LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Lazeriniai televizoriai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-09-05
Lazerinių TV era

Mitsubishi pažabojo tyriausią šviesos šaltinį — lazerio spindulį — ir nukreipė į karštą elektronikos segmentą — aukštos raiškos (HD) televiziją. Sakoma, kad LaserVue televizoriaus vaizdo kokybę lyginti su bet kuria nūdienos TV technologija apskritai yra nemandagu ir netgi neetiška, girdi, Mitsubishi kūrinys yra visai kito kokybinio lygmens.

Taigi, vietoj įprastų lempų, kurios tarnauja 2-2,5 tūkst. valandų (įprastuose projekciniuose TV), dabar vaizdą formuos trijų ilgių (raudonas, žalias, mėlynas) lazerio spinduliai, kurie laikui bėgant nei nusilps, nei susidėvės ir turėtų tarnauti iki pat skambučio į „EMP Recycling“.

Remiantis kompanijos informacija, televizorius atkuria lygiai dvigubai platesnį spalvų spektrą nei rinkos lyderiai LCD ar plazminiai TV ir naudoja kur kas mažiau elektros energijos, atitinkamai 1/2 ir 1/3 lyginant su minėtaisiais. Dar prieš kelis mėnesius, kai tik pasigirdo kalbos apie šią technologiją, daugelis bijojo, kad TV bus „stori“ ir vėl teks prisiminti kineskopinių „senelių“ gabaritus... Šios prognozės neišsipildė ir 65 colių (165 cm) įstrižainės LaserVue storis yra ne didesnis nei skystųjų kristalų ar plazminių — apie 10 colių (apie 25 cm).

Spalio mėnesį JAV ir Kanados rinkose startuos pirmasis 65“ Mitsubishi LaserVue, kainuosiantis 6999 dolerius — ne daugiau nei atitinkami dabartiniai plokščiaekraniai TV. „Ant Kalėdų“ kompanija planuoja pristatyti ir dar didesnį – 73 colių – monstrą, o tiems, kurie gyvena normalaus dydžio butuose, atrodo, reikės palūkėti „normalių“ 37“ ar 42“ įstrižainių modelių.

Mitsubishi LaserVue, lazerinės technologijos televizorius — apie 17000 Lt (6999 USD)

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Intel (6)    Wing Tsun (14)    Vandenis (7)    Komunikacija (166)    Apskaita (15)    Nekilnojamasis turtas (22)    Kokainas (6)    Lietuvos istorija (110)    Narkotikai (97)    Striptizas (8)    Velykos (10)    Klubai (8)    Buto remontas (3)    Žmogaus klonavimas (2)    Subkultūros (99)    Filosofija (326)    Hakeriai (273)    Hipnozė (10)    Vilniaus bendruomenės (4)    Prevencija (14)    Helouvynas (7)    Šventasis Kazimieras (2)    Žemės ūkis (33)    Valstiečių sąjunga (2)    BTV (3)    Laikrodžiai (3)    Interneto dienoraščiai (2)    Panayiotis Zavosas (2)    Televizija (17)    Jausmai (27)    Sektos (12)    Liūtas (7)    Psichologija (89)    Ekologinis ūkis (2)    Mazda (2)    E - komercija (87)    Atmintis (4)    Alkoholizmas (15)    Aukštasis mokslas (13)    Slaptos bendrijos (24)    Civilinė sauga (7)    Kitos šventės (7)    Liberalai demokratai (3)    Homeopatija (5)    Spiritizmas (4)    KGB (35)    Kaukazo aviganis (2)    Imtynės (29)    Ožiaragis (7)    Šventieji (10)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!