LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 16 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Krikščionybė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2003-06-19
Izraelyje rastas osuarijus - ne Jėzaus brolio
Izraelio archeologai pareiškė, kad užrašas ant osuarijaus, kur neva buvo Jėzaus brolio Jokūbo palaikai, iš tikrųjų yra klastotė. Osuarijus (archeologijoje šitaip vadinami indai mirusiųjų kaulams laikyti) ir ant jo išgraviruotas užrašas "Jokūbas, Juozapo sūnus ir Jėzaus brolis" davė pagrindą manyti, kad tai apčiuopiamas įrodymas apie Jėzaus egzistavimą.

Tačiau Izraelio kultūros paveldo apsaugos tarnybos atstovas Shuka Dorfmanas (Šuka Dorfmanas) šį atradimą vadina apgaule. "Osuarijus yra tikras, tačiau užrašas ant jo yra klastotė. Kažkas paėmė tikrą urną ir išgraviravo užrašą, norėdamas šiam objektui suteikti religinę svarbą", - Reuters agentūrai teigė S.Dorfmanas.

Jokūbas, kuris buvo užmėtytas akmenimis 62 mūsų eros metais, yra minimas Evangelijoje kaip Jėzaus brolis. Tačiau katalikai laiko jį tik Jėzaus pusbroliu.

Gideonas Avni, vienas iš archeologų, kurie nuo kovo mėnesio tyrė radinio autentiškumą, sakė, kad specialistų nuomonė yra vieninga. Tyrimo ataskaitose taip pat rašoma, kad nors osuarijus yra autentiškas, nėra pagrindo manyti, kad jame buvo Jėzaus brolio palaikai. Be to, akmuo, iš kurio padarytas karstas, labiau būdingas Kiprui ir Šiaurės Sirijai negu Izraeliui.

Karstą 1970 metais nusipirko vienas Izraelio senienų kolekcininkas, tačiau nenumanė tikrosios jo vertės. Praėjusiais metais jis pakvietė žinomą senovinių tekstų ekspertą Andre Lemairą (Lemerą), kurio teigimu, užrašas ant karsto yra autentiškas.

Tokius karstus žydai naudojo Jeruzalėje nuo 10 amžiaus prieš Kristų iki 70 mūsų eros metų. Mirusieji juose buvo laikomi šalia olų, nes buvo tikima, kad Mesijui atėjus jie prisikels. Tik ant kelių šimtų osuarijų buvo rasti užrašai, liudiję apie aukštą mirusiųjų statusą.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Politika (363)    Viešieji ryšiai (20)    Emo (10)    Švietimas (1281)    Taksas (2)    Monitoriai (11)    Linux/Unix (34)    Muzika (196)    Sekimas ir privatumas (12)    Meino meškėnas (2)    Erotika (8)    P2P tinklai (2)    Pankai (6)    Geležinkeliai (4)    Saugus internetas (11)    Tibetas (10)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Islamas (31)    Panayiotis Zavosas (2)    Mitingai (5)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Romas (3)    Shotokan (11)    Amerikos lietuviai (7)    Lietuvoje (43)    EBSW (40)    Reinkarnacija (6)    Soliariumai (5)    Apatinis trikotažas (17)    Optinis ryšys (12)    Reklama internete (18)    Omnitel (12)    Smurtas mokyklose (10)    Vilniaus bendruomenės (4)    Tinklapiai (13)    Feng šui (7)    Restoranai (5)    Kino kritika (10)    Tatuiruotės (7)    Mistika (9)    Jausmai (27)    Viktor Uspaskich (61)    Darbdaviai (10)    Vartotojai (29)    Šatrija (4)    Mityba (43)    Rokeriai (3)    Kelionių įspūdžiai (26)    Lietuva (2)    Kompiuteriai (148)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!