LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Meilė per atstumą
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-11-18
Tikras jausmas nebijo atstumo

Lėkti paskui mylimąjį užmiršus savo darbus, draugus ir pomėgius. O gal išleisti jį vieną į svečią šalį ir laukti sugrįžtant? Pasirinkimas priklauso nuo santykių tvirtumo. Apie tai, ar kilometrai skiria įsimylėjėlius, ar suartina, kalba žmonės, kurie patyrė, ką reiškia būti toli nuo mylimojo.

Palmirai ir Egidijui atstumas - į naudą

LNK laidos "Kaip gyveni?" vedėjas Egidijus KNISPELIS virkdo savo laidų žiūrovus. Jis pasakoja graudžias žmonių istorijas, o žiūrovai braukdami ašaras spėlioja, kodėl Egidijaus žmona Palmira Galkontaitė pabėgo į LRT? Nejaugi ji neištvėrė nuolatinių vyro kelionių po svečias šalis? "Atstumas gali pakenkti meilei. Bet jei taip nutinka, reikia klausti, ar iš tikrųjų myli. Išsiskyrimas yra išbandymas, kurį ne kiekvienas gali ištverti.

Mūsų šeimai atstumas netrukdo, gal net padeda. Nes būdamas toli pasiilgsti mylimo žmogaus, o šiaip kasdienybėje gali to ir nepastebėti", - teigė pašnekovas. Egidijus tikino, kad visos jo kelionių dienos būdavo suplanuotos ir tokios užimtos, kad net pietums laiko ne visada likdavo, o apie nuotykių ieškojimus nebuvo nė kalbos. Anot Egidijaus, su žmona jiedu puikiai sutaria.

Atstumas gali sutrukdyti, bet jeigu laikysi paukštelį uždarytą narvelyje, jis negalės gyventi. Tai - gerai ar blogai lėkti paskui savo antrąją pusę? "Nemanau, kad normalu, kai moteris nuolat persekioja vyrą. Tokių moterų reikia saugotis. Persekiojimo manija labiau pagrįsta didžiuliu nepasitikėjimu, o ne ilgesiu. Tai egoizmas. Tas, kuris iš tikrųjų myli ir ilgisi, savo rūpinimąsi ir dėmesį rodys kitaip: jis pasidomės, kaip sekasi, galvos, bet iš paskos tikrai neseks", - sakė Egidijus ir prasitarė, kad jam pasisekė - Palmira paskui jį nelaksto.

Visiems įsimylėjėliams Egidijus pataria keletą dienų pabūti atskirai, kad suprastų, ar tikrai nori būti kartu. "Šeimai didelis atstumas nėra gerai. Noras tuoktis yra liudijimas, kad nori būti kartu. Atstumu džiaugtis gali tik tas, kuris nenori būti kartu su antrąja puse. Tokiu atveju net išvykimas į komandiruotę gali būti geras pasiteisinimas", - sakė pašnekovas.

Su Jonu - nors į pasaulio kraštą

Otilija KAZLAUSKIENĖ, krepšinio trenerio Jono Kazlausko žmona, važiuoja ten, kur turi dirbti vyras. Keletą metų Otilija su Jonu gyveno Graikijoje ir Kinijoje, bet taip buvo ne visada. "Jaunystėje, kai vyras žaidė krepšinį, išvažiuodavo porai savaičių ar mėnesių į stovyklą, o aš auginau dukras. Ir tada, kai treniravo Kauno "Žalgirį", nevykau kartu su juo, likau Vilniuje, nes buvau reikalinga dukroms Miglei ir Jurgitai.

Tačiau su vyru susitikdavome labai dažnai, nes atstumas nebuvo didelis. Paskui nusprendžiau, kad galiu važiuoti su juo, nes anksčiau mažai būdavome kartu", - teigė Otilija. Ji mano, kad jaunos poros turėtų daugiau laiko praleisti kartu, o jei tokios galimybės nėra, bent jau sulaukus vyresnio amžiaus reikėtų pasilepinti dėmesiu. Otilija sakė, kad būdama svečioje šalyje ji laiko veltui nešvaistė. Moteris susipažindavo su naujais žmonėmis, susitikdavo su lietuvių bendruomenės nariais, vaikščiodavo į turgų, ruošdavo vyrui pietus, veždavo jį į treniruotes, ir taip greitai prabėgdavo laikas.

Gal Otilija bijo atstumo, galinčio pakenkti santykiams? "Nemanau, kad atstumas gali sugriauti santykius, bet esu įsitikinusi, kad šeima turi būti kartu. Su Jonu ilgiausiai atskirai gyvenome gal du mėnesius. Šią vasarą anksčiau grįžau iš Kinijos, jis neturėjo atostogų, dirbo su komanda. Aš sumaniau, kad į Lietuvą grįšiu anksčiau, norėjau pabūti iki Miglės vestuvių ir sutvarkyti sodybą, tai jis mane valstiete praminė. Pasiilgdavau ir skrisdavau pas jį. Kai apkeliauji pusę pasaulio, supranti, kokia maža yra žemė ir kokie juokingi atstumai. Vakare išskrisdavau iš Lietuvos, o naktį būdavau Pekine. Atstumas visiškai nieko nereiškia, jeigu lauki, rūpiniesi, myli. O būti kartu - labai gerai", - teigė pašnekovė.

Dainai darbe vyro netrūksta

Olimpinė čempionė Daina GUDZINEVIČIŪTĖ sakė, kad nebūtina vežiotis vyro kartu į čempionatus ar treniruotes. Sportą ji vadina darbu. "Abu su vyru turime savo darbus. Jis retai kur nors važiuoja kartu su manimi. Tik šią vasarą lydėjo į Vokietiją, bet tik dėl to, kad reikėjo iš karto po varžybų automobiliu vykti į Lietuvą. Man sportas - darbas, nemanau, kad vyrai ir žmonos turi vaikščioti į vieni kitų darbus. Darbo metu būnant atskirai santykiai tikrai nenukenčia. Priešingai - įkyrėjimas dar niekam nepadėjo", - sakė Daina. Ji neįsivaizduoja, kas nutiktų, jeigu vyras Tadas visur vyktų kartu.

"Manau, kad sportininkų antrosios pusės kartu nevažiuoja, išskyrus krepšininkų. Tačiau krepšininkai išvyksta ilgam - visam sporto sezonui. Nežinau, kas taip dažnai vežiotųsi žmonas į varžybas ar stovyklas", - teigė sportininkė.

Ar nekenkia atstumas Dainos ir Tado santykiams? "Sportuoju aš jau trisdešimt metų, aktyviai važinėju - dvidešimt. Tai yra mano darbas, mano gyvenimas, neįsivaizduoju, kad kas nors galėtų būti kitaip. Mudviejų su vyru meilei atstumas tikrai netrukdo", - sakė pašnekovė. Ji mano, kad labai svarbu pasitikėjimas - tai santuokos pagrindas. Dainai nekyla abejonių dėl savo vyro. Paklausta, ar netrūksta mylimojo palaikymo per svarbias varžybas, moteris teigia nežinanti, ar norėtų, kad vyras stebėtų, kaip ji šaudo. Ir taria: "Niekas nenori, kad mylimasis ateitų į darbą ir stebėtų, ypač kai kas nors nepasiseka."

Visi pašnekovai tikino: jeigu atstumas nugali meilę, vadinasi, jos nebuvo!

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Atleidimas (4)    Kelionių organizatoriai (6)    Skorpionas (7)    Filosofija (326)    Stalo žaidimai (7)    Arbata (10)    Advokatai (10)    Liberalai demokratai (3)    Kornreksai (3)    Velniai (9)    Projektavimas (7)    Vaizdo kortos (3)    Mama ir vaikas (48)    Delfinologija (4)    Žemės grobstymai (50)    SSL sertifikatai (6)    Apskaita (15)    Ekologija (15)    Šventasis Kazimieras (2)    Šv. Valentino diena (11)    Lietuvių valgiai (28)    Specialiosios tarnybos (36)    Seimo rinkimai (4)    Interjero dizainas (13)    Kelionių pasiūlymai (7)    Kietieji diskai (17)    Kulinarija (181)    Aiškiaregiai (11)    Skaneriai (5)    Prokuratūra (4)    Miestai (14)    Sodininkystė (22)    Procesoriai (28)    Raganos (12)    Religija ir tikėjimai (315)    Parapsichologai (7)    Miestų bendruomenės (7)    Avalynė (7)    Šatrija (4)    Politologija (64)    Savivaldybių rinkimai (9)    Mistika (446)    Proza (157)    Alus (22)    Džiaugsmas (2)    Alkoholizmas (15)    Rokeriai (3)    Radvilos (32)    Muzika (196)    Skundai (22)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!