LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Kvepalai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-12-14
Ką turetumėtė žinoti apie parfumeriją - 2 dalis

Ar visada parfumerija supakuota į apsauginę plėvelę?

Ne, toli gražu ne visada! Nors dauguma firmų papildomai savo parfumerijos dėžutę supakuoja dar į apsauginę permatomą plėvelę, tai visai nėra būtina. Kai kurie brendai to nedaro (geras pavyzdys – kvepalai iš Nina Ricci, Clinique, Laura Biagiotti ir kt.). Todėl, jeigu Jūsų prekė neturi apsauginės plėvelės, nereikia kaltinti pardavėjo, galbūt tai reiškia, kad šis aromatas visai neturi tokios plėvelės. Ypatingai tai pasakytina apie testerius.

Ar kvepalai palieka dėmes ant drabužių?

Kaip taisyklė ne, tačiau būkite atsargūs su šilkinėmis palaidinukėmis. Be to, dėmės gali likti ant drabužių, jeigu kvepalai labai seni, blankūs arba jų koncentracija labai didelė. Ir jeigu jau dėmės liko, jas pašalinti yra labai sunku.

Kodėl negalima vienu metu naudoti kelis kvepalus?

Visi kvepalai – tai harmoninga visuma. Jeigu Jūs naudojate vienu metu kelis kvepalus, tai suardo bendrą harmoniją, ir atskirai paimtų kvepalų charakteris jau neišryškėja. Be to, kvapų susimaišymas gali palikti nemalonų bendrą įspūdį. Todėl atkrepkite ypatingą dėmesį į tai, ar dera tarpusavy Jūsų dezodorantas ir Jūsų kvepalai.

Yra įprasta kvėpinti vietas už ausų, - kodėl?

Kvepalai ilgiau išlieka ir geriau atsiskleidžia tose vietose, kur oda švelnesnė: už ausų, rankų išlenkimuose, ten, kur apčiuopamas pulsas. Švarūs plaukai, audiniai, ypač natūralūs, o visų pirma vilna, taip pat puikiai išlaiko aromatą. Tas, kuris dažnai keičia kvepalus, turėtų būti atsargus renkantis rūbus, nes jie gali dvelkti prieš tai naudotu aromatu.

Kodėl parduotuvėje ir namuose kvepalai kartais kvepia skirtingai?

Kvepalų aromatas priklauso nuo aplinkos, kurioje jie yra laikomi. Parfumerinės parduotuvės oras yra pripildytas daugybės kosmetikos produktų aromatų, būtent todėl kvepalai ten gali kvepėti kitaip nei neutralioje buto aplinkoje. Taip pat, kaip minėjome anksčiau, kvepalų aromatas yra nepastovus. Jis turi tam tikras vystymosi stadijas. Todėl patartina kvepalų testerius pasiimti namo, tam, kad ramioje aplinkoje nuspręsti, ar iš tiesų norite juos pirkti.

Patys perkamiausi. Jeigu Jus negalite nuspręsti „ką padovanoti?“

Aromatų Jūs nepažįstate, nežinote Jūsų išrinktojo (išrinktosios) skonio arba neturite laiko lakstyti po parduotuves ir leisti brangų laiką „nežinia ko“ paieškoms, rinkitės MADINGĄ, neapsiriksite! Štai paprastas ir neklaidingas Jūsų problemos sprendimas, juk mados dvelksmas, norime mes to ar ne, galingai valdo žmonės. Todėl, pirkdami populiarius aromatus, Jūs niekada nesuklysite. Štai kas yra perkamiausia sostinės parduotuvėse:

Moteriška parfumerija:

D&G Light Blue (Dolce&Gabbana)
Allure (Chanel)
J′adore (Christian Dior)
Miracle (Lancome)
Euphoria (Calvin Klein)
Crystal Noir (Versace)
Bright Crystal (Versace)
Gucci Rush (Gucci)
Nina (Nina Ricci)
212 (Carolina Herrera)

Vyriška parfumerija:

Aqva Pour Homme (Bvlgari)
Eau Fraiche (Versce)
Egoist Platinum (Chanel)
Boss In Motion (Hugo Boss)
Kenzo L′eau par (Kenzo parfums)
Farenheit (Christian Dior)
Acqua di Gio (Giorgio Armani)
Allure pour homme (Chanel)
Must de Cartier Pour Homme (Cartier parfums)
Light Blue Pour Homme (Dolce & Gabbana)

Kaip tinkamai naudoti parfumą?

Parfumo „skambėjimo“ trukmė ir smarkumas (aštrumas) tiesiogiai priklauso nuo to, kaip ir kur jis yra paskirstomas. Kvepinti reikia tas vietas, kur venos yra arčiau odos (taip vadinamieji „šilti taškai“): už ausų, ant riešų, dekolte srityje, kaklą. Būtent tose vietose aromatas „skamba“ geriausiai. Parfumu taip pat kvepinamos tos kūno dalys, kurios nuolat juda: vidinę alkūnės ar kelio dalis.

Puikiai sugeria aromatą plaukai, ypač gerai ant jų laikosi tualetinis vanduo. Egzistuoja dar vienas kvepinimosi būdas: parfumas išpurškiamas į orą, o Jūs praeinate pro tą aromato debesėlį.

Kaip tinkamai saugoti parfumerija?

Formulė, atitinkamai kvapas ir spalva, gali pasikeisti veikiami aukštos temperatūros ir saulės spindulių, todėl kvepalus reikia saugoti sausoje tamsioje vietoje (komodoje arba spintoje), daugelis saugo kvepalus šaldytuve. Jokiu būdu nesaugokite kvepalų vonios kambaryje! Kvepalus geriausia palikti jų originalioje pakuotėje, tai padės parfumui išsaugoti savo savybes kiek galima ilgiau. „Sugedusį“ aromatą lengvai galima identifikuoti pagal kvapą ir spalvą.

Saugokitės klastočių!

Deja, rinkoje labai daug parfumerinių klastočių. Kaip išvengti padirbto parfumo? Visų pirma, pirkite kvepalus firminėse parfumerijos parduotuvėse! Pirkdami parfumą požeminėje perėjoje ar turguje, rizikuojate įsigyti klastotę! Daugelis nelegalių firmų štampuoja flakonus ir dežutes, pakankamai tiksliai imituojančias tirkus prancūziškus kvepalus.

Čia svarbu nepraleisti būdingą detalę: dažnai tokiu atveju kvepalų pavadinimuose viena raidė gali būti pakeista kita. Atkreipkite dėmesį, kaip ant dežutės užrašytas firmos-gamintojo pavadinimas ir parfumo pavadinimas. Jeigu vietoj Chanel Jums siūlo Shanel, o vietoj Christian Dior - Kristian Dior – Jus mulkina! Įsidemėkite taip pat, kaip parašytas žodis „parfum“ – prancūzai nerašo šio žodžio pabaigoje raidės „e“!

Dovanotina parfumerija

Paprastai nerekomenduojama dovanoti parfumeriją – juk didelė galimybė suklysti! Tačiau jeigu Jūs pažįstate aromatus, kuriuos mėgsta tas žmogus, galima surizikuoti! Čia kaip tik pravers aromatų klasifikacijos žinojimas. Pasakykite savo pažįstamai, kad ji nuostabiai kvepia ir paklauskite kuo kvepinasi? Jos parfumerinio skonio žinojimas padės, visų pirma, išvengti jau turimų kvepalų pirkimo, antra, padės susiorientuoti bet kokioje aromatų šeimoje ir įsigyti kvepalus, artimus pagal skambėjimą.

Taip, pavyzdžiui, jeigu Jūsų pažįstama kvepinasi Coco iš Chanel, galima parinkti jai aromatą iš tos pačios ambros arba rytų aromatų linijos: Opium iš Yves Saint-Laurent arba Organza Indecence iš Givenchy. O jeigu, pabuvoję pas ją svečiuose, pastebėjote ant staliuko 5th Avenue flakoną iš Elizabeth Arden, galima padovanoti jai gėlių-vaisių aromatą, tokį kaip Baby Doll iš Yves Saint-Laurent arba Happy iš Clinique.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Pankai (6)    Viktor Uspaskich (61)    Likeris (2)    Anglų kalba (35)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Pirmoji meilė (3)    Bankrotas (2)    Avinas (7)    Žemgrobiai (6)    Šatrija (4)    Energetika (13)    Kelionių pasiūlymai (7)    Apskaita (15)    Krašto apsauga (27)    Ištikimybė (4)    Svarstyklės (7)    Namų vaizdo technika (2)    Melagių diena (3)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Fantastika (21)    Vabzdžiai (5)    Psichiatrija (64)    Rokeriai (3)    Homeopatija (5)    Psichologija (89)    Elektroninės šiukšlės (10)    Optinis ryšys (12)    Dektinė (2)    Švedija (9)    Kailiniai (15)    Romas (3)    Lietuvoje (43)    Kitos šventės (7)    Amfetaminas (2)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Apatinis trikotažas (17)    Liemenėlės (3)    Skirmantas Valiulis (32)    Mokslai (1219)    Miestai (14)    6 branduolių (3)    Makaronai (2)    Siemens (6)    Paukščiai (5)    Augalai (8)    Jautis (2)    Buto remontas (3)    Slaptos bendrijos (24)    Kriptografija (3)    Lengvosios muzikos grupės (27)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!