LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 16 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Mama ir vaikas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2011-06-29
Ar laimingi mūsų vaikai?

Šis klausimas vis kirba galvoje nuo pat akimirkos, kai tėvu, motina pasijaučiam. Ir visgi laikas bėga, auga mūs vaikai, o klausimas neatsakytas lieka. Pabūkime nors kartą atviri ir sau teisingi – bauginamės atsakymą suvokt, ne tingim.

Kažkur giliai širdy žinojimas miglotas neleidžia pasakyti „taip" tvirtai. Ir auga tik pusiau laimingi mūs mylimi vaikai.

Protu suvokiam – davėm viską. Vaikai mūs aprengti, pavalgydinti, žaislų daug turi, pramogų. Ir dėmesio, ir laiko skiriame kiekvienas tiek, kiek pajėgiam. Ne taip jau viskas ir blogai, ir visgi – kodėl slapta kaltė vis primena kone kasdien – toli gražu ne viską padarei?

Pažvelkime nors kartą kaltei į akis – ji gero siekia. Tai ar laimingi mūs vaikai? O ar laimingi jų tėvai?

Štai čia po metų maratono gali sustot ir atsikvėpti. Daugiau suteikt vaikams ir negali – davei jau viską, ką turi, gal net daugiau, bet visgi...

Ar to pakanka, kad žmogus užaugtų visavertis ir laimingas? Ar tai, ką pats gavai patirt vaikystėje, įtvirtino tavy žinojimą gyvenimo prasmės ir savo žmogiškojo tikslo? Jei ne – pabūkime sau atviri – vaikams paduodame tik trupinius to, kas vertinga.

Ne gailime, tik patys dar nežinom, kas ta tikroji laimė. Vis ieškome, ir vis nerandame. Pamąsčius logiškai – jei kartą, du neatradai kažko ten, kur ieškojai, turėtum susimąstyti ir pakeisti kryptį link ten, kur viltis atrasti švyti. Kiek dar sau leisim prabangą blaškytis iš inercijos ir nemąstyti? Kiek dar taip mokysim vaikus savuoju pavyzdžiu nerasti laimės niekur ir tik nusivilti?

Gyvenimas – ne pasaka, čia nėra burtų fėjos. Gyvenimas – kūryba atsakinga. Kas nutiktų laivui, jei vairininkas užsimirštų? Jei nuspręstų, kad laivą jūra išvairuos ir išmes į krantą? Žmogaus mintis – įstatymas visatai, tad jūra taip ir padarytų. Tik nesikrimski ir nepriekaištauki, vairininke, jei ta sala, kurioj tu atsidursi, kartais tau netiktų! Taip ir su laime: kažkokią ją turi. Bet ar pilna ji, ar širdį glosto ir ar atsigręžęs į gyvenimą po daugel metų sau ramiai ištarsi: vairavau teisingai? Tavoji laimė gali būti ne loterija, o tavo kūrinys džiaugsmingas.

Šį džiaugsmą širdimi dar puikiai žino mūs vaikai. Dar pamena ir suvokia mažieji, kad laimė paprasta turėtų būti. Bet juk tėvai savu gyvenimo būdu, jausmais ir mintimis vaikus formuoja. Šis vyksmas neatšaukiamas, kitaip nebus. Juk tikėtis, kad iš dilgėlės išaugtų rožė – beprasmiška ir įžūlu. Tokios pat sėklos esti mūs vaikai, todėl tik mes, gimdytojai ir galim spręst, kas bus.

Beprasmiškos ir pastangos tą tariamąją laimę įduoti vaikui į rankas. Jeigu tai tikra ir vertinga, vaikas pats suras. Juk jis – žmogus, mums lygiavertis, gabumais dažnai pranokstantis tėvus. Pasitikėkim, leiskim augti, pačiam atrasti ir sukurti, o mokykim tik pavyzdžiu savu. Tuomet, kai patys tapsim ramūs, kad einame keliu teisingu, neliks mums abejonių dėl vaikų. Tiktai tuomet visi kartu vėl būsime laimingi.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Intel (6)    Sel (10)    Vaiduokliai (23)    Egzorcizmas (11)    Skundai (22)    Miestų bendruomenės (7)    Šokiai (56)    Svarstyklės (7)    Sportiniai šokiai (2)    Sektos žudikės (6)    Pavydas (5)    Lietuvos istorija (110)    MTV (5)    Viešieji ryšiai (20)    Šventasis Kazimieras (2)    Kulinarija (181)    Stomatologija (6)    Žmogaus teisės (52)    Bankrotas (2)    Mitingai (5)    Krišnaizmas (3)    Vilius Navickas (2)    Neištikimybė (2)    Žala sveikatai (16)    Šventasis Antanas (2)    Apskaita (15)    Klaviatūros (11)    Politikai (183)    Baikeriai (8)    Vartotojai (29)    Bendravimas (743)    Spausdintuvai (12)    Literatūra (239)    Artūras Zuokas (41)    Lietuvoje (16)    Kelnaitės (2)    Naujieji metai (12)    Nusikaltimai (6)    Nekilnojamasis turtas (22)    Savižudybė (12)    Liemenėlės (3)    Kandidatai į prezidentus (5)    Draugystė (10)    TV3 (4)    Atviras kodas (23)    Klonavimas (10)    Kompiuterių virusai (52)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Fotografija (17)    Grybų patiekalai (6)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!