LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Mados namai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-11-26
Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent gimė 1936 Alžyre, Orano mieste, kuriame jis praleido visą savo vaikystę ir užbaigė vidurinę mokyklą. Po trejų metų jis jau nupiešė modelius lėlių suknelėms, trylikos metų jis jau žinojo, kad nori tapti modeliuotoju. Ir septyniolikos metų prancūzas Yves Saint Laurent paliko gimtąjį miestą ir išvyko į Paryžių. Kai jam buvo septyniolika metų, vienas įmantrus žurnalas išspausdino jo eskizus. Tais pačiais metais jo popiečio suknelės modelis gavo pirmą Tarptautinės vilnos asociacijos prizą. Pagal rekomendaciją „Vogue" žurnalo vadovas, susižavėjo pirmaisiais modeliais, Yves Saint Laurent eskizais ir pagaliau jis pradeda dirbti siuvėjo mokiniu. Priežastis yra paprasta - reikia išmokti kirpti ir siūti. Po mokymų Yves Saint Laurent tampa Dishouto pagalbininku. Taip dvidešimt vienerių metų jis tampa legendinio Christian Dior perėmėju.

1961 Yves Saint Laurent palieka Christian Diorą ir atidaro savo paties interjerą. Kartu su 80 darbuotojų paruošia pirmą savo kolekciją, kuri buvo pristatyta 1962 m. sausio 29-ąją. Savo pirmoje kolekcijoje Laurent parodė, kad nėra daugiau jokios prasmės slėptis po Dioro vardu. Nuo tada „Yves Saint Laurent mados namai" tampa vis labiau žinomi. Iš „mažo Dioro" jis labai greitai tapo „Didžiuoju Yves Saint Laurent". Netrukus jis taps pirmas tarp lygių. „New York TIMES" paskelbs jį „Mados karaliumi". Nuo dabar abu draugai, ir įkaitai buvo priversti sutikti, kad baikštus Yves Saint Laurent yra įtakingiausias dizaineris po Coco Chanel.

Šiandien Yves Saint Laurent kompanija išleidžia į apyvartą drabužius, parfumeriją, aksesuarus ir net stiklą. Yves Saint Laurent veikla palietė ir teatrą. Jis sumodeliavo ne tiktai teatrališkas sukneles, bet taip pat ir dekoracijas tokiam žinomam spektakliui kaip „Sirano de Berzherak", „Paryžiaus Motinos Dievo Katedra" ir „Figaro santuoka".

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Pirmoji meilė (3)    Kalbos kultūra (39)    Krikščionybė (135)    Savivaldybių rinkimai (9)    Filatelija (11)    Nokia (24)    Užsienyje (50)    Pedagogika (21)    Geografija (22)    Dvyniai (9)    Atsiprašymas (3)    Vasario 16 (12)    Sportiniai šokiai (2)    Likeris (2)    Vytautas Landsbergis (6)    Erich Fromm (5)    Susitaikymas (9)    Narkotikai (97)    Stilius (86)    Automobiliai (41)    Namų vaizdo technika (2)    Telekomunikacijos (188)    Auklėjimas (7)    Metalistai (8)    Dektinė (2)    Mokykla be narkotikų (20)    Optinis ryšys (12)    Domenai (11)    Energetika (13)    Airija (9)    Turizmo agentūros (10)    Laikrodžiai (3)    Regbis (4)    Reklama internete (18)    Užgavėnes (9)    Ekologiški produktai (2)    Stomatologija (6)    Jautis (7)    Kelionių organizatoriai (6)    Aikido (14)    Kaimo turizmas (5)    Intel (6)    Vox Populi (14)    Buto remontas (3)    Delfinologija (4)    Kazimiera Prunskienė (13)    Romas (3)    Šventasis Kazimieras (2)    Chemija (5)    Dažasvydis (3)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!