LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Apie bučinius
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-11-11
20 tiesų apie bučinius

Psichologų teigimu, bučinio kilmės istorija daugiausiai siejama su motinišku instinktu, todėl, manoma, jog bučinys gimė, paukščiams pradėjus maitinti paukščiukus, o žmonėms - mėgdžioti jų susilietimą snapeliais.

1. Papuasams bučiavimasis sukelia isterišką juoką. Jie kitaip reiškia savo meilę, todėl bučinys kelia asociacijas su utelių knibinėjimu.

2. Daugelyje Afrikos tautų nesibučiuojama, nes manoma, kad taip bus užteršta siela, kurią vėliau gali ir prarasti.

3. Aistringai bučiuojantis dirba 29 - ios veido raumenų grupės, todėl išsilygina ir tampa stangresnė veido oda, pagerėja kraujo apykaita. Todėl bučiuotis ypač aktualu turėtų būti moterims :D)

4. Kiekvienas aistringas bučinys sudegina apie 12 kilokalorijų. Mokslininkai paskaičiavo, kad per dieną bučiuojantis tik tris kartus po 20 sekundžių, galima numesti net kilogramą.

5. Bučiuojantis išsiskiria endorfinai, sukeliantys ne tik džiaugsmą, bet ir slopinantys skausmą.

6. Net 10 proc. žmonijos nežino, kas tai yra bučinys.

7. Vidutiniškai moterys pasibučiuoja su 7-9 vyrais, prieš tapdama kurio nors žmona.

8. 65% bučiuojantis galvą pakreipia į dešinę pusę. Įprotis susiformavo dar motinos Įsčiose.

9. Tyrimų rezultatai rodo, kad vyrai prieš išeidami į darbą pabučiuojantys žmoną ne tik gyvena ilgiau, bet ir uždirba daugiau.

10. Lupose yra vienas tankiausių jutiminių neuronų tinklas žmogaus kūne.

11. Kai kur bučiniai laikomi nusikaltimu. JAV, Indianos valstijoje iki šiol veikia įstatymas, draudžiantis „ūsuotam vyrui bučiuoti kitą žmogų”. Konektikute sekmadieniais draudžiama bučiuoti žmoną.

KĄ APIE BUČINIUS KALBA MOKSLAS?

12. Mokslinis bučinio apibrėžimas - filematologija.

13. Britu žurnale „The Times” mokslininkai tvirtina, kad moterims pirmasis bučinys padeda analizuoti savo partnerio pranašumus bei trūkumus.

14. Santuokoje įteisinę savo santykius, vyrai praranda norą bučiuotis, nors moterims bučiniai nepraranda reikšmės rašoma „The Times”.

15. Moterims bučiniai kur kas svarbesni nei vyrams: pusė tyrime dalyvavusių moterų atsisakė intymių santykių su partneriu, kurio pirmasis bučinys buvo nemalonus (pasirinkimą nulėmė burnos ertmės kvapas, dantų būklė, odos kvapas), tuo tarpu vyrai nebuvo tokie išrankūs ir siekė suartejimo nepaisant to, kad partnerė prastai bučiuojasi ar išvis nenori to daryti.

16. Moterims, priešingai nei vyrams, būdinga partnerį bučiuoti po seksualinio artumo, rašoma “The Times”.

17. Mokslininkai tvirtina, kad vyrams geras bučinys yra toks, kai jie naudoja liežuvį, o partnerė į tai atsako aistringomis dejonėmis.

18. Tai, į kurią pusę pakreipiate galvą bučiuodamiesi gali būti svarbu: į kairę linkę palenkti galvą žmonės jaučia mažiau šilumos ir meilės nei tie, kurie pakreipia dešinėn. Teorija aiškinama tuo, jog palenkus galvą į dešinę, atsukame partneriui kairįjį skruostą, kontroliuojama dešiniojo smegenų pusrutulio, atsakingo už emocijas.

19. Britų mokslininkai mano, kad bučinys yra skirtas mikrobams platinti ir veikia kaip skiepai, formuojantys imunitetą, nuo citomegalo viruso. Tik žmonėms būdingas gebėjimas bučiuotis apsaugo jų palikuonis nuo pavojingų mikroorganizmų, kuriais gali užkrėsti vyrai, rašo dienraštis „Daily Mail”.

20. 1999 metais pasiektas ilgiausiai trukusio bučinio Pasaulio rekordas. Pora iš Tel Avivo bučiavosi 30 valandų 45 minutes. 2000-aisiais šį rekodrą pagerinusi porelė bučiavosi 30 valandų 59 minutes ir 27 sekundes.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Išpažintis (16)    Pyktis (6)    Darbo partija (4)    Krizė (59)    Ekologiški produktai (2)    Atviras kodas (23)    Mokėjimo kortelės (7)    Žinių visuomenė (14)    Tadas Blinda (10)    Mitingai (5)    Netolerancija (6)    Paukščių gripas (21)    Siemens (6)    Klubai (8)    Radvilos (32)    Zigmas Vaišvila (10)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Euro naujienos (2)    Šventasis Pranciškus (3)    Ekologinis ūkis (2)    Archeologija (42)    Motociklai (12)    Televizija (17)    Šokoladas (10)    Bibilija (10)    Skinheadai (9)    Užsienyje (2)    Erich Fromm (5)    Linux/Unix (34)    IT parodos (10)    Šalys (61)    Parapsichologija (22)    Telekomunikacijos (188)    Pramoginiai šokiai (2)    Erotika (8)    Ekologija (15)    Klubai (5)    Aukštasis mokslas (13)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Šaulys (7)    Viktor Uspaskich (61)    Variakojis (11)    Metalas (22)    Fantastika (21)    Atsiprašymas (3)    Brendis (6)    Politikai (183)    Fajetai (2)    Avalynė (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!