LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Mada
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2012-04-03
2012 metų mados tendencijos
A model presents a creation by French designer Stephane Rolland as part of his Haute Couture Spring-Summer 2012 fashion show in Paris January 24, 2012.

Haute couture – aukštoji mada

Net jeigu nesidomite mada ir naujausiomis jos tendencijomis, turbūt teko girdėti tą mistišką žodžių junginį: aukštoji mada (arba aukštasis siuvimas). Dar kitaip žinoma kaip haute couture, ji skiriasi nuo vadinamosios gatvės mados ar Prêt-à-Porter drabužių ir dažniausiai neturi nieko bendra su naujovėmis. Tik devyneri mados namai turi privilegiją naudoti šitą magišką etiketę, o vienas aukštosios mados rūbas kainuoja nuo šimto tūkstančių litų.

Prabanga, kruopštumas ir išskirtinis dėmesys klientui yra trys pagrindai, kurie daro haute couture - aukštąją madą - išskirtinę. Prabangą užtikrina originalus drabužių dizainas ir aukštos kokybės audinių naudojimas. Rankomis siuvama kiekviena siūlė, taip pat ir papuošimo darbai, tokie kaip siuvinėjimas ar karoliukų pritvirtinimas. Įsivaizduokite vakarinę suknelę papuoštą tūkstančiais mažučių karoliukų: toks dekoravimas kelioms siuvėjoms užtrunka keletą savaičių! Net tik kruopštus darbas ar išskirtiniai audiniai sudaro didelę aukštosios mados drabužio kainą. Dizainerio prekės ženklas taip pat paverčia rūbą ypatingu.

Giorgio Armani pristatė 2012 pavasario ir vasaros kolekciją

Paryžiaus aukštosios mados savaitėje savo šių metų pavasario ir vasaros kolekciją pristatė Giorgio Armani. Modeliai demonstravo nertus tinklinius drabužius, blizgančias sukneles. Perregimos suknelės, švarkų detalės buvo iš gyvatės odos. Merginos koketiškai žengė podiumui, skambant lėtai, geidulingai muzikai.

Paryžiaus aukštoji mada: „Chanel“

Išradingasis Karlas Lagerfeldas, visuomet mėgstąs nustebinti net visko mačiusius kritikus, šį aukštosios mados sezoną 2012-ųjų pavasariui – vasarai nusprendė sukurti dangaus mėlynės bei lėktuvų įkvėptą kolekciją. Net 150 mėlynos atspalvių, 61 skirtingas modelis ir lėktuvo salonu tapęs įmantriai apšviestas podiumas leido suprasti, kad „Chanel“ originalumu pralenkti negali niekas.

Šį sezoną nusprendęs daugiau dėmesio skirti subtiliam naujos formos ieškojimui, o ne ryškioms detalės, K.Lagerfeldas savo gerbėjams pristatė keletą inovacijų: vietoje trečiojo dešimtmečio stiliaus pažeminto liemens jis nusprendė liniją nuleisti dar žemiau – ties klubais. Tai padėjo suformuoti švelnų A raidės formos siluetą. Taip pat įdomiai atrodė ir dizainerio bandymai sluoksniuoti keletą audinių, keisti drabužio apimtį pridedant vieną ar net kelis purių raukinių sluoksnius.

„Christian Dior“ aukštoji mada

Paryžiuje vyko aukštosios mados savaitė, kuriame garsiausi kutiurjė pristatė 2012 metų pavasario ir vasaros kolekcijas. Šį kartą – apie „Dior“.

Įspūdis – tarsi nieko naujo: tie patys „dioriški“ siluetai, persmaugtas liemuo ir platėjantys sijonai, tik be „galianiško“ polėkio ir fantazijų.

Kai kurios suknelės tokios pūstos, kad vos telpa į „standartinį“ kadrą, kitos užima tik trečdalį kadro, tačiau sunkiai telpa į aukštosios mados „rėmus“.

Nepriekaištinga kokybė, išgryninti siluetai, „grynos“ juoda, balta, pilka, raudona spalvos, karoliukai, šifonas, – ši kolekcija skirta moterims, kurios žino savo vertę ir nori nešioti drabužius, kurios tą vertę tik pabrėžtų.

Dauguma suknelių – „dieninės“, laisvai ir lengvai pritaikomos nešioti. Ką jau ir kalbėti apie pieštuko siluetą, amžinai madingą ir amžinai moterišką.

Madingiausi 2012 metų pavasario/vasaros aksesuarai

Papuošalai. Praėjusį sezoną dominavo maksimalizmas - jis išlieka ir 2012 m. pavasarį. Didelės sagės gali papuošti rankines, šalikus ir megztukus. Plačios masyvios apyrankės pabrėš rankos grakštumą. Šį pavasarį rinkitės apyrankes su pakabučiais. Populiarumo viršūnėje - auksinė grandinėlė su daržovių arba lašo formos pakabučiu, miniatiūriniais spalvingais karoliukais. Madingi gėlių formos žiedai. Ypač populiarūs raudonojo aukso papuošalai.

Auskarai. Dideli, apskriti, dažniausiai disko formos, neoninių atspalvių. Madingi ilgi auskarai iš grandinės.

Pirštinės. Ilgos pirštinės lieka madingos.  Gali būti nukirptais galais arba su didžiuliais kaspinais, gėlėmis, nertos, šilkinės, atlasinės...

Karoliai. Antkaklio formos, iš odos, įvairaus metalo. Gana šiurkštūs, drąsūs. Kita vertus, subtilūs vėriniai iš permatomo plastiko taip pat madingi. Kaip ir karoliai iki juosmens.

Rankinės. Koketiškos, lakoniškos, telpančios į delną. Spalvos: rožinė, raudona, aristokratiška mėlyna, smėlio, elnio, neoninės.

2012 metų džinsų mados tendencijos

Reikia akcentuoti, kad šiemet yra itin madingas minimalizmas. Todėl reikėtų vengti itin ryškių papildomų detalių, aksesuarų ir stenkitės rinktis tokius džinsus, kurie atrodytų labiau subtiliai. Šauniai atrodo ryškūs, taip pat pastelinių spalvų džinsai.

Galima išskirti ir tai, kad jau praėjo itin nužeminto liemens džinsų era. Reikėtų džinsus rinktis šiek tiek aukštesniu liemeniu. O jei jau džinsų liemuo yra žemiau, tuomet išsirinkite ilgesnę palaidinę ar megztinį, kad nesimatytų nuogo pilvo.

Turite žinoti, kad džinsai, kuriuos puošia specialūs skutai ar lopų imitacijos, taip pat dar nėra išėję iš mados. Taigi vilkėdama ir tokio stiliaus džinsus šiais metais atrodysite itin madingai. Būtinai reikia pridurti, kad itin madingi yra klasikinio stiliaus džinsai. Gražiai ir madingai atrodo mažos, subtilios detalės, kurios iš tikrųjų suteikia džinsams dar didesnio žavesio.

Faktas yra tas, kad su džinsais atrodysite visuomet madingai, tik išsirinkite sau labiausiai tinkančius bei atkreipkite dėmesį į esmines mados tendencijas.

Turbūt nerastume moters, kurios spintoje nebūtų bent vienos džinsų poros. O ką jau kalbėti apie džinsinius švarkus, liemenes ar šortukus karštai vasaros dienai. Kokie džinsai yra madingi šiais metais?

Šiais metais ypač stilingai atrodys ypač aptempti džinsai iki kauliukų. Prie jų derink masyvius aukštakulnius, o viršutinei daliai pasirink hipišką palaidinę, marškinėlius ar liemenę.

Būk drąsi ir nebijok kaubojiško stiliaus. 2012 metais atgims kaubojų stilius – nutrinti šviesiai mėlyni džinsai, suriški marškinėliai ir kaubojiški ilgi batai.

Moteriškumas valdo. Visi stilingiausi dizaineriai, kaip susitarę kartoja šią frazę, kalbėdami apie 2012 madas. Šiais metais būtinai rinkis aptemptus džinsiukus (nors daugelyje parduotuvių vitrinų rasi ir itin plačių džinsų), kurie pabrėš tavo liemenį. Juk tu nori, kad visi pastebėtų liekną tavo liemenį ir grakščias kojytes.

Moteriskos Šukuosenos 2012

Gražiausios Prancūziškos kasos

Prancūziškos kasos yra VISADA madingos. Jos atrodo gražiai, traukia akį, tinka vestuvėms ir visoms kitoms progoms. Prancūziškų kasų yra labai daug variantų. Šiame video surinktos gražiausios nuotraukos.

Madingos Proginės Šukuosenos 2012

Panašiai kaip ir praeitais metais, 2012 madingiausios - vakarinės šukuosenos su garbanomis. Tai gali būti tiek paleisti, tiek sušukuoti plaukai. Be abejo, sušukavimas puikiai tinka prie proginės sukneles, tad esant išskirtiniai progai geriausia rinktis būtent tokią šukuosena. Išskyrus garbanotus plaukus, 2012 madoje bus pynimai bei kuodeliai, kurie geriausiai tinka turint ilgus plaukus.

Mados tendencijos 2012 pavasaris/vasara

Pagrindinės mados tendencijos šių metų pavasario/vasaros sezonui:

  • Geltona spalva
  • Paukščių ornamentai
  • Raukiniai liemens lygyje
  • Smulkūs ir stambūs gėlių raštai
  • Suknelės su skarelės formos apačia
  • Balta spalva
  • Nėriniai
  • Apnuogintas liemuo
  • Neoninės spalvos
  • 1920-ųjų mada

Parengta pagal:

  1. www.fabsugar.com
  2. www.fashionrules.com
  3. www.efashiontrend.net
  4. www.fashionfame.com
  5. www.couturesnob.com
  6. www.decotopics.com
  7. www.jurgita.lt
  8. www.siuvimas.lt
  9. www.lrytas.lt
  10. www.moteris.lt
  11. www.ve.lt
  12. www.grozioklubas.lt
  13. www.ieva.lt
  14. www.sukuosenos.info

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

                              

Komentuoti

Lankomumo reitingas

Diskusijos - aptarti forume

Versija spausdinimui - versija spausdinimui

Atgal

Paris Fashion Week 2012: A Bill Gaytten creation as part of his Haute Couture Spring-Summer 2012 fashion show for French house Dior in Paris January 23, 2012

2012 FASHION WEEK BY KEVIN TACHMAN

Catalogue spring 2012 fashion from asos

Pre fall 2012 collection by moschino

Swimwear 2012 venus collection spring summer 2012

Reklamos kampanija Pavasaris 2012 - Guess Accessories

Fashion trend 2012, fashion beauty rules 2012

Red lipstick Gucci fashion beauty rules 2012

Shoes trend Spring-Summer 2012

Reklamos kampanija Pavasaris 2012 - Guess Accessories

Nuotraukos 1 - 10 iš 19   <<< 1 2 >>>
Atgal













































































































































































Atsitiktinės gairės:    Krišnaizmas (3)    Kvepalai (10)    Fotografija (17)    Žuvys (7)    Mistika (446)    Omnitel (12)    Projektavimas (7)    Grupės (81)    Šventasis Antanas (2)    Užgavėnes (9)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Politologija (64)    Naujieji metai (12)    Tibetas (10)    Kultūra (749)    Įdomybės (87)    Vorai (2)    Liberalų sąjūdis (5)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Elektroninės šiukšlės (10)    Partizanai (12)    Opel (4)    Religija ir tikėjimai (315)    Depresija (29)    Televizija (17)    Lietuvos istorija (110)    Spauda (3)    Rokeriai (3)    Katės (33)    Mama ir vaikas (48)    Kietieji diskai (17)    Domenai (11)    Žydai (32)    Energetika (13)    Prezidento rinkimai (6)    Civilinė sauga (7)    „Lietuvos” kino teatras (13)    MTV (5)    Šokiai (56)    Dažasvydis (3)    Pavydas (5)    Stilius (86)    Sony Ericcson (40)    Nusikaltimai (6)    2009 metų horoskopas (15)    Lobiai (12)    Vadovavimas (185)    Žinių visuomenė (14)    Statyba (29)    Vox Populi (14)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!