui.

Kruopščiai dirbome, kad procedūros būtų itin paprastos. Ir mums pavyko. Jums tereikia pateikti asmens tapatybės dokumentą ir banko sąskaitos numerį – visa kita padarysime vos per 5 minutes! Pasirodo, pasiskolinti iš „Moment Credit“ galima ir internetu, arba tiesiog SMS žinute.

Štai taip. Šiais laikais klausti, iš  kur šitoji geradarė firma (?) turi gyventojų adresus ir duomenis, būtų, ko gero, naivu. Todėl ir nereikia klausti. Lietuvoje mat per 20 metų taip ir nebuvo sukurta gyventojų asmens duomenų apsauga. Kitaip, kaip paaiškinti šios geradarės firmelės teiginį, kad: „įdiegėme pažangią, greitą ir saugią kliento mokumo vertinimo sistemą“.

Tai kaip per 5 minutes galima viską sužinoti apie klientą? Reiškia, reikia turėti labai plačią duomenų bazę apie savo būsimą potencialų klientą. O jų gi, pasirodo, jau dešimtys tūkstančių. Ir, patikėkite, daugelis jų nemokūs. Kaip kitaip paaiškinti tai, kad klientas staiga suskubsta bėgti į geradarę firmelę ir pasiskolinti 100 – 200 litų? Na, nebent jį labai stiprios pagirios kamuoja... Taigi ar gali būti toks klientas mokus? Ir ar būdamas pagiringas, jis suranda jėgų firmelėje išsiaiškinti – o už kokias palūkanas jam skolinami tie keli šimtai litų?

O juk sena išmintis byloja: neatsargios pagirios priveda prie eilinio girtavimo. Ypač jos būna sunkios kokiam aštuonilikamečiui, dar neturinčiam jokių pajamų ir sumaniusiam savaitgalį paūžauti už greitąjį kreditą.

Gaila, kad Lietuvos vyriausybė, Lietuvos bankas užsimerkė prieš tokias greitojo žmonių bankrotinimo firmeles, mat laiku nesuskubus grąžinti kredito už „fantastines“ palūkanas (jų dydžio geradarė firmelė kažkodėl savo laiške nenurodo) laukia „fantastiniai“ delspinigiai, na, o vėliau, ir antstoliai.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Konditerija (10)    Kornreksai (3)    Žiniasklaida (108)    Išpažintis (16)    Žirgų sportas (4)    Vox Populi (14)    Siemens (6)    Šunų veislės (52)    Budizmas (73)    Geografija (22)    Vitaminai (2)    MTV (5)    Medžioklė (63)    Operacinės sistemos (50)    Domenai (11)    Partijos (41)    Šamanai (7)    Siamo katės (2)    Helouvynas (7)    Tiškevičiai (18)    Mokyklos (22)    Delfinologija (4)    Lietuvoje (5)    Bankinės technologijos (11)    Žmogaus klonavimas (2)    Vestuvės (16)    Rinkimai (23)    Zigmas Vaišvila (10)    Nusikaltimai (6)    Ekonomika (5)    Vandenis (7)    Telekomunikacijos (188)    Tinklapiai (13)    Advokatai (10)    Interjero dizainas (13)    Labradoras (2)    Miestai (14)    Pankiškos muzikos grupės (15)    Chiromantija (3)    Vabzdžiai (5)    Vaizdo sistemos (34)    NLP (8)    Samsung (3)    Ekonomika (259)    Savižudybė (12)    Apatinis trikotažas (17)    Buto remontas (3)    Šventieji (10)    Picerijos (4)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!