LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Kompiuteriniai žaidimai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Ispanija: kompiuteriniai žaidimai gerina regėjimą
Lankomumo reitingas

Tarptautinio Ispanijos Optometrijos Centro direktorė Marisol Garsija Rubio padarė išvadą, kad esant tam tikroms sąlygoms, videožaidimai pagerina regėjimą, darydami jį atsparesniu krūviams. Be to, pasak jos, vaikai greičiau vystosi, jei žaidžia kompiuterinius ir videožaidimus. Kuo vyresnis vaikas, tuo labiau jis nori žaisti, - teigia Garsija Rubio. Savo tyrimus ji pristatė šiomis dienomis vykstančiame tarptautiniame optometrijos kongrese, praneša Europa Press agentūra. Be to, Garsija Rubio rekomenduoja vaikams be pertraukos prie kompiuterio praleisti ne daugiau, kaip vieną valandą, po to darant dešimties minučių pertrauką, o po to galima žaisti dar pusvalandį, bet ne ilgiau.

Fable: The Lost Chapters - PC versija?
Lankomumo reitingas

Microsoft Game Studios oficialiai patvirtino, kad bus išleista Fable: The Lost Chapters, populiaraus RPG žaidimo PC versija. Iš pradžių jis buvo išleistas XBOX konsolėms. Originalųjį Fable kūrė Big Blue Box studija, dabar valdanti Lionhead Studios, žinomą dėl savo ankstesniojo Black & White žaidimo. Geri pardavimų rezultatai (parduota jau 1.4 milijono XBOX‘ams skirtų žaidimo versijų) ir palankūs daugelio leidinių, rašančių apie žaidimus, vertinimai leidžia tikėti projekto sėkme.

  Komentarų: 2
Counter-Strike ir Magic: The Gathering žaidimų varžybos
Lankomumo reitingas

Kibernetiniam sportui sparčiai aktyvėjant, reikalingi ir paskatinimai bei turnyrai (rungtynės). Skubame pranešti, jog Balandžio 2-3 (pirmąją dieną 12 val. - 20 val., antrąją dieną 12 val. - 18 val.) dienomis klube "Intro" (Maironio g. 3, Vilnius) įvyks NKSL organizuojamas oficialus lygos pristatymas, taip pat populiaraus kompiuterių žaidimo Counter-Strike (CS) bei ne mažiau svarbaus kortų žaidimo Magic: The Gathering (MTG) turnyras, kurių metu bus išaiškinti geriausi Lietuvos žaidėjai. agic: The Gathering sportininkai rungsis ne tik standartinio kortų lošimo pagalba, bet ir...

  Komentarų: 7
Grand Theft Auto: San Andreas
Lankomumo reitingas

Kaip jūs galvojate - kodėl su garsia Mercedes-Benz marke išleidžiami automobiliai dažnai tampa nuolatinio mašinų vagių dėmesio objektu, o, pavyzdžiui, „Moskvičius“ tuo „pasigirti“ negali? Pasirodo, visa esmė - tai jų skirtumai. „Mersedesas“ - tai visada galingas, aptakus, dinamiškas aparatas, o „Moskvičius“ - tikras maskatuoklis. Be to, už pastarąjį iš vogtų dalių supirkėjų ar net kaip metalo laužą daug negausi, o pinigai, kaip jūs, jau tikiuosi, supratote - rimtas dalykas. Be jų - ne kas, todėl dar prieš tai, kai išsiruošite...

  Komentarų: 74
Jau galima atsisiųsti C-S: Source
Lankomumo reitingas

Valve pradėjo krauti Counter-Strike: Source beta versiją į Valve Cyber Café programoje dalyvaujančių Interneto kavinių tinklus. Žemėlapis d-dust, įtrauktas į žaidimą, palaiko iki 20 žaidėjų. Rugpjūčio pabaigoje, naudodamiesi Steam, jį galės atsisiųsti ir Counter-Strike: Condition Zero bei laimingieji Half-Life 2 pirkinio kuponų, gaunamų perkant topinius ATI Radeon videokortų modelius, savininkai.

  Komentarų: 17
ARUSH įsilies į Hip Interactive
Lankomumo reitingas

Greitai auganti Kanados leidykla Hip Interactive paskelbė apie užbaigtą sandėrį, kuriuo įsigijo privačią kompaniją World Entertainment Broadcasting Corporation, žaidimų rinkoje žinomą ARUSH Entertainment pavadinimu. Kaip šis susiliejimas paveiks Playboy: The Mansion, Hunting Unlimited 3 ir Fear Factor: Unleashed išleidimo datas, kol kas nežinoma. Taip pat šiais metais Hip Interactive išplėtė savo įtaką už Naujojo Pasaulio ribų, įsigijusi prancūzų leidėją L.S.P. Games, tapusią Hip Interactive Europe dalimi.

Vampyras, gavęs “Oskarą”
Lankomumo reitingas

Nuotykinio siaubo žaidimo BloodRayne aktorių trupė plečiasi. Prie Kristane Loken, čia atliekančios pagrindinį vaidmenį, prisijungė jau gavęs Oskarą Benas Kingsli, vaidinsiantis Kaganą, Mis Rein tėvą (jis, beje – visų vampyrų karalius). Pagal kol kas dar nepatvirtintą informaciją, vienam iš antraplanių vaidmenų sukurti prodiuseriai ketina pakviesti Mišelę Rodriges (ją pažįstame iš “Resident Evil”, “S.W.A.T.”). Filmas bus pradėtas filmuoti, 2005 m. viskam vadovaus dėdulė Uve Bolas. Siužetu užsiims Ženevjeva Terner, dalyvavusi rašant filmo “American Psycho” scenarijų.

Laukiamiausias metų žaidimas - The Elder Scrolls IV: Oblivion
Lankomumo reitingas

Su The Elder Scrolls III: Morrowind prapylęs per šimtą valandų, aš suvokiau, kad žaidime - dar per akis iššūkį keliančių užduočių, ir staiga man pagailo žaidimo kūrėjų. Iš vienos pusės, jie sukūrė neįtikėtinai didelį ir įtraukiantį vaidmenų žaidimą, iš kitos - jie turėjo įdėti velniškai daug pastangų, kad patenkintų mūsų lūkesčius. Ir štai dabar pasklido žinia apie The Elder Scrolls IV: Oblivion.

  Komentarų: 3
DICE skaičiuoja pelną
Lankomumo reitingas

Digital Illusions suvedė trijų 2004 m. ketvirčių darbo rezultatus ir ne be pasitenkinimo pranešė apie 32.4 švediškų kronų pelną (praeitais metais per tokį pat laikotarpį kompanija uždirbo ”tik” 18.8 mln.), o taip pat pateikė šviežiausią savo produktų pardavimų statistiką. Bendras visų Battlefield serijos tiražų skaičius dabar jau siekia 4.1 mln. kopijų, iš jų 1.76 mln. tenka Battlefield 1942, 930 tūkstančių - Battlefield Vietnam. Priedai Road to Rome ir Secret Weapons po pasaulį paplito 1.1 mln. egzempliorių tiražu. Pasigirti gerais rezultatais...

Codemasters: “Mes neparsiduodame!”
Lankomumo reitingas

Codemasters paneigė solidaus britų verslo leidinio MCV paskelbtą pranešimą, esą, ji, kaip ir Eidos, išstačiusi pardavimui savo aktyvus ir kompaniją ruošiasi nupirkti prancūzų el. žaidimų leidėja Ubisoft. Patvirtinta tik tai, kad Ubisoft atsisakė planų įsigyti Eidos, kai šios kompanijos vertė pirmadienį nukrito 5.2% - investuotojai būgštavo, kad toks brangus pirkinys (prancūzų siūlyta suma 40% viršijo dabartinę Eidos vertę) pakenks finansinei kompanijos gerovei. Vietoj Ubisoft Eidos grandą gelbėti pasišovė amerikiečių Electronic Arts, lengva ranka ištiesusi $300 mln. dolerių už teisę priglausti...

Ar perkate "piratinius žaidimus":

Taip, tik juos ir perku

Taip, kartais tenka

Ne

Aš neperku, aš juos atsisiunčiu

Jūsų lytis: Vaikinas Mergina
 Balsavimo rezultatai
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!